TRAILER I Lucifer I Good To Be Back"

 
Bästa Lucifer, längtar ihjäl mig efter denna serie just nu! Om jag minns det rätt så börja denna 3:e säsongen att visas på Netflix den 4 oktober?

NYHETER

- Har ni tänkt att kolla på Inhumans? Nu är det klart att HBO Nordic kommer att visa denna serie. Premiären är satt till den 30 september då det kommer komma ut 2 avsnitt, och som sen kommer att komma ut veckovis.
 
- En av Stephen Kings skapelser, tv-serien The mist läggs ner efter endast en säsong.  
 
- Fox har nyligen släppt de första 6 minuterna av den nya Marvel serien The gifted - tycker den ser mycket lovande ut. Den har premiär den 2 oktober i USA, frågan är nu bara, vart hamnar serien i Sverige?

TRAILER: Riverdale I Back Again

 
Just nu längtar jag lite extra på att den här serien ska ha premiär !

Farang avsnitt 6

Nu börjar det närma sig slutet, två avsnitt kvar och vad har egentligen hänt? Rätt så mycket, men jag har ingen aningen hur det här kommer sluta. 
Rickard och Thyra lyckades såklart fly tillslut, med hjälp av Fabian som slog ner han som höll Rickard fången. Tyckte förövrigt synd om Fabian i det här avsnittet, den grabben kan inte ha haft det lätt i livet. Visst, han kanske inte är någon ängel men man kan nästan förstå varför han är som han är. Och kanske skulle det ha kunnat sluta annorlunda om han bara hade hållit sig undan från vissa människor från första början. Han dog alltså, eller ja, blev skjuten i huvudet. Han om någon förtjänade att leva, hoppas dem får fast hans mördare!
Det är inte länge Rickard håller sig i skinnet, han hamnade såklart i trubbel igen och sitter nu i fängelse för att kunna skydda sin dotter. Hoppas bara dem hittar en lösning på det lilla problem, men jag ser inte hur Thyra skulle kunna hjälpa med det.
Ska bli intressant att se hur den här historian fortsätter, hur kommer dem lösa allt eller går det ens? 2 avsnitt kvar nu, förresten, blir det en säsong 2?

Dagens filmtips


Girls Trip. Premiär: 29 september
Skådespelare:Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith & Tiffany Haddish.
 
Handling: "When four lifelong friends travel to New Orleans for the annual Essence Festival, sisterhoods are rekindled, wild sides are rediscovered, and there's enough dancing, drinking, brawling, and romancing to make the Big Easy blush." källa
 

PLL får en spinoff + Pennywise + premiärer netflix


- Nu är det klart att Pretty Little liars får en spinoff. Sasha Pieterse och Janel Parrish återvänder som Alison och Mona - serien har fått namnet ”The Perfectionist” och har fått samma showrunner som PLL, Marlene King. Serien kommer att utspela sig i Beacon Heights, i en stad där allt är näst inpå perfekt. Allt ändras när ett mord begås och stadens invånare börjar inse att allt inte är så perfekt längre.
 
- Filmen Det (It) som nyss hade premiär har redan nu spikat ett datum för film nummer 2 - Bill Skarsgård Pennywise kommer synas på rutan igen hösten 2019!
 
- Den 4 oktober har Lucifer (säsong 3) premiär på Netflix. Andra premiärer (på netflix) i oktober är Riverdale, Stranger things & Dynastin (ny).
 

2 serier jag har börjat kolla på

 
Den första är :
The good place med Kristen Bell. Jag har sett på två avsnitt, och än så länge gillar jag den. Humor är inte fyskam och Kristen Bell är inte särskilt dålig hon heller. Har ni inte sett på den så tycker jag att ni ska göra det. Den hittar den på Netflix.
 
Den andra serien jag har börjat kolla på är:
The magicians. Jag kan inte riktigt sätta fingret på den serien än, vissa stunder tyckte jag den var lite tråkig men andra stunder förvånade den mig positivt. Jag ska nog ge serien några avsnitt till innan jag ger den min slutgiltiga dom. Du hittar serien bland annat på Viaplay.

Trailerpremiär - Maze Runner: The death cure


Sammanfattning - ZOO, säsong 2

 
Zoo, säsong 2. Obs, kan innehålla spoilers!
Den här säsongen gillade jag verkligen, det hände mycket och man fick till och med gråta en skvätt. Trodde inte jag skulle gilla den här serien när jag först började kolla på den, men den har gått och blivit en av mina favoritserier.
Det bästa med den här säsongen är gruppens sammanhållning, trots att det händer mindre roligare saker mellan dem ibland, så håller dem ihop. Annars gillar jag deras "fall" med alla djuren, det är spännande och något jag inte har sett i andra serier förut. Eller ja, i andra serier har människan varit i fokus men i den här serien är det tvärtom. 
Det som gör den här serien så bra är att det inte finns något som jag stör mig på, inga karaktärer är överdrivet irriterande och inget känns överdrivet överlag. Men om man ska nämna något så var det inte så kul när Chloe dog, hon var en viktig del i teamet och hon glömdes bort lite väl fort. Blev dock glad när hon nämndes i det sista avsnittet. Måste också nämna att en till i teamet dog, Mitch, men jag blev inte riktigt övertygad att han dog på riktigt, då man inte ens fick se hans kropp, och nu verkar jag har rätt om det också.
Ska bli så spännande att se vad som kommer att hända i säsong 3 med tanke på hur säsong 2 avslutades. Det verkar ha gått 10 år och Mitch dotter Clementine, som nu har växt upp, verkar tro att hennes pappa fortfarande lever.

Trailer - TOMB RAIDER


Jag kommer med NYHETER

En av mina favoritserier genom tiderna är helt klart Sabrina - tonårshäxan - och nu verkar den komma tillbaka till rutan igen, men mörkare i sann Riverdale anda. CW ligger bakom denna glada nyhet och planeras vara klar att visas på tv 2018/2019. Serien har fått namnet Chilling Adventures of Sabrina. Det ser dock inte ut som någon skådespelare kommer att upprepa sina gamla roller från originalet, utan att dem tar in nya skådespelare. 

I den nya Kingsman: The golden circle är flera kända svenska skådespelare med, och här har ni ett av klippen när dem är samlade:
 
Säsong 2 av Modus har premiär i november hos c more - ska bli intressant att få följa den andra säsongen då jag verkligen gillade den första. Är det någon mer än jag som har sett på Modus?

Trailer / THE PUNISHER

 
Nu har det äntligen kommit en trailer till The Punisher och det ser väldigt lovande ut, eller hur?

Sammnfattning - LUCIFER SÄSONG 2


Den här säsongen var lika bra, om inte bättre, än den första. Vi får lära känna några nya karaktärer som behövdes för att föra handlingen framåt.
Tänk vad fel jag hade om Lucifers mamma, jag trodde hon skulle vara "the big bad" men hon var inte alls arg på honom som Lucifer trodde. Det kanske inte slutade så bra för dem två, hans mamma var verkligen speciell men framförallt manipulativ och det var nog där allt tillslut gick fel.
Lucifers och Chloes relation utvecklades till det bättre och sakta men säkert började de få känslor för varandra, även fast dem både kämpade emot till en början. Det ser dock inte så ljust ut för dem. I sista avsnittet blev Lucifer nedslagen och vaknade sedan upp i öknen med sina vingar fastsydda på sig själv igen. Antagligen kommer det bli en del i handlingen i nästa säsong.
Det bästa med den här säsongen var helt klart alla relationerna. Lucifers och Chloes, Trixie + Maze, och deras terapeuts relation till hela familjen. Det är nog det som gör denna serie bra, men det som knyter ihop allt är Lucifer och den han är trots att han är djävulen.
I nästa säsong vill jag bara att han inte ska ha lika otur med sin familj. Han dödade sin bror, han bråkade med en annan bror och hans mamma var inte alls bra för honom och hans pappa behöver vi inte ens nämna.
Hoppas bara Lucifer inte har tagit allt för mycket skada med tanke på vad som hände i denna säsong och att han fortsätter utvecklas i säsong 3. Men om jag ska vara ärlig så ser det rätt så mörkt ut för honom, fick den känslan i slutet av det sista avsnittet, men jag har haft fel förut så...

Farang avsnitt 5


Just nu tycker jag synd om Rickard, det som har hänt honom är inte alls roligt men i slutet verkade det i alla fall lösa sig någorlunda när Thyra äntligen hittade sin pappa. Fabian kom tillslut ut ur fängelset, men man vet inte riktigt vem som betalade hans borgen. Har det något att göra med denna historia överhuvudtaget, det kändes så på något sätt. Jag undrar vem det är, han verkar tro att det är hans pappa.
Birdie såg till att få ner dem som är ute efter Rickard i Sverige till Thailand, så nu har Thyra och Rickard en till att fly ifrån. Hoppas dem bara hittar ett sätt att komma undan, men det ser inte särskilt ljust ut.
I nästa avsnitt vill jag att det ska gå bra för Thyra och Rickard - jag vill också veta mer om Rickards förflutna, hittills har man bara fått små fragment av hans förflutna. Och vem är Fabians pappa?

Mini recension - IT

 bild/image source
 
Titel: It (Det)
När såg du på filmen: 15 september
Vad handlar filmen om: "A group of bullied kids band together when a shapeshifting demon, taking the appearance of clown, begins hunting children." källa
Skådespelare: Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Wyatt Oleff, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton & Jackson Robert Scott.
Vad tycker du om filmen: Jag förstår varför det är 15årsgräns på den här filmen, till och med vuxna skulle få mardrömar av den här filmen. Många tycker dessutom inte om clowner och man kan lätt bli rädd om man inte var det innan den här filmen.
Till själva filmen. Jag tycker verkligen om den trots att man ibland nästan fick blunda för att det var så obehagligt. Missförstå mig rätt, även fast den var väldigt obehaglig så var det ändå "bra" obehaglig (förstår ni vad jag försöker säga?), det var inte en film som man typ mådde illa av när man satt där. 
Annars så gillade jag verkligen handlingen, man lärde verkligen känna barnen och deras personligheter. Det gjorde att filmen inte var helt och hållet hemsk. Men deras föräldrar... fy för dem säger jag bara!
Jag hatar när rysare får ett dålig slut men tur nog hända det inte i den här filmen och barnen överlevde. Är dock osäker om dem verkligen dödade clownen, antagligen inte, men det barnen gjorde var så sjukt häftigt!
Den här filmen rekommenderar jag till 100 %, men det är inte en film för vem som helst. Som jag skrev så är det 15årsgräns (bra) och om man är lite halvmesig så är det här ingen film för dig! Jag tycker den var välgjord, bra skådespelare och framför allt vår Bill Skarsgård som Pennywise, vilket skådespeleri!
 

Antigen eller - LISTAN

 
Sagan om Ringen eller Game of Thrones?
How I Met Your Mother eller Vänner?
Ice Age eller Shrek?
The Vampire Diaries eller True Blood?
Harry Potter eller Star Wars?
Titanic eller Romeo + Julia? 
The Walking Dead eller American Horror Story?
Tangled eller Frozen?
The Notebook eller The Fault In Our Stars
James Bond eller Mission Impossible?
 

Doctor Who eller Tillbaka till Framtiden?
Lejonkungen eller Djungelboken?
Pirates of the Caribbean eller Indiana Jones?
Twilight eller Hungerspelen? 
The O.C eller Gilmore Girls?
The Simpsons eller Family Guy? 
Forrest Gump eller Nyckeln till Frihet? 
 
 
Ghostbusters eller Rosa Pantern?
Batman eller Superman?
Narnia eller Alice i Underlandet? 
Walt Disney eller Studio Ghibli? 
Arrow eller The Flash?
Marvel eller DC?
 
Listan är lånad från Micaela

KLAR


Nu har jag sett klart på den första säsongen av Lucifer (13 avsnitt). Som jag skrev förut så kan man inte låta bli att gilla Lucifer, han är så mycket mer än bara djävulen. Han straffar dem som har gjort något ont. Förutom Lucifer så gillar jag nästan alla karaktärer, kanske inte lika mycket som Lucy (han kallas så i serien). Till exempel så älskar jag Chloes dotter Trixie, vilken sötnos till dotter hon är, en tuff liten tjej är hon också. Lucifers "vän" Mazikeen kan jag inte heller låta bli att gilla trots hennes dåliga attityd. Sen har vi Amenadiel, Lucifers bror... den killen, mums, säger jag bara!
 
 
Själva handlingen är också bra, den är inte direkt nyskapande men jag gillar upplägget ändå. Den har humor, spänning och några ögonblick som man aldrig såg komma. Det fanns väll inte direkt nog stor "big bad" i den här säsongen, men det kommer nog nu i nästa med tanke på hur sista avsnittet avslutades. Det ser ut som att Lucifers mamma har rymt från helvetet? Det ska bli intressant att se i nästa säsong. Han har redan en komplicerad relation till sin pappa. Vad tror ni kommer att hända?
 
 

Jag kommer med NYHETER

Nu kan du se Kristen Bells serie The Good Place på Netflix - det är en lättsmält serie som passar bra om man inte har något för sig och bara vill se på något. 
 
Nu har det kommit några bilder från Netflix The Punisher - och här har ni själva postern till serien: Det här är också en serie jag gärna vill kolla på just nu.
 
Den andra säsongen av Riverdale lovas bli betydligt "mörkare och läskigare" - så nu längtar jag lite extra på att den här seriens återkomst, det vill säga den 12 oktober.

The Flash S4 - "hero reborn"

Den här trailer gör mig väldigt nyfiken, jag vill veta hur, varför han kom tillbaka? Han verkar dessutom mycket snabbare nu, men också förändrad på något sätt... 10 oktober är serien tillbaka igen. Kommer du att kolla?

Farang avsnitt 4

Om jag ska vara ärlig så var jag inte så pepp på att se på den här serien igår, men jag tog igenom mig avsnittet och tur var väll det för jag fick lite intresse tillbaka, hoppas det håller i sig.
Tillslut fick man veta lita mer om hans förflutna och varför han flydde Sverige för Thailand. Det var bra att man fick veta. Det som var mindre bra att Rickards vän dog, enligt polisen var det en drunkningsolycka men egentligen blev hon mördad. Jag är inte säker, för man fick inte bevittna själva mordet, det man vet från förra avsnittet att hon hade blivit tagen av den där Birdie, så han mördade henne, eller hur?
Den tragiska händelsen skapade ett bättre och starkare band mellan Rickard och Thyra, dem verkar förstå varandra bättre och i en scen så kramade Thyra hennes pappa, det var så fint att se.
Dem hamnade såklart i mer trubbel i det här avsnittet. Rickard blev tillfångatagen av en som Birdie hade anlitat och nu ser det verkligen inte just ut för honom.
I nästa avsnitt hoppas jag att det går lite bättre för Rickard och Thyra och att något börjar hända på riktigt. Hoppas bara att far och dotter återförens så snabbt som möjligt.

Dagens filmtips - It

Då är dagen äntligen här, dagen filmen It (Det) äntligen har premiär här i Sverige. Som jag har längtat på den här filmen, det är inte ofta jag går på bio längre men när jag fick reda på att den skulle bli film så fick jag "tyvärr" lov att gå ändå. Jag går inte själv, jag, min syster och min mamma ska gå på den nu på fredag. Det verkar gå bra för It, både i USA och här i Sverige. Den är i alla fall populär där jag bor, fick nästan slåss för att få tag på tre biljetter (kanske överdriver lite här, men det fanns inte många biljetter kvar om jag säger så).
 
Vågar du kolla på den här filmen?
 

Tankar om Roland Hassel

Nu har jag sett på det första avsnittet av Hassel som hade premiär i fredags - och jag kan inget annat än gilla det. Serien är 2017, med en hårdhudad polis som alltid lever på gränsen. Det kanske man har hört förut men jag gillar känslan man fick och bara för det kommer jag fortsätta titta. Jag vill veta om Roland hittar den som mördade hans nära vän. Jag vill också veta mer om denna grupp han ingår i, Triton. Hur blev dem till och vad gör dem egentligen? Vissa kanske säger att det är vilken snutfilm/serie som helst, men det är något speciellt ändå. Jag gillar musiken dessutom, den passar in, till och med Lill babs Tuff brud i lyxförpackning. Om ni har sett den scenen låten är med förstår ni varför jag gillar det (hoppas jag).
 
Jag återkommer som vanligt när jag har sett på flera avsnitt. Du hittar Hassel på Viaplay.
 

Filmer jag vill se på

Blade Runner 2049 - 5 oktober
Home again - 13 oktober
Happy Death Day - 20 oktober
Thor: ragnarök - 27 oktober
 

Dagens tips - outlander säsong 3

Det här kan jag helt enkelt inte ignorera, en av mina favoritserier har säsongspremiär (i Sverige) idag. Outlander pratar jag såklart om, och om ni har Viaplay kan ni se den från och med idag - känner på mig att det här kommer bli en mycket bra idag. Har verkligen något att se fram emot ikväll!
 
Tittar du på den här serien?

iZOMBIE S4 comic con trailer

 
Åh, vad jag saknar den här serien just nu ! Någon som håller med mig?

Hassel

Idag får ni inte missa att en ny tv-serie har premiär, det är en svensk serie också - Hassel heter den. Den här gången med Ola Rapace som spelar den hårdhudade polisen Roland Hassel. När Hassels mentor och bonuspappa brutalt blir skjuten bestämmer han sig för att samla sina närmaste i en polisgrupp, kallad Triton. Sen kan ni säkert lista ut vad som kommer att hända, Hassel söker hämnd för sin mördade mentor och han får ta till allt hårdare metoder för att hitta mördaren. Du hittar serien på viaplay.

LUCIFER S3 comic con trailer


Farang avsnitt 3

Problemen fortsätter såklart för Rickard och Thyra. Så man kan säga at det inte går så bra för dem, framför allt inte för Rickard. Han blir skjuten på sig men verkar klara sig varje gång (såklart), och varje gång han annars hamnar i fara verkar det lösa sig då också.
Nu när det har gått tre avsnitt vill jag veta lite mer om Rickards förflutna, hur blev han som han blev? Om jag ska fortsätta titta på den här serien måste jag få reda på lite mer bakgrund!
Rickard hittade tillslut Thyra men dem kom inte alls överrens, men innerst inne tror jag hon förstår att hon är trygg hos honom. Hoppas att dem löser sina problem någorlunda, för blödig som man är vill man ju att allt ska sluta lyckligt.
Undra hur dem går vidare nästa gång, nu vet i alla fall advokaten som har försökt hjälpa Fabian mer än hon gjorde förut, så kanske hon kan hjälpa dem sätta dit dem som verkligen är bovarna i den här serien?

TRAILER - The Shannara chronicles S2


Det händer mycket

Nu börjar de flesta serier att komma igång igen efter sommarsemestrarna & som jag har längtat efter några av dessa serier! Får se hur mitt serie-schema kommer se ut, men dessa kommer jag absolut inte att missa:
 
Hassel - 8 september
Outlander - 10 september
The big bang theory - 25 september
Young Sheldon - 25 september
Lethal weapon - 26 september
This is us - 26 september
Criminal minds - 27 september
Gåsmamman - 28 september
 

Tankar om ...

Lucifer.
Lucifer Morningstar. Han heter verkligen så och jag kan inte sluta att gilla honom, även fast han är djävulen så är han otroligt charmig. Det är nog mest därför jag gillar den här serien, jag har bara hunnit kolla på 3 avsnitt men jag vet att jag verkligen gillar den här serien. Tänk dig djävulen själv, som bestämmer sig för att ta semester från helvetet i L.A - och slutar med att han hjälper en polis att lösa olika fall. Det kan inte bli bättre än så!
 
Jag får återkomma när jag har sett fler avsnitt, du hittar 2 säsonger på Netflix!
 

JUST NU LISTAN - september

Tänkte försöka göra den här listan minst en gång i månaden från och med nu. Så här har ni den, och innan jag börjar måste jag tacka Emelie som har gjort denna lista!
 
Favoritserie just nu? - Supernatural kommer alltid vara min favorit, men på sistone har den fått konkurrens av Shadowhunters!
Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? - jag tittar inte på någon serie veckovis direkt, men jag skriver som jag gjorde förra gången jag gjorde denna lista, Buffy the vampire slayer. Men snart är jag klar med den sista säsongen, äntligen!
Serie du ser fram emot just nu? - The gifted, verkar vara något precis i min smak!
Serie som helst kan avslutas just nu? - jag har nog ingen som jag vill ska avslutas just nu...?
Kvinnlig favoritkaraktär just nu? - Jessica Jones, finns ingen bättre än hon just nu.
Manlig favoritkaraktär just nu? - här måste jag upprepa mig och säga Sam och Dean från Supernatural!
Favoritpar just nu? - Clary och Jace från Shadowhunters, hoppas deras relation blir ännu bättre i säsong 3.
Favorit vänskap just nu? - jag har alltid gillat Buffys relation med Xander och Willow i Buffy the vampire slayer.
Film du ser fram emot just nu? - Det finns bara en film som jag längtar efter just nu och det är It (Det).
Favoritskådespelerska just nu?- Krysten Ritter (Jessica Jones)!
Favoritskådespelare just nu? - hm... jag har fortfarande svårt att hitta en favorit än i dag. Så nej, jag har nog ingen manlig favoritskådespelare den här gången heller. 

En serie jag är klar med

Shadowhunters säsong 2.
 
Jag har haft lite blandade känslor om den här säsongen, i början tyckte jag den inte var överdrivet bra men säsong 2b överraskade mig positivt. Tror det var då dem på riktigt började hitta sig själv. 
Även fast jag inte tyckte om när Clary och Simon var ett par så måste jag säga att andra delen av säsong 2 var betydligt bättre än den första. Jag fick ju som jag ville i slutet, men det fanns så mycket mer. Se hur Jace och Clary relation utvecklades, trots att hon då var tillsammans med Simon och alla andra relationer överhuvudtaget. Gillade framför allt Alex & Magnus ihop, även fast dem hade sina problem så löste sig allt i slutet. Sen så har vi Isabelle & Raphael, dem två passar också bra ihop och man fick en liten hint i sista avsnittet att det kanske blir något mellan dem i alla fall. Får hoppas det blir något i säsong 3.
Ska bli spännande att se vilken riktning serien tar i säsong 3, man fick små hintar om det i sista avsnittet, för det första verkar det vara något fel på Jace? Efter att han kom tillbaka från det döda verkar något ha hänt, men vadå? Jag tror också att "the big bad" kommer att vara något från Sebastians förflutna, hans mamma? Vad det nu betyder, det kan ju inte vara Jocelyn, eller hur...?
Så har vi Simon, var håller han på med, vad har ha nu gjort? Det verkade som han hade gjort en deal med älvdrottningen? Som ni ser så kommer det hända rätt så mycket i nästa säsong - längtar redan dit!

Saker jag ser fram emot del 2

- Jag längtar just nu ihjäl mig efter den nya säsongen av Stranger things.
 
- Imorgon lördag ska jag äntligen få köpa mig min efterlängtade smart tv. Givetvis med tanke på mitt serietittande - just nu kan jag endast kolla på netflix på min tv.
 
Netflix har lagt upp en "ny" trailer för stranger things - tyckte den var lite rolig !