Ledig

Tog en ledig dag idag från bloggen, men kommer igen imorgon så oroa er inte - jag återkommer alltid :)

ryan

unga läkare

Den 29 mars har ett nytt tv-program premiär i kanal5, Unga läkare heter programet - som kommer att handla om unga läkares vardag i skåne. Så här står det om tv-programet på kanal5 hemsida:

"Vi får lära känna både personen och yrkesmänniskan bakom den vita rocken. Människor som målmedvetet kämpat genom tuffa studier för att axla ett av de mest respekterade, ansvarsfulla och eftertraktade yrken som finns.

Vilka är de? Vilka är deras utmaningar, drömmar och ambitioner? Vilka uppoffringar har de gjort för att komma dit de är? Kan de hänga av sig yrkesrollen privat när skrubbsår, flunsor och krånglande magar pockar på uppmäksamhet bland vänner och familj? Under tio veckor får vi följa åtta unga läkare som är i början av sina läkarkarriärer, men som under många års studier kämpat för sitt mål.

De åtta läkarna arbetar alla på Skånes universitetssjukhus, Sveriges tredje största sjukhus. Vi får dela deras vardag som omfattar allt från dramatik och livsavgörande ögonblick, till empati, tröst och moraliska dilemman. Vi följer hur de unga läkarna utvecklas med hjälp av erfarna kollegor och tar sig an allt från akuta skador, svåra sjukdomar till svårställda diagnoser."

kanal5 29 mars

Visa fler inlägg