årskrönikan

Nu på måndag (och tisdag) får ni inte missa Filip och fredriks årskrönika där ni bland annat får möte Eric saade och Rebecca &  Fiona ! Ni får inte glömma förra årets årskrönika där kisse och amir var med, och som vissa vet så blev det ju ett litet drama och så här skrev Resumé om det hela : I blogginlägget, med rubriken ”Kanal 5: Vilka f’ttor” angriper Kissie Kanal 5 för att stora delar av hennes debatten med bloggaren Amir klipptes bort i Filip & Fredriks årskrönika i förrgår på Kanal 5. ”Jag kräver nu en ursäkt från kanal 5! Man får inte göra om det man säger, speciellt inte när det var såhär tydligt (eller ja det vet ju inte ni men fråga dom i publiken). Fyf*n vilken dålig stil, kännde dock redan från början att det var endast han “reportern” som stod och babbla om vad jag och Amir hade gått egenom, hallå..? Det vet vi väll bäst själva?! ÅH!!”, skriver Kissie.

Dan Panas
, presschef på Kanal 5, försvarar redigeringen.
– En förklaring är att årskrönikan hade fullt av celebra gäster, däribland Kissie och Amir, det gör att man måste korta vissa delar. Hela intervjun finns på Kanal5.se och jag ser att borde Klissie och Amir har bäddat in den oavkortade intervjun i sina respektiva bloggar, säger Dan Panas till Resume.se. källa

Så här står det om årets Filip och Fredriks årskrönika : Foppa la ner sin karriär, Eric Saades har bara börjat och Robert Gustavsson summerar sin. Anton Hysén skapade nyheter i hela världen när han kom ut ur garderoben och Usama Bin Ladin sköts i Pakistan av amerikanska soldater. Det finns mycket att prata om när Filip & Fredrik med gäster bjuder på Årskrönikam över 2011. källa

ff
vad är det på kära gammla dunken

dagens
I kanal5 går filmen Con air klockan 22.00 - USAs farligaste fångar ska föras till ett supersäkert fängelse med det specialbyggda transportflyget Con Air och den villkorligt frigivna Cameron Poe finns ombord. Han dras in i ett hänsynslöst kapardrama då en grupp fångar tar vakterna som gisslan.

I samma kanal senare på kvällen (börjar kl:00.15) går det mycket roliga tv-programet pensionärsjävlar - Sveriges punkigaste pensionärer visar upp sina allra roligaste, elakaste och bästa inslag från säsongen som gått. Dessutom får de sällskap av sina nordiska bröder och systrar när de danska och norska pensionärsjävlarna visar upp sina bästa trick.

Annars går filmen snygg, sexig, singel klockan 22.00 i sjuan - Christina Walters har en gyllene regel när hon dejtar, undvik att leta efter den rätte och ta den som är rätt för stunden. Men en kväll träffar hon Peter som hon inte kan sluta tänka på efter att han gett sig av. Det enda Christina vet om Peter är att han var på väg till ett bröllop och bestämmer sig för att hitta honom. Vad hon inte vet är att det är sitt eget bröllop han är på väg till.

film

youtube twelve trailerVad tycker ni om denna film , bra eller dålig ? - själv måste jag nog se filmen först innan jag säger något, är iallafall inte säker vad jag tycker än..

Michael jackson dokumentär

Om ni är ett fan av Michael jackson finns nu hans dokumentär "this is it"Ginzas rea för endast 49 kr !

mj

pirme suspect

serietips
Prime suspect är en ny amerikansk kriminalserie och har premiär i kanal5 den 1 Januari 2012 klockan 20.00! Serien bygger på den brittiska förlagan med samma namn (svensk titel: I mördarens spår) som vunnit priser världen över och innebar skådespelerskan Helen Mirren stora genombrott.

Handling:
I den amerikanska versionen som tagits fram av skaparna bakom bland annat NYPD Blue, ser vi Maria Bello i motsvarande roll. Hon spelar Jane Timoney, en skicklig och fokuserad kriminalkommissarie som trots sin kompetens och tuffa stil ständigt måste hävda sig på sin fördomsfulla mansdominerade arbetsplats – mordroteln i  New Yorks tuffa polisdistrikt. källa


i am number four

film
I am number four är en amerikansk action/science fiction-film från 2011.

Handling: John Smith (Alex Pettyfer) är en utomjording från en främmande planet som heter Lorien. Han sändes till jorden som barn tillsammans med åtta andra för att undkomma en invaderande ras, kallad Mogadorians, som förstörde deras hemplanet. Han skyddas av en väktare vid namn Henri (Timothy Olyphant), och har som utomjording vissa särskilda förmågor, såsom ovanlig styrka, snabbhet och smidighet, telekinesi, motståndskraft mot eld och värme och kraften att generera ljus från sina händer. De fientliga Mogadorians får så småningom reda på att nio små barn från Lorien undkommit dem och reser till jorden för att hitta och döda dem. Dessa Loriens kan endast dödas i en viss ordning. Tre av dem har redan dödats, och John är nummer fyra. John och Henri flyttar från Florida till staden Paradise i Ohio, där John blir vän med konspirationsteoretikern Sam Goode (Callan McAuliffe), en hund som heter Bernie Kosar, och förälskad i amatörfotografen Sarah Hart (Dianna Agron), vars ex-pojkvän är skolans atletiske idrottsman Mark James (Jake Abel), en översittare som ofta plågar både John och Sam.
i amnumber 4

two and a half men

en fråga
Jag måste bara fråga vad ni tycker om nya two and a half men - Hur tycker ni om Asthon Kutcher, gör han bra ifrån sig ? Men den viktigaste frågan är väll ändå, saknar ni Charlie ? - Om jag ska vara ärlig så saknar jag faktiskt charlie som karaktär och sen tycker jag det inte är lika roligt med Asthon, men man kanske bara måste vänja sig ?

2

på nyårsafton

nyår
Jag vet inte hur ni brukar fira nyår men om ni brukar fira in det nya året med någon bra film så går det en hel del filmer på nyårsafton - och dessa filmer rekomenderar jag :

I SVT1 går filmen King kong klockan 21.00. För alla barn där ute går filmen Bortspolad i kanal5 klockan 18.20 - Filmen handlar om Roddy, en överklassråtta som lever det goda livet som husdjur hos sin familj i en flott våning. När kloakråttan Sid en dag dyker upp ur diskhon förändras hans liv drastiskt. Efter 00.00 så går det en bra film som heter I, robot en film med Will smith i huvudrollen.

robot

filmer 2012

filmer
Nästa år kommer det ut en hel del bra filmer på bio, som jag tycker ni inte får missa - här har ni mina tips på bra filmer:

Mission impossible: Ghost protocol, premiär : 27 januari: När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar ”Ghost Protocol”. Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå sin organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack. För att komplicera saken ytterligare måste han genomföra uppdraget tillsammans med ett team bestående av andra sparkade IMF-agenter, med personliga motiv som han inte är helt klar över.

Nobels testamente, premiär : 2 mars: En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Snabba cash 2, premiär : 31 augusti : Succécasten från Snabba Cash - Joel Kinnaman, Matias Varela, Dragomir Mrsic och Fares Fares - återförenas i uppföljaren. Filmen bygger på Jens Lapidus succéromaner Snabba Cash och Aldrig fucka upp och är den andra delen i en planerad trilogi.

film

rea på cdon

tips
Jag måste ju helt enkelt tipsa om Cdon.com grymma rea de har just nu, de har 50 % på många bra filmer / boxar ! Så skynda fynda, det ska iallafall jag göra !
cdon lucka 14

TO NIGHT

ikväll
Vid 20.00 ikväll (på trean) får ni inte missa att titta på Victorias´s secret fashion show !

"Det är dags för årets stjärnspäckade Victoria's Secret Fashion Show som äger rum i New York. Supermodellerna visar upp årets sexigaste underkläder i programmet, som även innehåller intervjuer från röda mattan, modellprofiler och en exklusiv titt bakom kulisserna."

modeller

Filip & Fredrik

Nästa år kommer det fler roliga tv-serier / tv-program till kanal5 - jag har skrivit andra liknade inlägg men jag tog inte med alla då, bland annat så hittade jag lite information om ett nytt tv-program som Filip och fredrik har gjort - "Får vi följa med" heter den och den handlar om detta : I somras begav sig Filip & Fredrik till Stockholms centralstation och ställde frågan - Får vi följa med? Det blev starten på en resa genom Sverige, bland säregna personer och små orter med stor karaktär. Det tar dem rätt in i små och stora händelser, livsöden och starka viljor. Den långa resan inleds när Filip & Fredrik får hjälp av några personer på Stockholms central att slumpmässigt välja tåg, vagn, och plats. På tåget träffar de en man som är på väg till Sundsvall för att dansa och hedra sin döda flickvän. De hänger såklart med till Sundsvall och till dansen på casinot. Där träffar de en kvinna som de följer med hem, och via hennes trädgårdsstolar träffar de en man…. Så fortsätter resan tvärs och kors över landet. Laholm, Kebenekaise, Vålberg, Norrköping, Stenshuvud, Marstrand, Abisko, Hyltebruk, Sandviken och många fler ställen besöktes under resan. Resans rutt bestämdes hela tiden av nya inbjudningar, spännande historier och typiskt Filip & Fredrikska infall.
fredrik

Här kan ni läsa om alla andra program som kommer visas i kanal5 under nästa år

juldagen

Den här julen har varit hur bra som helt, vi har ätit god mat och umgåtts med släkten - bland alla mina julklappar fick jag den fjärde säsongen av förhäxad - så nu har jag något att göra när jag har det tråkigt !

dagen
Många julhälsningar från mig, Kristin / skaparen bakom filmandserier !

imorgon

Imorgon tar den här bloggen lite jul ledigt - det kanske kommer upp något inlägg på kvällen, men annars vet ni varför det är tomt på inlägg ! Men om jag inte hinner blogga imorgon så önskar jag er alla en mycket GOD JUL!

jul

dan före dan

missa inte
Ikväll blir det en riktig hemma kväll för mig, vi ska klä granen och bara mysa - och med mysa menar jag många roliga TV - program! De här programen är verkligen värt att se :

19.30(till 00.00) börjar Bingolottos uppersittarkväll i kanal4
Klockan 20.00 i tv3 America´s sweethearts med Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Billy Crystal, John Cusack, Hank Azaria, Christopher Walken. 22.00 i kanal5 Surviving christmas - Det blir förödande när företagsledaren Drew Latham beslutar sig för att hyra en familj över julhelgen. Drew har tröttnat på att fira jul ensam och ger familjen Valcos ett erbjudande de borde ha sagt nej till. Deras gäst gör julfirandet till en mardröm. 01.05 i TV6 Ett päron till farsa i Las vegas - I rollerna: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Marisol Nichols, Ethan Embry.

tv


julenkalender dag 23

lucka 23
Under lucka 23 hittar ni en drös med avsnitt av Mysteriet på Greveholm (första delen har jag redan visat er)


julklassiker del 5 av Pippi firar jul

Här har ni sista delen av Pippi firar jul :


julenkalender dag 22

lucka 22
Under lucka 22 hittar ni en mycket bra film som kommer ut nästa år i december - The hobbit : An unexpected journey !


2012

2012
Under 2012 kommer bli ett bra år, iallafall när det gäller bra serier - nedan visar jag er några nya serier samt premiärer ni inte får missa:

Tv3 :
8/1 - Bones
12/1 - Revenge

Kanal5:
3/1 - Happy endings
3/1 - The big bang theaory
3/1 - Mike & Molly
3/1 - Suburgatory
12/1 - Once upon a time
23/1 - Stylisterna

style

julklassiker del 4 av Pippi firar jul

Här har ni fjärde delen av Pippi firar jul :


julenkalender dag 21

lucka 21
Under lucka 21 hittar ni världens (?) bästa julkalender, Mysteriet på Greveholm. En uppföljare till julkalender är planerad till December 2012!!


The amazing spider-man

film
The amazing spiderman är den fjärde filmen baserad marvel-karaktären Spider-man och den första filmen i en omstartad spider-man triologi. Den har premiär den 3 Juli 2012.

Handling:
Som de flesta tonåringar i hans ålder så försöker Peter Parker komma på vem han är och hur han blev den personen han är idag. I hans resa för att sätta ihop alla delar av hans förflutna upptäcker han en hemlighet som hans far har haft, en hemlighet som till slut formade hans öde som Spider-Man.


julklassiker del 3 av Pippi firar jul

Här har ni 3 delen av Pippi firar jul :


the dark knight risesSpännade va ?

julenkalender dag 20

lucka 20
Under lucka 20 kommer jag ge er bra julklappstips till alla killar som inte vet vad de ska ge till deras flickvänner eller män som inte vet vad de ska ge till deras fruar. En film är alltid ett säkert kort tycker jag och varför inte slå till på något av detta :

Sex and the city, the essential collection : silver (19 disc), 449 kr - Innehåller en ny bonusdisc med bland annat alternativa slut och bortklippta scener. Från ogifta kvinnor och giftiga ungkarlar till 'gifta grisar'! Välkommen till Sex And The City, en brutalt ärlig och rättfram syn på livet som singelkvinna i New York City. Sara Jessica Parker spelar sex-journalisten Carrie Bradshaw, och får uppbackning av Samantha, Charlotte och Miranda (spelade av Kim Cattrall, Kristin Davis och Cynthia Nixon).

Gossip girl, säsong 1 (5disc),
169 kr - Gossip Girl utspelar sig i de lyxigaste kvarteren i New York. Men även där finns problem under den polerade ytan och intriger hör till vardagen för både ungdomarna och deras föräldrar. Serena van der Woodsen återvänder till New York och får ett kyligt mottagande av sin bästa vänninna Blair Waldorf. Vad har hänt när Serena var borta - och varför åkte hon egentligen...

Twilight saga box (3 disc), 169 kr -  Twilight (2008) New Moon (2009) Eclipse (2010)

twi

äntligen jul

missa inte
Nu klockan 20.00 i TV4 är det Äntligen hemma jul på tv:en - så alla som gillar inredning ska definitivt se på detta progran, ska själv titta faktiskt !

juljulklassiker del 2 av Pippi firar jul

Här har ni andra delen av Pippi firar jul :


julklassiker

Jag tänkte fortsätta visa er mina absoluta bästa julklassiker - här har ni första delen av Pippi firar jul:


julenkalender dag 19

lucka 19
Under lucka 19 hittar ni tips till alla som gillar djur & natur - jag har den här luckan då jag själv är intresserd av våran natur och älskar att titta på olika naturfilmer. På cdon kan ni hitta olika naturfilmer :

Planet Earth (hela serien, 5 disc) 299 kr -Jorden som vi aldrig sett den förut Berättarröst: David Attenborough. Från teamet bakom den mångfaldigt prisbelönade serien Den blå planeten kommer en dokumentärserie som hyllar Jorden som aldrig förr. Under elva avsnitt får vi följa Planet Earth:s 71 fotografer genom 62 olika länder från Nepals mäktiga berg till Amazonas frodiga grönska, från Saharas skulpterade sanddyner till polernas gnistrande isar. Serien ger ett hisnande perspektiv över mångfalden och skönheten på vår planet. Med teknikens hjälp får vi även följa evolutionen under flera tusen år i olika miljöer och komma dit ingen kamera kan nå - ner i ett vulkanutbrott och ända in i jordens innersta kärna. Planet Earth är den mest ambitiösa och påkostade dokumentärserie som någonsin producerats av BBC.

Life (4 disc) 299 kr - Den officiella uppföljaren till Planet Earth. Upplev den praktfulla variationen av liv på jorden och den spektakulära utvecklingen hos djur och växter. Möt extrema utmaningar och förutsättningar för överlevnad på denna häpnadsväckande resa genom sensationella bilder och nära porträtt av naturens vilda liv. Denna enastående natursSerien tog mer än fyra år att färdigställa med över 3000 filmdagar från världens alla kontinenter. Serie ger dig tio avsnitt och 130 historier av evolution, spänning, avslöjanden och underhållning. Resultatet är Life - som du aldrig upplevt det tidigare.

Human planet, 299 kr - Från det frusna arktiska landskapet till ångande regnskogar, från små öar i de stora haven till uttorkade öknar, har människor funnit märkliga sätt att anpassa sig och överleva i de hårdaste miljöer. Detta har skett genom ett enormt mod och en uppfinningsrikedom där människan har lärt sig att leva med och utnyttja andra arter som man delat dessa vilda platser med.

the stig-helmer story

The stig-helmer story är en ny film som har premiär nu på juldagen (25 december), istället för sällskaps - skid - segel - golf och hälsoresor är det nu dags att säga hej till en tidresa tillbaka till stig helmer barn- och ungdoms tid.

Handling:
Varför blev han som han blev? Finns det något originellt att vaska fram om honom. Hur var han som ung? Har livet kuvat honom eller är hans totala brist på karisma medfödd? källa


tinker, tailor, soldier, spy

film
Tinker, Tailor, Soldier, spy är en brittisk thrillerfilm från 2011, regisserad av Tomas Alfredson. Den är baserad på John Le Carrés bok Mullvaden (Tinker, Tailor, Soldier, Spy på originalspråk). Den ska inte förväxlas med TV-serien Mullvaden (med originaltiteln Tinker, Tailor, Soldier, Spy) 1979, som också baseras på John Le Carrés roman.

Handling:

Filmen utspelar sig på 1970-talet och handlar om George Smiley (Gary Oldman), en nyligen pensionerad MI6-agent, som försöker anpassa sig till ett liv utanför säkerhetstjänsten. Men när en annan agent framför information om att en "mullvad" vistas i Circus tvingas Smiley dra sig tillbaks till en värld vid namn spionage. Smiley antar senare ett uppdrag att undersöka vilka av hans tidigare kollegor som valt att förråda honom.


julenkalender dag 18

lucka 18
Under lucka 18 hittar ni tips på vilka filmer ni kan ge till ett barn ; din släkting, son eller dotter!

Om man har sett den första bilar filmen så kommer med säkerhet den andra filmen Bilar 2 bli mycket uppskattad. Sen vet jag med säkerhet att en Disney film är något de flesta ungar vill ha, och på cdon.com kan ni hitta disney filmer till ett bra pris - Disney klassiker som Trassel, Lejonkungen, bambi eller hitta nemo. Listan kan göras ännu längre men en disney film går alltid hem!

bilargossip girl

Alla som brukar kolla på Gossip girl borde verkligen titta på dessa videos, här har ni Blake Lively audition för Gossip girl :

& Ed westwick audition har ni här :

new best friend

film
Jag vet inte vad det är men jag har alltid gillat filmen New best friend, den var förvånansvärt svår att få tag på - men tillslut hittade jag den på en sida, annars skulle jag nog bli lite smått galen - jag tycker som sakt mycket om denna film!

Handling:
Alicia, en flicka vars bakgrund är allt annat än privilegierad, har just blivit antagen till Colby University där hon planerar att studera lag och rätt. Alicia hade tänkt att gå in för sina studier helhjärtat, men när hon träffar den vackra och populära Hadley dras hon snart in i ett partygäng vars livsstil är farligt medryckande..

vän

innan julen är kommen

Nu är det en vecka kvar till julafton, och jag längtar faktiskt dit lite gran (eller nu ljuger jag, längtar jättemycket till julafton) - men innan dess brukar jag se en hel del olika jul program, i år blir det rätt så många mat och inredningsprogram, min favorit just nu är Ernst jul som går nu på måndag (19/12) klockan 20.00 i fyran. Jag brukar också se till att se på jamie olivers julspecial, där har bara gör julmat. Sen när det kommer till filmer så brukar jag se på nu är det jul igen (den såg jag idag), tomten är far till alla barn och ibland om den filmer går brukar jag se på ett päron till farsa firar jul. Just det, jag får inte glömma att nämna Svensson, svensson - en riktig god jul - ett måste!

päronernst
svensson

julenkalender dag 16

lucka 16
Under lucka 16 tipsar jag er om säkra kort, och vad menar jag nu då? - jo, är du osäker på vad du ska köpa för film till din pojkvän kan jag ge er några tips här :

1. Hangover part 2 :
hangover

2
. Sagan om ringen triologin: Boxen innehåller: Samlarutgåva med totalt 15 diskar, De 3 förlängda filmerna på 6 Blu-ray,9 DVD med extramaterial & Slipcase runt 3 boxar (a' 5 diskar) och 3 booklets.
ring

3.
Transformers 3 : dark of the moon : Autobots och dess ledare Optimus Prime är tillbaka och tar sig an de onda Decepticons som är fast beslutna att hämnas deras nederlag i "Transformers: Revenge of the Fallen". I denna del blir Autobots och Decepticons involverade i ett rafflande rymdrace mellan USA och Ryssland och än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina robotvänner. Den nya karaktären Shockwave, en gammal Transformers-karaktär regerar över Cybertron medan Autobots och Decepticons kämpar mot varandra på Jorden.
transformer

bloopers&mistakesVarför, varför ändrar dem inte detta kan man ju undra .. !

julenkalender dag 15

lucka 15
Under lucka 15 hittar ni en film som snart har premiär på bio - The girl with the dragon tattoo , en film som man måste se - jag kommer nog se denna film och ser fram emot att se hur filmen är gjord. Det kommer nog bli svårt att inte låta bli att jämföra den svenska med den engelska , men jag ska göra det mitt bästa :)

bones

Söndagen den 8 Januari är det äntligen dags för Bones att komma till rutan igen, efter ett långt uppehåll är jag riktig nyfiken över vad som kommer att hända, är inte ni ?

julklassiker del 3

Här har ni sista delen av Svensson, svensson - en riktig god jul :


ett hett tips

Nästa år är det dags för den här serien, Girls - skaparen bakom denna film, Judd apatow har också gjort filmerna: På smällen, Supersugen, Bridesmaids.

julenkalender dag 14

lucka 14
Under lucka 14 hittar ni en mycket bra tips, en julklapp till nära och kära, ett jättebra presentkort från cdon.com - det skulle passa mig perfekt då jag köper ofta från denna sida. Har du någon vänn eller familjemedlem som också köper från cdon ofta, tycker jag ni ska ge detta presentkort till henne/honom!
cdon lucka 14

super 8 & the green lantern

Idag när jag var på stan en stund, så kunde jag helt enkelt inte låta bli att köpa dessa två nyutkommna filmerna

Super 8:
Storyn utspelas i en småstad i Ohio i slutet av 1970-talet där ett gäng tonåriga vänner ägnar sig åt att spela in zombiefilm och kära ner sig i söta klasskamrater. Under en kvällsinspelning bevittnar de en bil köra in i ett tåg och orsaka en rejäl tågkrasch. Något stort och hungrigt rymmer ur en av vagnarna och snart är militären på plats för att mörklägga medan monstret börjar tugga både maskiner och människor. Som vanligt i den här typen av filmen är det självfallet upp till gänget ungar att lösa problemet, dräpa draken och rädda damen i nöd. (Läs hela artikeln HÄR)

The green lantern:
Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen. Tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbet men när utomjordiska krafter hotarvärlden finns det bara två val: att fly eller att slåss.

super 8 filmthe green lantern film


julklassiker del 2

Här har ni andra delen av svensson,svensson - En riktig god jul


julenkalender dag 13

lucka 13
Under lucka 13 hittar ni några roliga klipp från "sunes jul"

julklassiker

Svensson svensson, En riktig god jul är verkligen en klassiker - som man "måste" sen vid jul, jag brukar alltid se till att titta när det är dags och nedan visar jag ett klipp, första delen av svensson svensson, en riktig god jul:


hansel & gretel witch hunters

film
Hansel & gretel witch hunters är en film som har premiär nästa år, den 2 mars. 81 dagar kvar bara, det här är en film jag verkligen ser fram emot att se, den visas i 3D dessutom - då blir det autmatiskt ännu mer spännade tycker jag :)

Handling:
Vi återser Hans & Greta 15 år efter episoden vid pepparkakshuset, och syskonen är numera prisjägare som är på jakt efter häxor.

&gretel&greta

julenkalender dag 12

lucka 12
Under lucka 12 hittar ni en bra blogg om Astrid Lindgrens skapelser, eller som denna blogg kallar dem ; Astrid Lindgrens stjärnor ! Bloggen hittar ni HÄR.
lindgren

dagens

dagens
20.00 i SVT1 - Allt för sverige : Svensk realityserie. Avsnitt 7 av 8. Midsommar i Järvsö. Det har blivit dags för amerikanerna att få fira svenskarnas mest älskade högtid, midsommar. Alla blir mycket känslosamma då de får sin svenska högtidsdräkt att bära dagen till ära. Midsommar firas i Järvsö och här får alla amerikanerna också ett älskat möte med Järvsös främsta ambassadör, Lill-Babs.
20.00 i kanal5 - Indiana Jones och de fördömdas tempel :  Indiana Jones och de fördömdas tempel. Indy undkommer ett våldsamt slagsmål på en nattklubb i Shanghai, bara för att kraschlanda i Indiens regnskog där ondskans makter härjar. Barn från en avlägsen by har kidnappats och används som slavar hos den onda Kali-sekten.
21.00 i TV4 - beck : pojken i glaskulan: Modern till en autistisk pojke hittas mördad i sitt hem. I husets gillestuga sitter den handikappade pojken med mordvapnet i handen. Han kan inte kommunicera med Beck eller någon annan i omgivningen och hans enda sysselsättning är att teckna. Men bär han på sanningen bakom mordet? Finns det människor runt honom som försöker förhindra att sanningen kommer fram?
tv

12/1-12

En serie som jag verkligen ser fram emot nästa år är helt klart Once upon a time - den har premiär snart också, närmare sagt den 12/1 i kanal5 ! Någon mer än jag som ser fram emot det här ?
12/1

jul ledig

Bloggen har tagit lite jul ledigt idag som ni säkert har sett, det blir så imorgon också - men förhoppningsvis inte hela dagen !

sact

Det här klippet från sex and the city filmen är verkligen hur bra som helst !


idol finalen

Idag är det dags för idol finalen och jag är inte det minsta förfantasfull - för årets upplaga har varit rent utsagt skit dålig - tycker mest idolerna har varit lite små tråkiga och inte alls intressanta att titta på.

 idol2011

Vad tycker ni själv, har jag rätt eller fel här ?

julenkalender dag 8

lucka 8
För att få lite extra julkänsla, nu när julafton närmar sig med storm steg, kommer här lucka 8 - en jul låt med Justin bieber :

rizzoli & isles

dagens
Serien Rizzoli & isles är en sån där serie som man måste se, gillar allt som har att göra med denna serie - men jag tycker kanal5 har förstört för sig när dem inte lägger upp information när de ska fortsätta sända serien i kanal5 - och nu var det ett bra tag sen dem visade Rizzoli & isles också!!

Handling :

Två helt olika kvinnor med ett gemensamt mål, att ta fast mördare i Boston. Rizzoli är den tuffa polisen som inte backar för något. Impulsiv och rättfram. Isle är mer eftertänksam, analytisk och sätter vetenskapen främst. Dessutom dyker Lorraine Bracco (Sopranos) upp i rollen som Janes mamma. Vid sidan av sina krävande arbeten har både Rizzoli och Isles röriga och komplexa privatliv där relationer kommer och går. Rizzoli & Isles är skapad efter Tess Gerritsens bästsäljande deckare.


one tree hill - the final season

Äntligen har det släppts en trailen för den sista säsongen med OTH - 9 år har gått sen den första säsongen visades, kommer ni att sanka one tree hill? - jag kommer nog göra det, lite grann iallafall :)

två nya serier till kanal5

Två nya serier som kommer till kanal 5 nästa år är dessa två, GCB och The river

Dramakomedin GCB var Disneys mest omtalade nykomling under vårens upfronts i Los Angeles, och inför premiären i vår är förväntningarna höga. Serien, som från början kallades Good Christian Bitches efter den bästsäljande boken med samma namn, kommer att kallas GCB eftersom det ursprungliga namnet ansågs alltför provocerande, tar oss med till en av sydstaternas lyxigaste villaförorter. Här är familjen lika helig som den obligatoriska söndagsgudstjänsten. Men lika viktigt som en - på ytan - kristen livsstil och bibliska citat är en perfekt fasad utåt och här mäts lycka i skönhet och rikedom. I premiäravsnittet möter vi Amanda som återvänder hem efter att hennes äktenskap avslutats med en skandal. Men mycket har förändrats under de tjugo år hon varit borta. Många av de tjejer hon växte upp med minns henne som den elaka ”tuffa-gänget tjejen” och de är allt annat än välkomnande. Heather, Gigi, Sharon, Cricket och Charlene är alla spända inför hennes återkomst och som seriens ursprungstitel antyder är de kanske inte alla guds bästa barn – även om de själva gör anspråk på att vara det. källa

Från Steven Spielberg och skaparna av Paranormal Activity kommer The River - vinterns nya äventyrsthriller i Kanal 5. Vi möter Emmet Cole, en stor tv-stjärna som blivit berömd genom fantastiska dokumentärer där han utforskar jordens mest avlägsna platser tillsammans med sin fru och son. När Cole försvinner spårlöst under en av sina upptäcktsfärder i Amazonas djungel, reser hans familj och vänner dit för att söka reda på honom. Snart befinner de sig långt bort från civilisationen, och oförklarliga fenomen och onda krafter lurar i mörkret. källa

julenkalender dag 7

lucka 7
Under lucka 7 hittar ni en mycket bra julklappstips till nära & kära - presentkort på bio, har själv fått det förut - vilket var väldigt uppskattat!

sf 7


vet ni...

Serien Revenge, som jag har skrivit om förut , kommer inom en snar framtid visas på TV3 - vet tyvärr inte när, men det här ser jag verkligen fram emot!

Serien handlar om:
Emily Thorne (Emily VanCamp), vars riktiga namn är Amanda Clarke, flyttar tillbaka till The Hamptons för att utkräva hämnd på de som orsakade hennes far Davids död och splittrade hennes familj. Då hon var liten dömdes hennes far för ett terroristbrott och avled i fängelset. Amanda hamnade på ungdomsfängelse, men då hon var 18 blev hon fri och ärvde pengar från ett företag som fadern investerat i. Hon bytte namn till Emily Thorne och flyttade till Hamptons för att utkräva hämnd. källa

rjulenkalender dag 6

lucka 6
Under lucka 6, hittar ni en mycket bra blogg som handlar om serier - min absoluta favorit blogg just!

seriedrottningen
(för att komma till bloggen, klicka på bilden)

tv.nu

Som den sanne tv/film nörden man är, har jag ett tips till er, ett lättare sätt att hålla reda på alla tv-serier eller filmer som går på tv - denna sidan heter Tv.nu , det bästa med tv.nu är att den också finns som app (för iphone vad jag vet), självklart har jag den på min mobil, och vet ni, om man har den här appen kan man ställa in så mobilen påminner dig om när ditt program börjar, det är inte alltid man kommer ihåg ska ni veta (så är det iallafall för mig), perfekt om man bara har en tv-tidning hemma eller inte ens har det! Jag tyker den här sidan är bra då jag helt enkelt gillar att hålla reda på saker och ting!

tips

julenkalender dag 5

lucka 5
Under lucka 5 hittar ni ett mycket roligt klipp från min nya favorit serie, United states of Tara - titta och njut!


united states of tara

dagens
Ni måste bara se på serien United states of Tara, en mycket rolig darma/komedi serie från 2009 / 2010 - allt som allt har den fått 3 säsonger (tråkigt att det inte belv flera..!). Skådespelaren Toni Collette har fått en Emmy award för sin roll som Tara.

Handling:
I serien får vi följa Tara, tvåbarnsmamma med diagnosen dissociativ identitetsstörning (multipel personlighetsstörning). Hennes återkommande skiftande mellan olika personligheter kommer i allra högsta grad att påverka familjen.


annonsmannen

ikväll

Klockan 21.00 i kväll går en bra beck film som jag tycker är värd att se, Annonsmannen heter den ! Någon mer än jag som kommer att se på denna film ikväll ?

Handling:
En kvinna blir brutalt överfallen under en cykeltur i skogen. Senare hittas ett kvinnolik, och Beck-gruppen utreder fallet. Under utredningens gång visar det sig att båda kvinnorna ringt på en annons om en begagnad kökssoffa. Gunvald och Alice tar stora risker för att locka fram mördaren, samtidigt som Beck har personliga bekymmer med sitt sjuka barnbarn.

beck

julenkalender dag 4

lucka 4
Under lucka 4 hittar ni detta bra tipset , min favorit serie just nu, Förhäxad! Du kan köpa första säsongen på cdon.com för endast 149 kr (+porto)

förhäxad säsong 1


tv söndag

Idag har jag spenderat dagens framför tvn, det är ju trots allt söndag idag, på förmiddagen har jag hunnit med att se på olika skidtävlingar, sprint stafett och skidskytte - det gick så där för sverige, en första plats allafall! Jag borde egentligen se på massa annat jag har spelat in istället, är lite efter när det gäller vissa serier, det blir bara inte av att jag ser på dessa serier, varför har jag ingen aning om, thats me, haha !

skidskytte

modern family

serietips
Måste helt enkelt tipsa er om denna mycket roliga tv-serien Modern family, en komediserie skapad av Christopher Lloyd och Steven Levitan.


the girl with the dragon tattoo

Den 21 december kommer ju den engelska versionen av Män som hatar kvinnor (the girl with the dragon tattoo) - jag funderar skarpt på att se den då jag har sett trailen och verkligen gillar det jag ser.Ska ni se den här filmen när den kommer ut ?

source code

film
Igår var jag och hyrde filmen Source code och här har ni en bra film, så jag fick ju såklart ha med den som Dagens filmtips, för jag måste bara tipsa om denna film. Så ja, det är en mycket bra film, en "måste se" film!

Här har ni trailen:


- Vad tycker ni?

julenkalender dag 3

lucka 3
Under lucka 3 hittar ni filmen Melancholia, perfekt till en kompis eller familjemedlem ! Ett tips till de som har glömt att köpa en julklapp, då kan ni alltid hyra/köpa den på film2home, man kan hyra den direkt , den streamas direkt till din dator under 24 timmar. Man kan också köpa och ladda ned den och den blir din för alltid, annars kan man titta om din film finns där du bor (film2home måste finnas där du bor) och sedab gå ned och hyra den, det ända du behöver göra är att se om den finns i just din butik!

Handling:
Justine och Michael firar sitt bröllop med en överdådig fest hemma hos Justines syster och svåger. Samtidigt närmar sig planeten Melancholia Jorden. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet, vänder och kommer tillbaka - den här gången med kurs rakt mot Jorden.

Lars von Trier har med Melancholia skapat ett episkt mästerverk som höjdes till skyarna på filmfestivalen i Cannes. Man har aldrig sett Jorden gå under på ett så gastkramande vackert sätt.

m

mike & molly

serietips
mm

Måste bara tipsa om serien Mike & Molly, den är så där härligt rolig och får en att skratta till varenda avsnitt. Visste ni att han som har skapat denna serie, Chuck Lorre även ligger bakom tittarsuccséer så som 2 ½ män och the big bang theory!

Handling:

Här möter vi det härliga paret Mike och Molly som träffas på en stödgrupp för överviktiga.  Mike är en godhjärtad polis som vill gå ner några kilo eftersom hans hälsa blir allt sämre. Molly är en älskvärd mellanstadielärare som skämtar om sina överflödiga kilon, men som gärna vill bli lite smalare. Tillsammans försöker de bemästra ständiga frestelser som finns i deras omgivning och som erbjuds dem i missriktad välvilja från familj och vänner.

Bland dessa finns Mikes kollega Carl, en kvick besserwisser som trots sin ibland retsamma ton vill hjälpa Mike att banta och att hitta en flickvän. Och Mollys mamma Joyce och syster Victoria som tycks ha fötts med helt annan genuppsättning eftersom de kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt.


julenkalender dag 2

lucka 2
Dagens tips från min alldeles egna julkalender hittar ni filmen Arthur och julklappsrushen som har premiär idag på bio. En perfekt film att se nu innan jul!

Handling:
Arthur går till botten med gåtan som alla barn, stora som små, har funderat över: Hur gör Jultomten för att hinna dela ut alla julklappar runt om i världen på Julafton? Det är en mycket komplicerad operation och Jultomten har sin bas under isen på Nordpolen. En berättelse om Arthur som kommer från en långt ifrån perfekt familj som i och med sin upptäckt får uppdraget att rädda alla barns jul.

2

suburgatory

serietips

En ny serie som har premiär i kanal 5 den 5 januari är Suburgatory och vad jag har sett verkar det vara en rolig serie väd att titta på!

Handling:
Suburgatory handlar om tonårstjejen Tessa som vuxit upp med sin pappa George i New York efter att mamman lämnat dem kort efter att Tessa fötts. Allt går bra tills Tessa kommer i tonåren och George upptäcker att det finns allt för många farliga frestelser för en ung tjej i det stora äpplet. Alltså bär det av till förorten. Här är det tuperat hår, pushup-BH och sockerfri  Red Bull som gäller och Tessa och George har till en början svårt att anpassa sig till det till synes ytliga småstadslivet.


julenkalender dag 1

julen
Under första luckan hittar ni detta film tips, Mia skäringer - Dyngkåt och hur helig som helst - du kan bland annat köpa den hos cdon för 169 kr!
dyngkåt och hur helig som helst

årets julvärd

Måste ju bara fråga, vad tycker ni om årets julvärd, Kalle Moraeus, passar han ?

Om inte vilken gillade ni mest ? Här nedan har ni alla julvärdar genom åren :

Svensk julvärdar genom tiderna:
2010: André Pops
2009: Lisbeth Åkerman
2008: Lasse Kronér
2007: Anne Lundberg
2006: Ingvar Oldsberg
2005: Blossom Tainton-Lindquist
2004: Ernst Kirchsteiger
2003: Lotta Bromé
1972-2002: Arne Weise
1959-1971: Bengt Feldreich

kalle

1 december

1
Idag får ni inte glömma att titta på första avsnittet av årets julkalender, Tjuvarnas jul ! För ser som missade att se i morse, kan ju alltid se ikväll istället, klockan 18.45.

Någon som kommer att följa årets julkalender ?

1