Tankar om nya Dog Days

 
Handling
 
"Dog Days follows a group of interconnected people in Los Angeles who are brought together by their lovable canine counterparts."
 
Mina tankar
 
Dog Days är verkligen en mysig film verkar det som. Om du gillar hundar tror jag att du kommer att gilla den här filmen. Gillar du Nina Dobrev, Finn Wolfhard eller Vanessa Hudgens, då kommer du nog också gilla den här filmen. Jag gillar känslan, människorna men framför allt hundarna. Tänk hur en hund kan föra ihop människor egentligen. Tycker det är så fint på något sätt. 
 

Filmer jag vill se på i sommar

Idag jobbar jag sista dagen innan min semester börjar, och då kommer också min blogg att ta lite semester. Det kommer nog dyka upp något till inlägg, men jag kommer inte att blogga varje dag som jag har gjort förut.
Jag kommer spendera en stor del av min semester i min familj sommarstuga och där finns det inte så bra internet, det enda jag kommer ha tillgång till är min mobils internet.
 

För det mesta ska jag bara ta det lugnt på min semester, jag kommer bland annat se på en del serier men också några filmer som jag har planerat att se på ett bra tag nu. Filmerna nedan vill jag hinna se på innan min semester är över.
 
The Dark Tower
Se om Thor 1 & 2
Thor 3
 

Captain america (första filmen)
The Greatest Showman
Mordet på orientexpressen
The Maze runner: The Death Cure
Bad moms 2
 

Vad jag tycker om nya trailern till Bumblebee

 
Handling
 
"On the run in the year 1987, Bumblebee finds refuge in a junkyard in a small Californian beach town. Charlie, on the cusp of turning 18 and trying to find her place in the world, discovers Bumblebee, battle-scarred and broken."
 
Mina tankar
 
Jag gillar verkligen den här trailern. Tycker framför allt att det är bra att det är en kvinnlig huvudkaraktär den här gången, där får filmen verkligen plus poäng. För det är väll inte så vanligt i Transformer filmer annars så... Har dessutom alltid gillat Bumblebee, så det här är verkligen en film i min smak. Hailee Steinfeld gör det verkligen bra och verkar dessutom passa bra ihop med Bumblebee. Som jag förstår det händer det här innan Bumblebee träffar Sam Witwicky i Transformers filmerna. 

Serier jag vill kolla på i sommar

 
Förra året hade jag tre "maratonprojekt" eller ja, tre serier som jag ville kolla på helt enkelt. Han bara med två av tre, så det är väll ändå godkänt. I år hade jag också tänkt att några projekt. Kanske inte alla maratonprojekt. Men det finns några serier som jag inte har haft tid (eller lust) att kolla på som jag vill ge en chans nu i sommar. Så i år tänkte jag fokusera på dessa serier:
 
1. Säsong 6 & 7 av Medium. Har bara två säsonger kvar och jag kan tänka mig att det är det projekt som jag vill klara av först.
 
2. Se klart på säsong 12 av Supernatural. Det har tagit mig ett tag att kolla igenom den här säsongen, och det beror mest på att jag inte vill att den ska ta slut, för den 13:e säsongen har inte kommit ut på DVD än.
 

3. Outlander. Jag har börjat, jag har slutat kolla. Har tänkt fortsätta se på den här serien så många gånger nu, men det har aldrig blivit av. Så det kanske är dags att ta tag i det nu!
 
4. Riverdale. Andra delen av säsong 1 + hela andra säsongen. Finns en del att ta igen, men som sagt har jag inte riktigt haft tid med den här serien.  
 
5 Orphan Black. Sista säsongen. Vet faktiskt inte varför jag inte kollade klart på den säsongen, för jag har alltid älskat den här serien!
 

Lucifer + AHS + Wonder Woman 1984

- Fox la ju ned Lucifer efter den tredje säsongen men nu har Netflix räddat serien och har beställt en fjärde säsong! Jag är mer än glad över den här nyheten, hoppas bara att fjärde säsongen blir bättre än den tredje var. För ärligt talat så tyckte jag att den var lite tråkig.
 
- Den åttonde säsongen av American Horror Story kommer bli en crossover mellan seriens första och tredje säsong. Tre som kommer att komma tillbaka till denna 8:e säsong är Sarah Paulson, Evan Peters & Kathy Bates.
 
- Nu har det släppts några bilder på den nya Wonder woman filmen. Och det ser ut som vi får återse en person som dog i den första filmen! (bilderna nedan)
 
 

Tankar om nya trailern till Halloween

 
Mina tankar: Jag gillade den här trailern, och jag gillar verkligen att Jamie Lee curtis är tillbaka som Laurie Strode, men nu som mamma och mormor. Kan ni tänka er att det är 40 år sedan den första Halloween filmen kom ut, eller ja Alla helgons blodiga natt som den också heter? Helt otroligt att Jamie Lee Curtis är tillbaka faktiskt. Men hon gör det verkligen inte sämre den här gången heller, jag gillar Jamie som mormor, det gör henne mer mänsklig på något sätt. Ska bli spännande att följa henne, men också de andra. Men det ska bli väldigt spännande att se om Michael Meyers är lika läskig som han alltid har varit (och lika dödlig).
Värt att nämna är att alla filmer som har kommit ut förutom den första filmen har dem "strukit ett streck" över. Alltså det som hände i de filmerna har alltså inte hänt i denna uppföljare.
 
Filmen har svensk biopremiär 19 oktober.
 

Rencension : Pitch Perfect 3


Handling: "Following their win at the world championship, the now separated Bellas reunite for one last singing competition at an overseas USO tour, but face a group who uses both instruments and voices."
 
Vad tycker du om filmen: Den här var klart den sämsta filmen av de tre. Gillade inte alls handlingen och framför allt inte hur filmen slutade. Sen var den dessutom för kort. 1.30 min hinner man inte berätta allt tycker jag!
Den behövde något mer än vad vi fick bevittna och det är givetvis tråkigt för jag gillar de två första filmerna.
Men jag måste säga, även fast jag inte gillade den här filmen så kommer jag satt sakna alla ändå. Gillade verkligen karaktärerna. Tråkigt att det inte fick ett bra slut bara.
 
Det bästa med filmen: Karaktärerna. Eftersom handligen var kass så är nog ändå alla karaktärer som gjorde att jag fortsatte att kolla på filmen överhuvudtaget.
 
Den sämsta med filmen: Handlingen... vem kom på denna idiotiska handling, eller tyckte det var bra nog att visa upp. Tråkigt, för de två första filmerna var så mycket bättre.
 
Betyg: 2/5. Hade den haft en bättre handling skulle jag nog ha gillat den här filmen!

Vad tycker jag om Cloak & Dagger?


Handling "Two teenagers from very different backgrounds find themselves burdened and awakened to newly acquired superpowers while falling in love."
 
Tankar om nya serien Cloak & Dagger: Jag har än så länge sett på två avsnitt och jag måste säga att jag verkligen gillar det jag har sett. Gillar framför allt Oliva Holt & Aubrey Joseph som spelar Tandy Bowen och Tyrone Johnson. Tycker både om dem var för sig men också när dem är tillsammans. Där har dem lyckats bra.
Jag tycker också om att det inte bara är en vanlig tonårsserie utan har mer utav ett djup. Det tas upp lite allvarliga saker, som polisvåld och alkoholism. Tandy och Tyrone har sina problem. Tyrone som har förlorat sin bror och som pga har problem med sitt humör. Och Tandy som vars pappa är död och hennes mamma som har problem med alkohol och droger. Det slutar inte där, Tandy själv verkar ha problem med ett tablettmissbruk.
 
Som sagt så gillar jag det här, och längtar faktiskt efter nya avsnitt och det krävs mycket för att jag ska göra det. Du kan se Cloak & Dagger på Hbo Nordic. Nya avsnitt kommer på fredagar (om jag minns det rätt). 

Kommentarer om nya trailern Mortal Engines

 
Efter ha sett teaser trailern på den här filmen så blev jag väldigt nyfiken och nu har det alltså kommit en längre trailern där vi får se lite mer.
 
Bara att Peter Jackson ligger bakom den här filmen gör att jag måste kolla på den, men jag tycker också att den är väldigt intressant. Sättet historian är uppbyggd på och att människorna nu åker runt på enorma vandrande städer. Det är något jag har aldrig har sett i någon annan film förut. Se trailern så förstår ni vad jag menar.
 
Ska bli kul att få följa Hester Shaw medan hon och Tom Natsworthy hjälper varandra för att förändra framtiden. Förhoppningsvis blir det här bra, men man vet ju aldrig!
 

Kommentarer till nya trailern: The girl in the spider´s web

 
Jag har inte läst boken som den här filmen bygger på (Det som inte dödar oss), sen finns det inte heller någon svensk version på den boken heller. Men det gör inte så mycket, för jag tror filmen kommer handla om hur Lisbeth blev den hon blev. Hennes förflutna. Ser så ut i trailern tycker jag.
 
Många verkar tycka att Rooney Mara borde ha fått fortsätta vara Lisbeth Salander, men nu är det Claire Foys tur och jag tycker hon gör ett bra jobb, jag gillar hennes version av Lisbeth än så länge. Så jag kommer i alla fall ge henne en chans!
 
Själva trailern är väll helt okej, hade lite svårt att hänga med i början, trots att jag förstår engelska rätt så bra utan textning. Gillar miljön, gillar också att Sverrir Gudnason kommer spela Mikael Blomkvist och Mikael Persbrandt verkar ha en roll i filmen också!
 
Den har svensk biopremiär 25 oktober. Kommer du att kolla? 

Resension: 13 reasons why, säsong 2

 
Vad tyckte du om den andra säsongen: I början hade jag faktiskt mixade känslor för den här säsongen. Den var så annorlunda från den första. Men allt eftersom så blev det bättre, bättre och bättre. Sen allt som hände där i slutet. Tänk vad mobbning egentligen kan göra med en människa...
Tycker att den här serien är så viktigt på många sätt och vis, den visar verkligen vad som pågår i dagens samhälle. För det här kan verkligen hända i det verkliga livet också.
13 reasons why kan vara lite svår att se på, så det är inte en serie för vem som helst. Har man svårt med sådant sen innan så kanske man ska hoppa över denna serie.
 
Det bästa med säsongen: Alla karaktärer utvecklades verkligen i den här säsongen (eller kanske inte alla då), för det mesta till den bättre. Jag trodde verkligen inte att Clay och Justin skulle komma överens så mycket som dem gjorde den här gången. Så det var fint att se. Så det bästa med den här säsongen var nog karaktärsutveckligen.
 
Det sämsta med säsongen: Kanske att allt var så annorlunda jämför med den första säsongen. Att jag inte riktigt kom in i serien förens avsnitt 4. Men annars så tyckte jag om den här serien lika mycket som den förra.
 
Betyg: 4/5. Tycker den förtjänar det betyget väldigt mycket.
 
Sista kommentar: Undra om det kommer en till säsong? Som jag ser det finns det en fortsättning, helt klart!
 

Premiärer i JUNI

De flesta av mina serier som jag kollar på har nu ett uppehåll. Så jag är ute efter något nytt att kolla på, och det verkar som det finns en hel del att kolla på! Serierna nedan funderar jag starkt på att börja kolla på. Men i så fall så måste jag nog skaffa ett Hbo konto. För det finns andra serier som jag vill se på där också.
 
Cloak & Dagger. Premiär: 8 juni (Hbo Nordic)
Rig 45. Premiär: 8 juni (Viaplay)
 

Luke Cage. Premiär: 22 juni (Netflix)
Glow. Premiär: 29 juni (Netflix)
The Bold Type: 12 juni (Freeform)
 

Recension - Jumanji: welcome to the jungle (nya)

Handling: "Four teenagers are sucked into a magical video game, and the only way they can escape is to work together to finish the game." I trailer I
 

Vad tycker du om filmen: Jag har hört mycket bra om den här filmen ett bra tag nu, så jag kände att jag fick lov att titta på den jag med. Jag måste erkänna att till en början så trodde jag att det här skulle bli en flopp. Men det verkar ju ha blivit en hit och jag måste säga att jag gillade den här filmen rätt så mycket.
 
Det bästa med filmen: Tyckte dem fick till en bra kombination av skådespelare. Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan & Nick Jonas hade bra kemi ihop. Gillar framför allt Jack Blacks karaktär som spelade Bethany. Se på trailern så förstår ni nog varför. Sen måste jag nämna att jag gillade att Alex bodde i Alan Parrish koja. Dem fick i alla fall med något för att hylla originalet, det var fint gjort!
 
Det sämsta med filmen: Jag har inte så mycket negativt att säga om filmen, men det finns en scen som var väldigt obehaglig att se på. Jag menar alltså när Spencer (Dwayne Johnson) & Martha (Karen Gillan) kysstes. Det behövde inte ha varit med överhuvudtaget! Har sett att många har reagerat på den kyssen, så jag är inte ensam!
 
Betyg: Filmen får av mig 3 av 5. Jag gillade filmen, men det var inte heller det absolut bästa jag någonsin har sett. Kanske hade jag lite för höga förväntningar på den här filmen, så kanske den fick lite sämre betyg bara därför. Men jag tycker den verkligen är värd att se. En bra fortsättning på en klassiker.
 
 Så här ser dem ut innan dem sugs in i spelet !
 

Filmer jag vill se på / JULI

Innan jag skriver om filmer jag vill se på som har premiär i juli tänkte jag bara påminna er om några filmer som har premiär i juni som jag är lite extra peppad på:
 
8 juni: Jurassic World : Fallen Kingdom
15 juni: Love, Simon
20 juni: Den blomstertid nu kommer
27 juni: Ocean´s 8
 
Ant-man and the Wasp - 4 juli
The First Purge - 6 juli
Mamma mia! Here We Go Again - 18 juli
 
Kommentar: Det var inte så många filmer som jag vill se på i juli. Men den som jag ser mest fram emot är nog Ant-man and the Wasp. Den ser ut att vara väldigt bra av de trailers jag har sett på. Gillar huvudrollsinnehavarna. Ska bli kul att få träff the Wasp också, tror hon kommer tillföra filmen en hel del!