Just nu kollar jag på !

Just nu håller jag på att kolla om serien Sleepy hollow, är just nu på säsong 1. Jag började faktiskt kolla på den när den först hade premiär, men av någon anledning slutade jag kolla på serien och nu när jag såg att den fanns på Netflix så blev jag sugen att se på serien igen. Läste föresten att Robbie Kay som var med i Once upon a time ska vara med i den 4:e säsongen av Sleepy hollow, det kan bli intressant att se på, eller hur?
 
 
 
 

Klockan 18.00 sitter jag i en biosalong

- Vilken är filmen?
 
 
 
 
Bild/image source 1 / 2 / 3 / 4
 

Dagens // filmtips - biopremiär 2 december

 
Det gifta paret Tom och Isabel lever vid kusten i Austrailen. En dag får dem syn på ett ensamt spädbarn i en livbåt, dem bestämmer sig genast för att ta hand om det lilla barnet och uppfostra det själv. Några år senare stöter dem på en kvinna som säger sig ha förlorat sin man och sin dotter till sjöss ungefär samtidigt som Tom och Isabel hittade sitt barn.
 
Filmen är baserad på en bok med samma namn.  
Bild/image soruce

Dagens // trailer - Riverdale - 26 jan


Nu när TVD snart går i graven så behöver nog The CW en ny succé, kanske Riverdale är en serie som kan göra det åt dem - vad tror ni?

 

The X factor

Idol, släng er i väggen! Här kommer en mycket talangfull tjej från Finland, Saara Aalto heter hon och hon är med en den brittiska upplagan av The X factor. Det blir helt enkelt INTE bättre än så här. Några till uppträdande som jag gillar med henne hittar ni här, här & här
 

Mina tankar om...

Midnattssol, avsnitt 6
 bild: svt
 
VARNING! Har du inte sett avsnitt sex, sluta läs nu, kan innehålla avslöjande information!
Anders och Kahina hittar överraskande och obehagliga kopplingar mellan mordoffren och några av invånarna i Kiruna, och vi vet nu med säkerhet att Burlin är inblandad. Vi vet fortfarande inte vad  dem har gjort, mer än att dem har gömt något? Jag kan inte riktigt förstå vad det kan vara, vad kan få så hemska konsekvenser? Sparen berättade i alla fall för en ung tjej vad dem hade gjort efter att ha druckit för mycket. Den tjejen visade sig vara Evelina, jag visste väll att hon var inblandad på något sätt, men inte i vilken utsträckning för i slutet av avsnittet fick vi nämligen reda på vem mördaren är. Men det är fortfarande något som inte riktigt stämmer... vad är det jag inte ser? Ska bli väldigt spännande att se nästa avsnittet nu!
 

GLÖM INTE!

Det är inte vilken dag som helst idag (förutom att det är black friday då) utan det är premiär för Gilmore Girls: A year in the Life ! Någon mer än jag som kommer att kolla på det första avsnittet idag?
 

På TV ikväll...

20.00 i TV3: 50 first dates - Henry har svårt att binda sig, men när han träffar den vackra Lucy blir han förälskad, men Lucy lider av kordtidsminnesförlust och kommer inte ihåg vem han är dagen efter.
 
18.55 i TV12: Anchorman 2: The Legend Continues - San Diegos legendariska nyhetsankare Ron Burgundy får ett genombrott New york. Han blir erbjuden ett jobb på New yorks första 24timmars nyhetskanal., och för att det ska bli möjligt ger han sig ut på jakt efter sina gamla kollegor.
 

Dagens Beauty // Kate Winslet

 
- Kate Elizabeth Winslet är född 5 oktober 1975
- hon har blivit nominerad till en Oscar totalt 7 gånger, hon belönades tillslut med en Oscar 2009 för sin roll som Hanna Schmitz i filmen The Reader
- Winslet gjorde sin tv debut i BBC barn science fiction serie Dark Season
- Hon har bland annat varit med i filmer som Titanic, The Holiday, Divergent,  Insurgent & Steve Jobs
-  hon är nu aktuell i rollen som Claire i filmen Skönheten i allt (Collateral Beauty)
 
 
 

Jimmy Fallon // Would you rather: Gilmore Girls edition

Jag snubblade över den här videon på youtube, det verkar som många ute i världen har Gilmore Girls feber just nu. Jimmy Fallon är inget undantag, men han är ett fan av serien har han ju erkänt - känner ni igen er kanske? Jag vet att jag har det i alla fall :) 1 DAG KVAR NU!
 
 

Dagens // movie trailer

 
 
- Titel på filmen är: Arrival
- Skådespelare: Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg, Forrest Whitaker, Mark O'Brien, Tzi Ma
- Regissör: Dennis Villeneuve
- Längd: 1 timme 56 minuter
- Premiär: 2 december

Året julkalender

Om exakt 1 vecka har årets julkalender premiär. I år har verkligen SVT gjort en riktigt "julig" julkalender, den heter Selmas saga och här har ni trailern. Vad tycker ni?
Jag har alltid som tradition att titta på julkalendern, förra årets var bra, kanske den här är lite mer anpassade till barn, men jag kommer ändå att kolla! Kommer du göra det? 

Allied

Nu på fredag, den 25 november har filmen Allied premiär med bland annat Brad pitt i en av rollerna. Max (Brad pitt) en brittisk underrättelseofficer och Marianne, en fransk motståndskämpe träffars 1942, blir kära och gifter sig. Efter att  varit ifrån varandra en tid möts dem igen i London. Men Max hör ett rykte om att hans fru sannolikt är en spion från nazityskland.
 

Gilmore Girls // New scene

 På fredag har äntligen Gilmore Girls premiär, som jag har längtat!

Ikväll tittar jag på !

- The big  bang theory
 
- Mom
 
- Blackish
 
- The middle
 
 

mina tankar om...

Dead of summer, avsnitt 9
 
Jag måste bara få skriva av mig lite, för det 9:e avsnittet av Dead of summer var verkligen helt crazy. Jag satt bara och tänkte att det inte kan vara sant, hen kan inte vara den som ligger bakom alla dessa mord, det går bara inte. Men så fel jag hade, regissörerna bakom den här serien vet verkligen hur man lurar folk. Jag trodde verkligen att hen skulle vara hjälten i serien men det är verkligen tvärtom... allt som hen gjorde... ett riktigt PSYK fall. Men jag vet inte riktigt om jag förstår varför hen blev som hen blev i slutändan. Kan det vara så enkelt att hen kände sig ensam och det enda hen ville var en familj? Nu är det ett avsnitt kvar, och då hoppas jag verkligen allt löser sig - framför allt att resten av karaktärerna får reda på att hen är den som ligger bakom morden och att dem gör något åt saken!

Dagens // movie trailer - Before I Fall

Boken som den här filmen är baserad på är en av de bästa böckerna jag någonsin har läst. Jag satt faktiskt och tänkte för några dagar sedan att den boken skulle bli en riktigt bra film och se vad som händer, min önskning slår in :) (men vad ni än gör, LÄS BOKEN FÖRST!) Jag måste avslöja en sak, boken fick mig faktiskt att gråta, riktigt storböla! Hoppas innerligt att den här filmen är något att se på!
 tänk om du fick en chans att leva om en dag om och om igen, skulle du göra det?

I lördags ... !

I lördags tittade på Så mycket bättre och det var Lisa Ekdahls dag. Själv har jag inte direkt lyssnat på hennes musik och hon var som populärast på 90-talat när jag fortfarande var väldigt ung (föddes 1990). Men några låtar känner man igen, bland annat låten vem vet.
 
Den som tolkade Lisa Ekdahls låtar bäst var helt klart Jill och hennes version av benen i kors (hon sjöng dessutom på svenska!):
 
sen var inte Dannys version inte fy skam den heller:
 

mina tankar om...

Midnattssol, avsnitt 5
 bild:svt
varning för spoilers!
Kahina är försvunnen och samtidigt som Anders Harnesk får reda på att ett till mord har begåtts börjar han bli orolig för Kahina som inte dyker upp. Vi vet fortfarande inte riktigt vad som ligger bakom alla dessa mord, men det hela verkar ha något att göra med mordet på fransmannen och vem han egentligen var (som dog i första avsnittet). Vi vet nu att Sparens son blev mördad av en mystisk man, men varför? Är det Sparen själv som har gjort något som gjorde att hans son blev mördad, eller för vad några andra personer gjorde? Det verkar tyvärr vara så att Burlin är inblandad på något sätt också. Just nu verkar serien väcka fler frågor än svar, det är tre avsnitt kvar så nu måste vi få svaren snart. Var verkligen Burlin inblandad i detta? Och varför lever fortfarande Evelina, samen, som man först trodde var död? Är det sista gåtan som leder till alla svar kanske?
 

PÅ TV IKVÄLL

20.00 i TV3 : Never been kissed - Vi får möta Josie Geller som jobbar som en redaktör på en tidning, men hon vill ha ut mer av sitt liv och bli en reporter. Men för att det ska bli sanning går hon med på att gå  "under cover" på en gymnasieskola som en student. Skådespelare: Drew Barrymore,  David Arquette & Michael Vartan.
 
21.00 i kanal11 : Marie Antoinette - Marie var en Österrikisk prinsessa som blev drottning av Frankrike redan som tonåring. Hon gillade att leva ett liv fyllt med lyx men hennes vanor  gjorde henne till en av de mest hatade personerna i Frankrike. Skådespelare: Kirsten Dunst, Jason Schwartzman & Judy Davis.
 Bild/image source 1 / 2
 
 

Dagens // Trailer

Nu har det kommit en trailer på den nya Netflix serien Lemony snicket's A series of unfortunate events, som har premiär i januari nästa år. Vad tycks - kommer ni att kolla?
 

SerieNYHETER

-  Thomas Gibson som spelar Hotch i serien Criminal minds har blivit sparkad av CBS och är inte längre med i serien.
- Nu har bland annat CW avslöjat att sista avsnittet av The vampire diaries går avstapeln den 17 mars nästa år. Vi får vänta ännu längre på premiären av den 3:e säsongen av iZombie som inte börjar förens 4 april!!
- 28 november är det dags för den efterlängtade crossover mellan The flash, Arrow, legends of tomorrow och Supergirl, här har ni en lite smakbit i form av en trailern, på vad som komma skall. 
- Världen verkligen aldrig få nog av superhjältar. ABC har lagt slag på en till Marvel's serie The inhumans som kommer att följa Black Bolt & the royal family. Serien kommer att ha premiär nästa höst.
 Bild/picture

Dagens beauty // Eddie Redmayne


- född 6 januari 1982
- han är en skådespelare och modell
- hans första film var Like Minds
- han är gift med Hannah Bagshawe
- han har vunnit en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen The Theory of Everything
- han har bland annat varit med i filmer som Les Misérables, My week with Marilyn & The Danish girl
- han är nu aktuell som Newt Scamander i filmer Fantastic beasts and where to find them
 
 

Beware the slenderman // HBO dokumentär

Har ni någon gång hört tals om slenderman? Enligt wikipedia och andra sidor beskrivs denna "figur" som väldigt smal och onaturligt lång med ett formlöst, vitt ansikte. HBO har gjort en dokumentär om denna Slenderman, där dem bland annat tar upp ett uppmärksamt mord där två unga tjejer säger sig ha sett denna "slenderman".
 Själv hörde jag första gången om denna figur i ett avsnitt av Creepypodden med Jack Werner

Dagens // Movie trailer


Beauty and the Beast - bio premiär : 17 mars 2017.  "An adaptation of the classic fairy-tale about a monstrous prince and a young woman who fall in love."


 

 


Dagens tips // Fantastic Beasts and where to find them

Idag har Fantastic Beasts and Where to find them (Fantastiska vidunder och vad man hittar dem) premiär, om jag hade tid idag hade jag gått på premiären, men det har jag inte. Så jag får se till att sen den här filmen någon annan dag istället!
 
 
 
Bild 1 / 2 / 3

DVD


1. Suicide squad - 5 december
 
2. The legend of Tarzan - 21 november
 
3. Bridget Jones baby - 30 januari 2017
 

Bones // Farewell season

Bones - America's Favorite Crime Fighting Couple Return. I början av nästa år börjar dem visa den 12:e och sista säsongen av Bones, det är en serie som jag aldrig tröttnade på. Det är inte många serier som klarar sig i 12 säsonger och som fortfarande är intressanta att kolla på hela vägen ut. Det är något speciellt med den här serien helt enkelt. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men något har den här serien som andra aldrig har haft. Kanske är det Brennans och Booths relation genom åren som är speciell, eller så kanske det är att när serien först började så fanns det inte riktigt någon liknade serie i samma genre... eller ja, det fanns ingen serie med den underbara Brennan i en av huvudrollerna i alla fall :) men alla sagor har sitt slut, och den här gången är det Bones *snyft* Ska blir spännande att se hur denna säsong blir, med tanke på hur den 11:e säsongen slutade. Ska inte spoila någon, men en gammal karaktär är tillbaka och verkar vara ute efter trubbel och det ser inte bra ut...
 

TIPS / Gåsmamman S2

Det är så kul när det går bra för svenska tv-serier, en av dem är helt klart Gåsmamman - som jag älskar den serien, och skönt nog fick vi inte vänta allt för länge på en ny säsong. Gåsmamman säsong 2 har premiär på C more 24 november (kanal 5 kommer visa serien nästa år). Någon mer än jag som kommer att kolla? Ska bli så spännande att se i vilken riktning dem tar den här serien den här gången. Förväntar mig i alla fall en hel del av den här säsongen ska ni veta! Hoppas den blir lika spännande som den förra säsongen var!
 

David Blaine // Magic Tricks

Jag kanske ska fortsätta att varje måndag visa ett klipp från Jimmy fallons show? Måndag är inte riktigt min dag, så why not kolla på några klipp från Jimm Fallons show så man får skratta lite? Jag gillar magi, David Blaine är otroligt duktigt och här har ni honom i Jimmys show. HUR ÄR ALLT HAN GÖR ENS MÖJLIGT?
 

mina tankar om...

Midnattssol, avsnitt 4
 bild:svt
Varning för spoilers!
 
Nu börjar det bli riktigt spännande. Nu vet man med säkerhet att Kimmo och hans kollegor i gruvan döljer något, man vet inte vad det är än, men det kan inte vara något bra. Någon vet i alla fall vad dem har gjort... och skickade dem en hemsk video...  jag börjar faktiskt tro att vad dem nu har gjort, har något att göra med morden som har begåtts i Kiruna. Kahina blir tillfångad av den förvirrade och drogpåverkad Bangkok jori som avslöjar för henne att det var han som sålt örterna som mördade Burlin. Det här avsnittet var verkligen inget bra avsnitt för Kahina. Efter att ha överlevt ett överfall så blir hon än en gång påhoppad och slagen, den här gången av en man som Kimmo anlitade för att få bort henne från utredningen. I samma veva verkar det som hennes son har kommit till Sverige. Hur kommer det att sluta för Kahina, kommer hon att överleva än en gång? Antagligen, men i vilket skick kommer hon att vara och varför verkar hon vara så upprörd när hennes son kommer på tal?

På TV ikväll

22.05 i TV3 : Inside man - en polis utses att förhandla mot en bankrånare som håller gisslan i en byggnad. Problem uppstår när privatutredaren Madeline White lägger sig i fallet. IMDb 7,6/10
 
 
 
22.00 i sjuan : The girl with the dragon tattoo - Lisbeth Salander är en ung tjej som är ett datageni, hon börjar hjälpa ekonomireportern Mikael Blomkvist som letar efter en kvinna som varit försvunnen i 40 år. IMDb 7,8/10
 
 
21.00 i kanal11 : Sex dagar sju nätter - Tidningsredaktören Robin och piloten som hatar turister, Quinn, tvingas landa på en öde ö mitt ute på söderhavet. IMDb 5,7/10.
 
 
 
 

Fantastic beasts mating dance

- nu är det endast 6 dagar kvar tills Fantastic beasts and where to find them har premiär här i Sverige ! I klippet nedan ser ni när Eddie Redmayne som spelar Newt Scamander i filmen är med i Jimmy Fallons program. Är det någon mer än jag som längtar efter den här filmen ska ha premiär?
 

Emily Blunt

bild/image source
- Emily är född 23 februari 1983
- hon är bland annat känd för sina roller i filmerna The young Victoria (2009) och Djävulen bär prada (2006)
- hon är nu aktuell i filmen The girl on the train
-  man såg henne först på scen i en tv film som heter Boudica
-  hon är gift med John Krasinski
 
 En bild från filmen The girl on the train

Planet Earth

Det finns inget vackrare att kolla på än Planet Earth - tänk att man med dagens teknik kan följa djur så närgånget! Över 9 miljoner satt bänkade framför Planet Earth II när program hade premiär på  BBC i söndags. SVT kommer visa programmet någon gång nästa år. Jag kommer definitivt att kolla då, för vem kan inte tycka att detta är vackert!
 

En serie jag kollar på just nu

Charmed eller som den heter på svenska Förhäxad. Ibland när jag har tråkigt börjar jag titta på gamla tv-serier som jag älskar och en av dem är Förhäxad. Har faktiskt alla boxarna hemma så någon gång per år brukar jag kolla på alla säsongen som finns. Det går helt enkelt inte att sluta älska den här serien. Just nu har jag snart kollat klart på säsong 1. Så i några veckor framöver har jag verkligen något att göra :)
Här kommer lite fakta om serien:

- Det finns 8 säsonger av den här serien

 

 
- Serien kretsar kring tre häxsystrar som besitter magiska krafter
- Förhäxad är en regisserad av Aaron Spelling som är mannen bakom kända serier som Sjunde himlen och Beverly Hills 90210.
-
Signaturmelodin för Förhäxad är en coverversion av The Smiths-låten How Soon Is Now?, som framförs av gruppen Love Spit Love.
 
 
- Den sista säsongen tjänade  Holly Marie Combs, Alyssa Milano och Rose McGowan - 200 000 dollar (cirka 1 700 000 svenska kronor) var i varje avsnitt.
- Brian Krause ( som spelar Leo i serien), skrevs ut ur serien i säsong åtta på grund av nedskärningar i budgeten.
- The Book of Shaddows är nästan helt och hållet målad för hand.
Shannen Doherty (som spelar Prue i serien) är bara med i 3 säsonger.
 
Three sisters discover their destiny - to battle against the forces of evil, using their witchcraft. They are the Charmed Ones.

 


Hasgtags #thathappened

Man kanske inte alltid är så pepp när det är måndag (igen), jag är en av dem som verkligen inte gillar måndagar! Så här kommer ett litet tips på vad som kan göra dan rolig igen. Ett klipp från Jimmy Fallon show när han läser upp olika tweets . Omöjligt att inte skratta!
 

mina tankar om...

Midnattssol, avsnitt 3
 bild: svt
Jag tycker fortfarande att den här serien är väldigt spännande och bra gjord. Visst, dialekterna kommer och går (så det är ju ett litet minus), men jag stör mig inte så mycket om det ändå. I detta avsnitt får vi veta mer om Anders Harnesk privata relation till Thor (som är helikopterföraren som flyger Kahina och Anders till olika platser runt om i Kiruna)  som vi fick en hint om i förra avsnittet, samt Anders relation till sin mamma. Det är nu klart att morden begås efter en dödslista. Kahina plågas av smärtsamma minnen från sitt förflutna, man får veta små ledtrådar som gör att man förstår varför hon beter sig som hon gör. Det kommer fram att Burlin blev förgiftad med ovanliga örter och Anders åker för att träffa en nåjd på fjället som kan veta vem som kan ha tillgång till örterna. Nåjden ger honom ett namn som slutar i att Kahina hamnar i fara. 

GOOD BYE

Shay Mitchell som spelar Emily i PLL har en YT-kanal och där hon lagt upp en video som heter Pretty little liars farewell letter. Fällde faktiskt en liten tår när jag såg videon. Hur ska vi någonsin kunna klara oss utan den här serien i framtiden <3
 

Dagens filmtips - 2012


Ikväll på TV3 visas action dramat 2012 som handlar en misslyckad författare. Han och hans familj hamnar mitt i en serie av globala katastrofer som hotar att förinta jorden helt och hållet. 

 
 

Dagens movie trailer


Wonder Woman - premiär: 9 juni 2017. Skådespelare: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli.


 


Fuller house


Fuller house säsong 2 - Det kanske inte är den bästa serien jag någonsin har tittat på, men jag kan ändå inte sluta kolla. Just nu sträck kollar jag på den första säsongen så jag hinner ikapp tills den andra säsongen börjar i december.

 
 
 

TONIGHT

Nu händer det grejer på tv-kanalerna, man kan säga att dem verkligen har kommit igång nu. Ikväll börjar nämligen två nygamla tv-program som jag alltid kollade på förut, Familjen annorlunda och Du är vad du äter.
 
Du är vad du äter - nu med en ny programledare, Annika Sjöö heter hon. Verkar var samma upplägg som det var förut, när Anna skipper var programledare. Kommer definitivt att titta på det här när jag har tid över.
Bild viafree.se
 
Familjen annorlunda - det här programmet har jag tittat på sedan det först började sändas 2009. När jag har sett på det här programmet har jag insett att jag aldrig kommer skaffa en sådan stor familj själv. Tycker ändå det räcker gått och väl med ett syskon :)
BIld: tv4

JUST NU

En serie som jag inte får nog av just nu är helt klart Scorpion, jag har just sett klart på den andra säsongen och väntar spänt på den tredje ska komma till Sverige (svenska Fox) nu i november. Man kan inget annat än gilla Walter O'Brien eller rättare sagt alla karaktärer i serien är svåra att inte gilla!
 

Dagens beauty (awards) goes to...

 I mitt första inlägg om kändisar tänkte jag skriva lite om den sjukt begåvade skådespelerskan Rachel mcadams.
 
Filmer jag gillar med henne i en av rollerna:
  1. Mean Girls
  2. The notebook
  3. About time

Hon är nu aktuell i filmen Doctor strange där hon spelar Christine Palmer. Förutom det har hon varit med i tv-serien True detective där hon spelar Detective Ani Bezzerides.

Personal Quote
: "As strange as movie making is, doing love scenes for the first time with someone you've never even said hello to does work in terms of having a fresh quality to a relationship."


Dagens filmtips


The accountant. Skådespelare: Ben Affleck, J.K. Simmons, Anna Kendrick. Regissör: Gavin O'Connor

Christian Wolff är ett matematiskt geni, han jobbar på firma som revisor. Men jobbet är egentligen en front för hans frilansjobb där hans kunder är några av världens farligaste brottslingar och deras organisationer. När Finansdepartementets brottsdivision, som leds av Ray King, kommer Wolff på spåren tar han på sig en mer omutlig klient, ett toppmodernt robotföretag, var av en ung revisor har upptäckt en avvikelse i företaget på flera miljoner dollar. När Wolff börjar närma sig sanning blir allt fler dödade. Biopremiär: 4 november.
 
 Bild/image source 1 / 2