En film jag vill se just nu

Bild/image source 1 / 2 
 

2 serier som har premiär denna vecka


Gåsmamman - Den har redan visats på C more, men nu har den premiär på kanal5. Så på torsdag den 2/2 klockan 21.00 kan alla se på andra säsongen av Gåsmamman. Sonja och barnen är tillbaka i Sverige och lever nu med skyddade identiteter. När vittnet till Sonjas bror Niklas blir mördad, ser det ut som Sonja måste vittna, ska hon göra det eller inte?
 
 

 
Santa Clarita Diet - jag vet att jag har tipsat om den här serien några gånger redan, men det tåls att göra det igen. För den verkar ju vara så underbar. Komedi möter skräck, så skulle jag nog beskriva den här serien. Jag brukar gilla sådana serier och jag hoppas att denna inte är något undantag. Den blir i alla fall tillgänglig på Netflix den 3 februari.
 
 

 

Dagens tips

 
Vi börjar veckan med ett tips tycker jag!
 
Som ni kanske vet så hade serien Riverdale nyligen premiär - jag har varit nyfiken på den här serien ett bra tag, och till min förvåning (och lycka) så visade det sig att serien går att se på Netflix nu (dagen efter USA, på fredagar), så hurra för mig! Mitt första intryck? Jag gillade det faktiskt, hoppas serien fortsätter i samma stil - då kommer jag definitivt fortsätta att kolla på serien. En recension kommer senare när jag har sett på några fler avsnitt!
 
 

NYHET / Shadowhunters

Nu är det klart vem som kommer att spela Sebastian i The shadowhunters. Will Tudor heter han. Ni kommer först att se honom i premiären av säsong 2B som visas senare i år. Will Tudor är mest känd för sin roll i den enormt populära serie Game of Thrones där han spelar Olyva från säsong 3-5. Ska faktiskt bli kul att se hur dem porträtterar Sebastian i serien, men vad jag har hört kommer han inte riktigt vara likadan som han är i boken.

 

Bästa nyheten !

En del av mig trodde nog inte det skulle vara sant, men det är det, i alla fall om man tittar på bilden som Nina Dobrev la upp på sin instagram nyligen. Hon ska alltså vara med i TVD igen, på RIKTIGT den här gången!! Kanske dags att kolla ikapp TVD så att jag kan se hennes avsnitt senare!
 
 

Dagens beauty


- Zoey Francis Thompson Deutch är född 10 november 1994 i Los Angeles.
- hon är dotter till skådespelaren Lea Thompson (som mest är känd för sin roll som Lorraine Baines i tillbaka till framtiden filmerna) & regissören Howard Deutch (pretty in pink).
- hon började sin karriär som 15-åring i serien The Suite Life on Deck som visades på Disney channel.
- 2014 spelade hon huvudrollen i filmen Vampire Academy, annars har hon varit med i filmer som  Beautiful Creatures (2013) & Why him (2016).
- nu är hon aktuell i filmen Before i Fall som har premiär på bio nu i mars.
 
 
 

What if today was the only day of the rest of your life?


Det har kommit en ny trailer till filmen Before I fall som jag har tipsat om förut, så nu får man se lite mer vad som kommer att hända. Jag kommer titta på den när den kommer ut på film för jag har läst boken som den är baserad på och H E R R E M I N G U D vilken bra bok det var! Visst, det behöver inte betyda att den här kommer vara bra, men man kan alltid hoppas som jag brukar säga : )
 
 
 

18 frågor om ships

Jag ser att många bloggare har gjort denna lista, men jag läste den först hos seriedrottningen, så jag kände ett riktigt sug att göra en sådan själv. Så här har ni mina svar (tog dock inte med alla frågor):
 
1. Ditt första ship? - Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade jag Veronica och Logan i Veronica mars. Så jag måste säga dem.
2. Dina top 3 ships genom tiderna? - en väldigt svår fråga det här. Tyckte alltid Stefan och Elena var ett sådant fint par i de första säsongerna av TVD. Annars kommer jag ihåg att jag tyckte att Brenda/Dylan var ett sådant fint par + Scott/Allison i Teen wolf (världens gulligaste par typ).
 
 
3. Vad är ditt OTP just nu? - hm.... men måste nog säga (som många andra gör) Claire och Jamie i Outlander!
4. Vad är ditt NOTP just nu? - öh, tror jag faktiskt inte har något sådant par som jag inte gillar tillsammans. Kanske Stiles och Malia i Teen wolf, tycker faktiskt han hör ihop med Lydia, men jag hatar inte Malia och Stiles tillsammans, så denna fråga är svår!
5. Hur känner du för kärlekstrianglar? - för det mesta hatar jag det, men ibland kan det göra en serie mer spännande att titta på.
6. Berätta om en favorittriangel från tv -  eftersom jag inte riktigt gillar kärlekstrianglar så kan jag faktiskt inte komma på någon som jag gillar.
 

7. Har du någonsin shippat dig själv med en karaktär? - här måste jag säga nej, det har jag nog inte gjort
8. Har du många ships som aldrig blev tillsammans? - här säger jag nej också, det har faktiskt aldrig hänt om jag kommer ihåg  det rätt.
9. Shippar du några karaktärer som aldrig har träffats? - åter ett nej, haha, det här blir visst ingen bra lista att läsa igenom,  säger ju bara nej, men jag har faktiskt inte det.
10. Berätta om din favoritkyss från tv - finns bara en kyss som jag aldrig riktigt trodde skulle hända men gjorde ändå, den så står högst upp på min lista : Veronica och Logans första kyss i vs.
11. Har du någonsin blivit besviken när ditt ship äntligen blev ihop? - ja, det har hänt, de gånger det har hänt har det att göra med att dem helt plötsligt blev så tråkiga tillsammans.
 
 
13. Hur känner du för will they/wont they? - jag antar att det är ok, bara det inte blir allt för utdraget.
14. Har du någonsin shippat vid "fösta ögonkastet"? - ibland, men oftast dröjer det lite innan man ser hur bra dem är tillsammans.
15. Berätta om ett ship som du ogillade först - hmm... måste nog säga Caroline och Stefan, i början hatade jag verkligen dem tillsammans, men nu har jag börjar vänja mig lite grann.
16. Berätta om ett par som du har slutat shippat romantiskt - finns nog inga par som jag har slutat att gilla tillsammans, så här blir det ett nej.
17. Har du lätt för att shippa par? - det är hur lätt som helst, gillar serier när det finns kärlek inblandat.
18. Gillar du och använder ship-namn? - visst gillar jag ship-namn, men brukar inte använda mig utav dem när jag skriver om ett par.

Lär känna familjen Hammond / Santa Clarita Diet

Den här serien ser jag mest fram emot att se på just nu. Jag har tipsat om denna serie förut, men det tåls att nämnas igen. För visst är den underbar och Drew Barrymore går ju inte att inte tycka om!
 

Dagens Tips

För er som inte har möjlighet att se på The Crown på Netflix så finns serien nu att boka på CDON, än så länge finns det inget datum när den kommer ut, men den går som sagt att boka redan nu.
Om ni inte har sett sen här serien så handlar den om kung Georg VI:s död och om Elisabeth II:s första tid som drottning. Den första säsongen släpptes på Netflix 4 novemver 2016 och bestod av10 avsnitt och en andra säsong är planerad. Den har fått väldigt bra recensioner så jag rekommenderar den varmt, har inte sett på den själv än men jag kan nog med säkerhet skriva att den är värd att kolla in.
 

Veronica mars reunion project

Tänk om att det verkligen händer, TÄNK OM VM kommer tillbaka igen? Titta bara på Kristen Bells intervju som hon gjorde för ett tag sedan. Spännande! Vad tror ni, blir det av? - jag skulle bli så glad om dem fick ihop det så att dem kan göra vs igen. Men deras (Kristen och skaparen av vs Rob Thomas) schema verkar vara väldigt fullsmockad. Hoppas det går att genomföra, för jag skulle lätt kunna se Veronica mars som en serie igen. 
 

Once Upon a Time - musical EP

 
Enligt Tvline kommer ouat att göra ett musikal avsnitt, i alla fall om man ska tro på vad dem säger. För i så fall kommer ett sådant avsnitt att kunna ses någon gång under säsong 6. - Jag tycker om när serier gör musikal avsnitt, och sen tror jag att ett sådant avsnitt i ouat skulle passa in perfekt! Så jag ser verkligen fram emot det här (om det nu är sant).
 
 

Nya Power Rangers trailer är här / It's morphin time!

Nu har det kommit en nyare trailer till filmen Power Rangers som turligt nog har premiär på min födelsedag (så nu vet ni vad jag kommer göra på min födelsedag typ). Ska bli spännande att se hur den här filmen kommer bli, för ärligt talat älskar jag sådana här filmer!
 

Jimmy Fallon / Golden Globes

Jimmy Fallon gör som vanligt ett väldigt bra jobb som programledare,  titta bara på öppningsnumret han gjorde för Golden Globes!
 

på tv ikväll

Ikväll visar TV4 en riktigt klassiker, vet inte hur många gånger jag har sett på den här filmen, men det är många - vilken film pratar jag om? JO, Jönssonligan och dynamit-Harry! Den om någon är väll en riktig svensk klassiker? Finns det någon här som inte har sett någon av Jönsson filmerna (måste påpeka att den senaste filmen som kom 2015 INTE räknas med här)? Jag har i alla fall växt upp med dessa filmer och har till och med en samlad DVD-utgåva av alla filmerna.
 

Black-ish får en spinoff

För alla fans av serien Black-ish, kommer nu en glädjande nyhet. ABC har nämligen beställt en spinoff där den äldsta dottern Zoey kommer att stå i centrum. Vi kommer att få följa henne när hon börjar på college nästa år. Vi kommer få en första inblick i serien i ett uppkommande avsnitt av Black-ish senare i vår.
 
 

Dagens trailer / Fifty shades darker

Någon som kommer att kolla på den här när den kommer ut på bio?
 

This is us x 2

Det här är väll en rolig nyhet, NBC har förnyat This is us med inte en utan två säsonger! - och varje säsong kommer bestå av 18 avsnitt. Förresten, ni som inte har sett på den här serien så börjar faktiskt TV3 visa den ikväll med start klockan 21.00.

Dagens trailer / Santa Clarita Diet

Den här serien är... speciell, på ett bra sätt. Älskar Drew Barrymore i rollen som Sheila, som dör men kommer tillbaka till livet men nu med ett omåttligt sug efter människokött, man kan väll säga att hon har blivit en modern zombie? Den blir i alla fall tillgänglig på Netflix med start 3 februari.
 
 

Teen wolf

Alltså, jag måste bara ta upp det här, det är för bra för att ignorera. I Teen wolf har vi förr fått veta att Stiles inte är hans riktiga namn, så är den här nyheten är något alldeles extra, för nu vet vi ÄNTLIGEN hans riktiga namn! Så SPOILER ALERT om du inte vill veta hans riktiga namn...... *trummor* Mieczyslaw heter han. Det var i det senaste avsnittet av Teen wolf som det avslöjades då Stiles (Mieczyslaw:)) pappa kom ihåg hans namn och att han brukade uttala hans namn fel "mischief".

Serier / Februari

2 serier som jag har väntat på kommer nu i februari. Den första är Gåsmamman säsong 2 - har inte känt för att betala för att se den via C more, så istället ska jag se den på kanal5, där den har premiär den 2 februari om jag minns det rätt. Än så länge har jag bara hört positivt om den andra säsongen, så jag hoppas den är lika bra som den första var. 
 
Den andra serien som jag kommer att kolla på är Legion, som svenska Fox har haffat och kommer att visa i början av februari. Här kan du se trailern.

MOM ft. Chris Pratt

Har alltid tyckt att Mom är en bra serie, älskar Anna Faris som spelar Christy i serien. Visste ni föresten att hon är gift med Chris Pratt? Han är i alla fall med i ett uppkommande avsnitt av Mom. Se videon nedan
 

Dagens tips

Nu på torsdag, den 19 januari börjar TV3 visa den här underbara serien, This is us. Den handlar bland annat om några personer som delar samma födelsedag. Har hört så mycket bra om den här serien, en riktig tårdrypare ska det vara! Den här serien rekommenderar jag varmt!
"Follows a unique ensemble, as their paths cross and their life stories interwine, from sharing the same birthday, to so much more than anyone would expect."
 

Hashtags# / Jimmy Fallon

Har ni haft några nyårslöften i år? 
 

Innan vi dör

Innan vi dör är en svensk dramathriller från 2017 (har premiär 15 januari i SVT1)
 
Vi får möta polisen Hanna Svensson (Marie Richardson), en rätt så okänslig, nitisk person vars karriär börjar dala allt mer. Hennes son vill inte ha något med henne att göra då hon för några år sedan såg till att han hamnade i fängelse för droginnehav. När hennes älskare och poliskollega blir kidnappad övertalar hon hennes chef att få vara med på jakten.
 
 

The Most Unfortunate Friday the 13th

Jag måste bara dela med mig av det här klippet - tycker det är en sådan bra idé att göra reklam för en serie på, eller hur?
 

Dagens Beauty

Robin Virginia Gayle Wright, är även känd som Robin Wright Penn när hon var gift med Sean Penn.
Hon är född 8 april 1966.
Hon är mest känd för rollen som Jenny i den populära filmen Forrest gump. Hon har också en betydande roll i tv-serien House of cards där hon spelar Claire Underwood.
 
Hon har också varit med i filmer som The girl with the dragon tattoo, Everest och under 2017 ser ni henne i filmerna Wonder Woman och Blader Runner 2049.
 
 

En serie jag vill se på:

Set in a dystopian future, a woman is forced to live as a concubine under a fundamentalist theocratic dictatorship.
 

En film jag vill se just nu

Bild/image source
 

Charmed reboot


En serie som jag kan se om och om igen på är helt klart Förhäxad (charmed) och nu verkar det som om serien får en reboot. Den kommer att utspela sig under 70-talet i en liten stad i New England där tre tjejer kommer att slåss mot ondskan. Enligt  "the CW boss" kommer inte serien ha någon koppling till originalet i nuläget. Det här ska bli så kul att se på, än så länge är ingen skådespelare knuten till serien, men eftersom jag verkligen älskar Förhäxad kommer jag definitivt att kolla på piloten när den kommer ut!

First Look / Sleepy hollow S4

Jag har verkligen blandade känslor inför den här säsongen (varning! spoiler, om du inte har sett säsong 3, SLUTA läs nu) nu när Abbie inte är med längre, men jag kommer nog ändå att se på den fjärde säsongen nu när dem har kommit till en ny stad med nya karaktärer. Det kanske är det som behövs för seriens överlevnad, eller tror ni att det är försent när Abbie ändå är borta? För Ichabods och Abbies relation var serien, hur ska den överleva utan det?
 
 

Mina första tankar om...

I går började TV4 visa den norska tv-serien Valkyrien som handlar om läkaren Ravn och den korrupta civilförsvararen Leif. Leif driver en illegal underjordisk klinik där Ravn hjälper kriminella och andra som inte vill uppsöka sjukhus samtidigt som han försöker hjälpa sin fru som har en dödlig sjukdom. 
 
Jag måste säga att första avsnittet var rätt så spännande. Hade inga planer att kolla på den här serien men det blev så ändå, och nu jag tror nog att jag kommer ge den här serien en chans. Själva handlingen är bra. Karaktärerna gillar jag också. Leif är en spännande karaktär, som jag inte riktigt förstår mig på än, med tanke på allt snack om domedagen osv. Hur blev han så där?  Hoppas att dem fortsätter att berätta mer om hans historia i kommande avsnitt så att man kan förstå honom bättre. Den lilla tvisten i slutet av första avsnittet fick mig faktiskt att haja till ännu mer. Ska inte avslöja vad det är, men det gjorde i alla fall mig nyfiken att kolla vidare. Vad kommer hända härnäst? Det kan nog bli riktigt bra det här, men jag är inte säker än.

Beauty and the Beast / Emma watson sjunger + trailer

Jag tycker hon är riktigt duktig på att sjunga, vad tycker ni?
 

På TV ikväll

 Döda poeters sällskap - det här måste vara min favorit film med Robin Williams, den har några år på nacken nu, den hade premiär 1989, men det är lika bra nu som då. Kanal11 visar den ikväll klockan 21.00.
 
 
 
 

Dagens Beauty

Bild/image source
 
- Katherine McNamara är född 22 november 1995 i Kansas City, Missouri.
- hon är skådespelare, dansare, låtskrivare & sångare
- hon har gjort ett antal filmer, hon är mest känd som Sonya i filmen Maze Runner: The Scorch Trials
- hon har bland annat varit med i ett avsnitt av Glee, CSI, The fosters. Men nu är hon aktuell i tv-serien Shadowhunters där hon spelar Clary Fray.
 
 
 
 
 

januari/februari

1. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - 13 februari
 
2 Inferno - 27 februari
 
3. Nerve - 13 januari
 
 
 
 
 

A door into the dark

Igår såg jag på det första avsnittet av säsong 2 av Shadowhunters och det ser ut att bli en riktigt spännande säsong, undra hur det kommer gå med Jace? Längtar redan ihjäl mig efter det andra avsnittet ska komma!
 
 

Fuller house S3

Det kommer bli en tredje säsong av Fullt hus (fuller house) och den här gången blir det 18 avsnitt. Netflix brukar ju inte avslöja tittarsiffror, men dem borde väll inte förnya om det inte går någorlunda bra för serien ändå?
 

Nyhet / SKAM S3

Läste nyss på aftonbladet, att SVT släpper den tredje säsongen av Skam med svensk textning redan nu på fredag den 6 januari - och den här gången får vi följa Isak. Har hört mycket bra om den här säsongen så det ska bli kul att se den trots att ingen av tjejerna är med.
 

Nyheter / kanal11

En ny serie som kanal11 kommer att visa är Recovery road. Den första säsongen har redan visats i USA förra året om jag minns det rätt, men nu har den kommit till Sverige. I korthet så handlar serien om en Maddie, en helt vanligt tonårstjej som lever ett normalt liv men enda skillnaden är att hon också är missbrukare. Hon bestämmer sig för att flytta till ett rehabcenter där andra missbrukare bor. 
Bild/image source 1 / 2 / 3

En film jag vill se

Assassins creed - Callum Lynch får genom banbrytande teknik tillgång till minnen som får han att uppleva sin förfader Aguilars äventyr under 1400-talets Spanien. Han får reda på att han härstammar från hemligt sällskap kallat Assassinerna.
Bild/image source 1 / 2 / 3

The Tonight show / Jim Parsons

Man kan inget annat än älska dessa två. Parsons är lätt en av mina favorit skådespelare!
 
 

Dagens / trailer - The return of zack Addy

Åh, efter att ha tittat på den här trailern längtar jag nog lite extra mycket på att Bones ska ha premiär igen. Zack var alltid en karaktär som jag uppskattade när han först var med och jag gillade faktiskt brennan och Zacks relation. Sen att det visades att han var lite crazy kanske inte var det bästa med honom, men man kan ju inte få allt - tror faktiskt det här kan bli en riktig spännande säsong nu när han är med igen, rent utav seriens bästa på ett tag, eller vad tror ni?
 

Nytt år

Nu är jag tillbaka igen, efter lite för mycket julmat och julmust känner jag mig nu reda för ett nytt år med mycket bloggande. Hade ni några nyårslöften? Jag har inget nyårslöfte, men det brukar jag inte ha heller. Kommer fortsätta som jag brukar men med några små förändringar bara.
 
En serie som är tillbaka är den andra säsongen av Shadowhunters. Så när jag har tid över ska jag se på det första avsnittet på Netflix - hoppas andra säsongen blir lika bra som den första var!