Fantastic Beasts and where to find them

Jag är framför allt en stor tv-serie nörd, men jag har också varit (och är nog fortfarande ibland) en filmtittare av stor rang. Ni ska bara se min dvd samling :) men till saken, en film som jag verkligen längtar ska komma ut på bio just nu är Fantastiska vidunder och var man hittar dem (fantastic beasts and where to find them). Det är en film baserad på en bok av självaste J.K Rowling (länk till Pottermore). Filmen utspelar sig ett decennium innan Harry potter och hans vänner börjar på Hogwarts, där får vi följa Professor Scamanders resor i den magiska världen i jakt på fantastiska vidunder och vart han träffar dem.
 Biopremiär i Sverige är 16 november

3.

Här har ni 3 komedi serier som jag tittar på just nu - serier som jag helt enkelt inte får nog utav :
 
Först ut har vi:
 
1. The big bang theory - Den här serien är nog min favoritserie och jag har kollat på den sedan den först började sändas 2007, just nu pågår det ingen ny säsong men jag kollar just nu på repriserna som går på vardagar i kanal5. IMDb 8,4/10

2. The middle - Den här serien är också en sådan där serie som jag inte kan vara utan, den är precis så där lagom rolig som jag gillar, den här serien sviker mig aldrig! Den sjunde säsongen visas på kanal5 på tisdagar kl 22.25. IMDb 7,5/10

3. Black-ish - Jag vet inte varför men jag gillar verkligen den här serien och kan varmt rekommendera den. Humorn är precis lagom och blir aldrig dryg. Serien visas just nu på kanal5 på tisdagar kl 22.00. IMDb 7,1/10.
 

Pretty little liars läggs ner

JA, ni hörde rätt, PLL läggs ner, den sjunde säsongen blir den sista, alltså är det bara 10 avsnitt kvar av serien innan den läggs ner för gått. Samtidigt passade hon (Marlene King) på att berätta att hennes nya serie Famous in love har premiär samtidigt som PLL har premiär i april 2017. Jag vet inte vad jag ska tycka förtillfället, jag har nog inte riktigt smällt nyheten ännu. Kanske var det dags, eller inte...
 
 
 
 

true story :)

 

Ikväll tittar jag på...

Kvällen till ära blir rätt så fullproppad av tv tittande. Klockan 20.00 tittar jag på Idol (älskar att kolla på auditionens, men det blir inte lika underhållande när fredags finalerna kommer igång, med undantag från förra året, då Amanda Winberg var med. Sen blir det antingen något avsnitt av någon serie på Netflix eller Criminal minds och tillsist innan jag måste gå och lägga mig måste jag kolla på Izombie (går på kanal11) - det är en serie som jag verkligen har fastnat för på sistone. Vad tittar ni på ikväll?
 
 
 
 
 

OMG!

Efter en händelserik helg är jag åter tillbaka, redo att blogga tills fingrarna blöder. Jag har bland annat hunnit tittat klart på Stranger things som jag tipsade om tidigare och serien är verkligen värd dem där 8 avsnitt som finns. Man får gråta lite grann, nästan önska att man föddes på 80-talet istället. Och H E R R E G U D vad bra barnen är som är med i denna serie, dem gör verkligen serien, allra mest hon som spelar den mystiska tjejen Eleven. Om ni har tid över nån helg är den här serien perfekt att lägga ner tid på.
Än så länge har serien inte förnyats för en andra säsong, men som jag ser det (och alla andra som har sett serien och älskat den) måste det väll ändå komma en ny säsong? Vad tror ni?

Agatha Raisin

Den här lilla pärlan får ni verkligen inte missa - det är något speciellt med denna godbit som gör en glad även fast den handlar om mord. Hela idén med serien är så mysig, en storstadstjej som flyttar till "landet" och blir detektiv, det blir inte bättre än så här och enligt mig är den här serien tusen gånger bättre än Morden i midsomer (som serien påminner om), för den serien kan bli lite långtråkig, men Agatha Raisin är typ tvärtom. Sen får vi inte glömma Ashley Jensen som spelar huvudrollen, hon GÖR  verkligen serien. SÅ har ni tid över tycker jag ni ska ge den en chans.
 
Har ni missat den här serien går den att streama på TV4 play. IMDb 7,0/10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3.

Här kommer tre serier som jag gillar lite extra just nu och som verkligen är värd att titta på (enligt mig)
1. Scream (tv-serien) - en amerikansk tv-serie från 2015. IMDb 7,3/10
Serien handlar om en stad, Lakewood där ett gäng mord äger rum. I Centrum hittar vi Emma Duval (Willa Fitzgerald) som mördaren är besatt utav. Två säsongen har visats, en tredje säsong (kanske) är på väg, MTV, hintar i alla fall om det. I oktober kommer ett två timmar långt halloween avsnitt.
 
2. Shadowhunters - en amerikansk fantasy serie från 2016. IMDb 6.3/10. Shadowhunters twitter.
Serien handlar om Clary Fray som just ska börja på Brooklyn Academy of Arts, men på sin 18års dag får hon reda på att hon är en "shadowhunter". Hon kastas in i en värld med demoner tillsammans med den mycket snygga shadowhuntern Jace. Serien har blivit förnyad för en andra säsong.
 
 
Vi får möta Jessica Jones, en fd superhjälte som nu försörjer sig som privatdetektiv. Hon försöker leva ett normalt liv men när hennes gamle fiende Kilgrave dyker upp igen, som kan påverka alla att göra som han vill, som vill ta upp deras förhållande. Serien ska få en andra säsong, men det verkar som det kommer att dröja lite innan den kommer. 

Marcella

När jag ändå är på gång kan jag väll tipsa om en till serie, jag har inte själv kollat på den än, men vad jag har hört ska den vara väldigt bra. Serien heter Marcella - skaparen bakom serien är självaste Hans Rosenfeldt (som ligger bakom tittarsuccén Bron) och handlar om en kvinnlig polis som efter 12 år ledighet går tillbaka till polisen, hon kastas rakt in i utredning med en seriemördare som påminner henne om ett fall från det förflutna.
serie från 2016 - 8 avsnitt - IMDb 7,4/10

Dagens tips - Stranger things

 Stranger things är en tv-serie skapad av bröderna Duffer, alla avsnitts hittar du på Netflix. IMDb 9,1/10
 
Serien utspelar sig under 80-talet i  Hawkins, Indiana där den 12-årige pojken Will Byers mystiskt försvinner spårlöst, pojkens mamma Joyce Byers (Winona Ryder) är en av dem som desperat söker efter sin saknade son.
Efter händelser som kommer att forma den lilla staden för alltid upptäcker Wills vänner en mystisk tjej, som sägs ha magiska krafter, som säger sig veta var Will är någonstans. När sanningen tillslut uppdagas försöker regeringen mörklägga sanningen samtidigt som en mörk kraft lurar under ytan.
 
Den "mystiska" tjejen Eleven spelad av Millie bobby Brown.