Transformers 5 Optimus VS Bumblebee

 

Filmer jag vill se på del 2

Wonder woman - 2 juni
Ingenting och allting - 9 juni
The mummy - 9 juni
Transformers: the last knight - 23 juni
 

Serienyheter

-Det spekuleras om att det kanske blir en till säsong av 13 reasons why (JA!), en av anledningar att det har börjat pratas, är att Ross Butler som spelar Zach i 13 reasons why inte längre kommer vara med i Riverdale pga av "scheduling reasons". källa

-När Scream är tillbaka med sin 3 säsong kommer den se helt annorlunda ut, både framför och bakom kameran. Dem kommer alltså att byta ut skådespelarna helt och hållet. Brett Matthews (The Vampire Diaries, Supernatural) kommer att vara seriens "showrunner" & Queen Latifah, Shakim Conpere och Yaneley Arty kommer att vara med som "executive producers". källa

Rebecka Martinsson del 8

Då har man kommit till det sista avsnittet för den här gången, och vad hände egentligen? På ett sätt så var sista delen det bästa avsnittet, det som faktiskt kändes mest spännande. Visst, det fanns fortfarande delar som är lite väl tråkiga för min del. Rebecka gjorde i alla fall något smart och lämnade den där snubben från Stockholm som jag har glömt namnet på.
Man fick reda på vem var mördaren tillslut (som vanligt), det var faktiskt ingen som jag misstänkte överhuvudtaget, så det gjorde dem bra. Men den som polisen misstänkte först, jag förstår inte varför han tog livet av sig, vad hade det med storyn att göra?
Annars förstod man varför den riktiga mördaren gjorde det. Hon ville ge igen men framför allt ha pengarna som jag tror hon trodde egentligen skulle vara hennes. Men för att pengarna ska bli hennes måste hon ta död av en hel familj, och hon lyckades nästan med det.
I slutet kom dock Rebecka och räddade dagen. En scen där var väldigt obehaglig att se på, för att inte avslöja var hon var någonstans fick hon lov att döda sin hund... nä, sånt gillar jag inte när det är med i filmer/serier. Fy.
Vanligtvis brukar serier/filmer sluta på ett lyckligt sätt, på ett sätt kanske det gjorde det, då hon lämnade en relation som man förstod bara hämmade henne. Men hon slutade inte upp med den "rätta" heller, och det har nog att göra med hennes förflutna, att hon inte känner sig värd kärlek. Det är ju såklart bara spekulationer men det är så jag tolkar den sista scenen i programmet.
Nu får vi hoppas på att Åsa Larsson som har skrivit böckerna om Rebecka Martinsson kommer ut med en ny bok, för det skulle vara intressant att se om/hur Rebecka utvecklas, och vad hon kan tänkas göra härnäst. För egentligen är väll Rebecka en väldigt bra karaktär, lite irriterande och konstig ibland, men vem vill läsa om en helt normal människa?

Filmer jag vill se på del 1

The circle - 5 maj
King Arthur, legend of the sword - 10 maj
Pirates of the caribbean, Salazars revenge - 24 maj
 
 

Shadowhunters season 2B / TRAILER

 Vad tror ni om säsong 2b - man kan ju alltid hoppas att det blir bättre? Nu får vi i alla fall se Sebastian, ska bli kul att se vad han har att komma med!
Vad tror ni, kommer det hända något mellan Clary och Jace? Jag hoppas på det, bara hon inser att hon inte är kär i Simon först. För jag tycker det förhållandet var så forcerat på något sätt, kändes som Clary bestämde sig från ingenstans att hon också gillade Simon... Säsong 2b är tillbaka 5 juni.

Best of

Jag kommer verkligen att sakna den här serien när allt är över, serien är verkligen en av mina favoriter.
Vem kan inte gilla den med tanke på alla dessa underbara karaktärer + hur duktig är inte Tatiana Maslany på sitt jobb? Man kan verkligen tro att alla karaktärer som hon spelar ÄR olika personer egentligen. Hon är verkligen en talangfull kvinna - men är det inte konstigt att hon inte har fått fler utmärkelser än vad hon har fått?
 
Någon mer än jag som gillar den här serien? 
 
 

En till säsong för...

Läste nyss att Shadowhunters är förnyad för en 3 säsong! Ärligt talat trodde jag inte det här skulle hända, för ja... säsong 2 har inte varit så bra hitillst, så att den fick en till säsong förvånade mig verkligen. Har den här serien ens bra tittarsiffror? Vad tycker ni om det här? Jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka, jag gillar på ett sätt den här serien för att jag har läst böckerna... aja, hoppas att serien blir bättre, vem vet liksom, säsong 2b är ju inte över heller!

Dagens tips

 
Idag hade jag tänkt börja måndagen med att tipsa om en ny tv-serie som Netflix just har släppt, Girlboss heter serien och HÄR har du en trailer om du vill se på den.
 
Det här verkar vara en serie i min smak, så när jag har tid ska jag sätta mig ner och se på en eller flera avsnitt. En recension kommer senare.
 

Orphan black season 5 - BÄSTA SERIEN ÄR TILLBAKA I JUNI!


Freeform trailers del 2 "Every town has a story"

Det här är också en serie som kommer 2018, Siren heter den och handlar om sjöjungfrur, kanske en lite mörkare variant än man är van med. Tror dock att det här kan bli bra - vad tycker ni HISS eller DISS

Freeform trailers del 1

Freefrom har just släppt några trailers på några serier som jag är intresserad utav. En av dem är Marvel´s "Cloak & Dagger".  Premiär är satt 2018. Det här ska den handla om:
"Cloak & Dagger tells the story of Tandy Bowen (Kickin’ It‘s Olivia Holt) and Tyrone Johnson (The Night Of‘s Aubrey Joseph), two teenagers from very different backgrounds who find themselves awakened to newly acquired superpowers which are mysteriously linked to one another — she can emit light daggers, while he has the ability to engulf others in darkness. Though the two quickly learn they are better together than apart, their feelings for each other make their already complicated world even more challenging." källa
Hiss eller diss?

"Mini" recension

Bild/image source
Här kommer en mini recension av Supergirl, som jag såg på under påsken!
Hur många avsnitt har du kollat på: 3
Vad tycker du om serien än så länge: Jag vet inte, jag har nog bara inte fastnat för någon av karaktärerna ännu, förutom Kara som jag tycker är bäst hittills. Ibland kan jag tycka att serien är lite töntig och specialeffekterna... nja... det är ingen serie som jag längtar efter att se på, men jag ger inte upp ännu, det kanske blir bättre?
Bästa/sämsta karaktären: Bästa karaktären är nog Kara, de andra karaktärerna har man inte sett så mycket av så det är svårt att säga ännu, så egentligen borde jag nog vänta med den här frågan. Men hittills gillar jag Kara bäst! Sämsta karaktären..... öh, jag har nog ingen ännu, kanske ett bra tecken då?

Rebecka Martinsson del 7

Den här serien går verkligen upp och ner för mig, ena stunden gillar jag den och andra stunder tycker det inte alls blir bra. Skrev inte ens om del 5 & 6 för att jag inte tyckte de avsnitten inte var så bra. Men det här avsnittet som jag såg igår var bättre, mer spännande.
Rebecka verkar i alla fall ha svårt att bestämma sig för vem hon vill vara med, killen från Stockholm eller killen hon har träffat nu när hon är i Norrland. Kan tycka att Rebecka beter sig konstig ibland och man får inte riktigt grepp om varför. För egentligen, vad vet vi om hennes förflutna, egentligen? Kanske man får några fler svar i nästa avsnitt, för det behövs för att det här ska bli någorlunda bra i slutändan.
Själva mordfallet handlade om en kvinna som blev mördad i sin säng, det ser ut att vara ett svartsjukedrama, texten och sms:en lutar mot det. Men som Rebecka sa, det stämmer inte riktigt, som om någon vill att det ska se ut som det bara. Kvinnan som dog hade ett barn, som hon tog hand om efter att dennes pappa hade gått bort i en bilolycka, och han verkar verkligen vara traumatiserad. Något måste han ha sett, men vad?
Nästa avsnittet blir det sista avsnitt, så jag hoppas dem avslutar den här serien på ett snyggt sätt.
 

American Assassin

- En ny film med Dylan O´brien! - verkar ju vara en rätt så hyfsad bra film, men hur många tror ni kommer kolla på den bara för att Dylan O´brien är med i den ;) ?
I alla fall, jag gillar Dylan, han har gjort några bra filmer. Men framför allt så gillade jag honom i Teen wolf, så det ska bli intressant att se om han klarar av en sådan här film, för i den här filmen har han verkligen vuxit upp! En sista notering, någon mer än jag som tycker han är snygg i skägg?

tillbaka

Nu är jag tillbaka igen, en dag för sent, det är sånt som händer men ibland kommer andra saker i mellan bara.
Vad har jag gjort i påsk då? JO. umgåtts med min familj (minus min syster som var bortrest), ätit god påskmat, inte ätit så mycket påskgodis, tittat på Supernatural alldeles för mycket (snart klar med säsong 2 redan. Vad jag tycker om serien kommer i ett separat inlägg).
 
Jag har haft en bra påsk, men nu är jag tillbaka igen som sagt. Ska bli kul att börja blogga igen, saknade att göra det lite grann faktiskt, men alla behöver vila ibland, och det har jag verkligen gjort!
 
 

The Hitman´s Bodyguars / TRAILER

Vad tror ni om den här Hiss eller Diss ?   

Glad påsk

Nu tar den här bloggen lite påsk ledigt, men jag är tillbaka igen på tisdag - så jag får önskar jag er en GLAD PÅSK ! (det kan hända att det kommer upp ett till inlägg idag dock)

Beställt

Bild/image source 1 / 2
Igår fick jag ett ryck och beställde hem tre dvd boxar, det blev första säsongen av Supergirl och de 2 första säsongerna av Supernatural. Har alltid velat titta på Supernatural men aldrig tagit mig tid, men nu när det är påsk och jag är helt ledig så ska jag titta på några avsnitt hade jag tänkt. Supergirl är också en sådan där serie som jag vill se på, men aldrig tagit mig tid att göra. Så jag kunde inte stå emot när jag såg den framför mig. Hoppas nu bara att posten kommer när den ska, annars blir jag inte så glad. Vad ska du göra i påsk?

Premiär / APRIL

Jag brukar inte kolla på dokumentärer särskilt ofta, men en dokumentär som jag blev nyfiken på är den om JonBenet som har premiär på Netflix 28 april.
 
Tycker dem gör dokumentären på ett intressant sätt, med skådespelare som berättar historian om denna lilla tjejs tragiska öde. Så här står det skrivet om dokumentären: "In 1996, Boulder, Colorado was rocked by the mysterious death of six-year-old pageant queen, JonBenet Ramsey. Two decades later, director Kitty Green returns to audition local actors, unpacking how each remembers and relates to the ill-fated Ramsey family. A darkly moving exploration of crime, guilt and personal bias, Casting JonBenet expertly blurs the lines between documentary and drama"
 
Kommer du att kolla?
 
 

JUST NU - listan

Ska jag kolla på - ingenting ;) kanske inte då, men jag ska i alla fall kolla på nya avsnitt av The big bang theory som börjar visas på kanal5 ikväll. Så egentligen är det väll inte "just nu" men ni fattar!
Är det här min favoritkaraktär på tv - just precis nu måste jag säga Buffy från Buffy the vampire slayer - för jag håller just nu på att kolla igenom den serien. Den tjejen alltså!
Senaste tv-nyheten jag läste - att fjärde säsongen av Skam blir den sista *snyft*
Tänker jag på - hur mycket jag saknar serien 13 reasons why, varför tog den slut, vad ska jag kolla på nu? Måste hitta en ny serie att bli besatt utav.
Ser jag fram emot - att det ska bli påsk så att jag kan spendera mina dagar med att kolla på alldeles för mycket serier #älskarattstreckkollapåserier
Vill jag diskutera - varför det bara blir 4 säsonger av skam, hur tänkte egentligen skaparen bakom den serien när hen tog det beslutet?
Fasar jag för - att det inte blir någon till säsong av 13 reasons why, för det är en serie som jag gärna skulle vilja se mer utav.
Önskar jag - att skaparen bakom 13 reasons why ska höra mina böner och ge mig en till säsong av denna underbara serie.
 
Listan är lånad från Seriedrottningen

Dagens Beauty

 
- Katherine Langford. Född i Perth, Austrailen.
- hon började studera skådespeleri efter att hon tog examen från Perth Modern School
- 13 Reasons why är hennes första stora roll som skådespelare. Förutom 13 Reasons why var hon med i en kortfilm vid namn Daughter som hade premiär på Cannes filmfestival 2016.
- hon har instagram, ni hitter henne HÄR.
- det kanske inte är så många som vet vem Katherine är, men EW har publicerat en artikeln med henne där man får lära känna henne lite bättre, ni här den HÄR. Ska bli intressant att följa hennes karriär!
 
 

SKAM S4

Ska bli kul att se lite mer av Sana, lära känna henne ännu bättre. Trodde dock inte att det skulle bli hon som hade huvudrollen, jag trodde faktiskt att det var Vildes tur. Någon mer än jag som trodde det? 
- i alla fall, tycker det är tråkigt att det här blir den sista säsongen. Alldeles för tidigt tycker jag, för det finns fortfarande historier att berätta, eller hur?
 
Någon mer än jag som kommer sakna den här serien när det är över?

Dirty Dancing Remake

Det är verkligen på tapeten att jag göra reboots/remakes av gamla serier/filmer nu för tiden - näst på tur är visst Dirty dancing... vad tycker ni om det? Jag vet faktiskt inte, ibland tycker jag det bara förstör när dem försöker sig på en remake av en väldigt känd film, för Dirty dancing är ju en riktigt klassiker. Vem kommer inte ihåg det kända lyftet:
och meningen "nobody puts baby in the corner" 

Det kan bli pannkaka av det här, det förstår jag, men jag kommer ge den här filmen en chans i alla fall, för det kan ju bli bra... eller hur? Här kan du läsa hela artikeln som finns på Tvline

Gåsmamman 2x10

 
Då var den här säsongen över för den här gången, och jag antar att man kan säga att det slutade lyckligt, typ? Visst Sonja hamnade i fängelse, men det kändes rätt på något sätt, hon hade faktiskt gjort fel och nu fick hon ta konsekvenserna. Hon såg ju till att Östling hamnade i fängelse, 16 år fick han.
Sonja hittade sin son som hade blivit kidnappad till slut, med hjälp av Berry, det trodde jag aldrig skulle hände med tanke på deras historia. Men på något sätt så började man ju nästan gilla honom?
Det svåraste man fick se i det här avsnittet var när Sonja fick lov att skjuta den där hunden... det gillade jag inte, men hon fick tillbaka sin son, vilket är det viktigaste, eller hur? 
Sonjas pappa dog också, det verkar som ingen vill gå på hans begravning, vilket är förståligt, han dödad 2 person som Sonja tyckte mycket om, en av dem var ju hans egna son. Det skulle jag aldrig förlåta, så jag förstår varför ingen vill gå på den mannens begravning.
 
En tredje säsong håller dem på att spela in just nu. Undra vad som kommer att hända i den säsongen?
 
 

The Defenders TEASER trailer

Någon som kommer att kolla på den här serien? - jag gillar den här "världen", bäst nog är nog Jessica Jones. Iron fist har jag inte hunnit tittat klart på pga av att jag var så uppe i serien 13 reasons why. Luke Cage började jag se på, men slutade att titta då jag tyckte den var lite tråkig. Daredevil har jag inte kollat på överhuvudtaget, men känner att jag vill göra det innan den här serien börjar.  

Riverdale 1x08 "The outsiders"


Seriöst, den här serien kryllar verkligen av kassa föräldrar, nästan alla deras föräldrar har gjort något fel eller har någon baktanke med nästan allt dem gör. Ett tag där trodde man ju verkligen att Jugheads pappa  hade börjat förändras, men det verkar inte som det längre.
Jag tycker att Archie var lite väl hård mot Jughead i det här avsnittet, han försökte ju bara skydda sin pappa men så kommer Archie och skäller ut honom på baby showern så där. Archie börjar faktiskt irritera mig allt mer och mer nu, han är inte alls min favoritkaraktär. Betty och Jughead är lika söta som alltid, men... det är något som fattas, eller rättare sagt, jag behöver mer och inte bara några gulliga kyss scener. Det börjar faktiskt irritera mig lite att dem aldrig bråkar typ, och verkligen håller med varandra om allt...  Aja, dem är ju fortfarande väldigt gulliga i alla fall, så jag antar att jag får stå ut :)
Egentligen hände det väll inte så mycket i det här avsnittet, Archie betedde sig som en idiot, Polly hade sin baby shower. Det enda som var någorlunda intressant var väll att Polly valde att bo hos familjen Blossoms istället för sin egna familj. Har hon någon baktanke med det, eller tror hon verkligen att det är bästa stället att bo på?
 
 

Premiär i april

21 april - Girlboss är löst baserad på den bästsäljande boken av Sophia Amoruso och handlar om grundaren av Nasty gal. Du ser Britt Robertson som Sophia som började sin karriär med att sälja vintagekläder på Ebay och på bara några år byggde upp modeimperiet Nasty gal.
 

The Mummy trailer #2


13 reasons why

Jag tänkte börja den här måndagen med att tipsa om en Netflix serie som heter 13 reasons why.
 
 
Den hade premiär i fredags och jag har redan hunnit titta på 9 avsnitt, det säger en hel del att jag verkligen gillar den här serien. Jag trodde den inte skulle vara så här bra, men där hade jag verkligen fel, det är en fantastisk serie även fast den tar upp ett väldigt känslofyllt ämne.
Du borde verkligen kolla på den här serien, den har fått väldigt bra betyg på IMDb 9.1/10. Jag tror jag älskar alla karaktärer på något vis - man kan lugnt säga att dem verkligen hittade rätt skådespelare till den här serien helt enkelt.
 
Ni som har ni tittat på den här serien själv, vad tycker ni?

NÅN MER ÄN JAG SOM TYCKER DETTA ÄR KUL? :)