Ledig

Tog en ledig dag idag från bloggen, men kommer igen imorgon så oroa er inte - jag återkommer alltid :)

ryan


just another collage

love it

love it by kristinandfashion on polyvore.com

Home & Dorm TV, Movies & Music
Amazon.com: Date Night: Steve Carell, Tina Fey, Shawn Levy: Movies &..., $11

unga läkare

Den 29 mars har ett nytt tv-program premiär i kanal5, Unga läkare heter programet - som kommer att handla om unga läkares vardag i skåne. Så här står det om tv-programet på kanal5 hemsida:

"Vi får lära känna både personen och yrkesmänniskan bakom den vita rocken. Människor som målmedvetet kämpat genom tuffa studier för att axla ett av de mest respekterade, ansvarsfulla och eftertraktade yrken som finns.

Vilka är de? Vilka är deras utmaningar, drömmar och ambitioner? Vilka uppoffringar har de gjort för att komma dit de är? Kan de hänga av sig yrkesrollen privat när skrubbsår, flunsor och krånglande magar pockar på uppmäksamhet bland vänner och familj? Under tio veckor får vi följa åtta unga läkare som är i början av sina läkarkarriärer, men som under många års studier kämpat för sitt mål.

De åtta läkarna arbetar alla på Skånes universitetssjukhus, Sveriges tredje största sjukhus. Vi får dela deras vardag som omfattar allt från dramatik och livsavgörande ögonblick, till empati, tröst och moraliska dilemman. Vi följer hur de unga läkarna utvecklas med hjälp av erfarna kollegor och tar sig an allt från akuta skador, svåra sjukdomar till svårställda diagnoser."

kanal5 29 mars


partajigt

Den 18 mars har ju Partaj premiär i 5:an och jag väntar verkligen - man kan inget annat än älska det här programet, jag menar alla bra imitaionerna på kissie eller Kazoo som hon heter där. Förresten visste ni att hon har en blogg som man kan följa, HÄR har ni adressen dit. Sen så tycker jag om deras andra små sketcher också, som dessa :


smash har premiär ikväll

I TV3 ikväll (klockan 21.00) så har tv-serien Smash äntligen premiär - det här handlar serien om, som drog en storpublik på hela 11,5 miljoner när den sändes tidigare i USA :

Jakten på rollen som Marilyn Monroe i en Broadwaymusikal är den röda tråden i Smash. Frågan är hur mycket Ivy och Karen är beredda att offra för huvudrollen. Intriger, vassa armbågar och musikalnummer är kryddan i Smash som beskrivits som en vuxen variant av Glee. I rollerna ser vi bland andra Debra Messing och Anjelica Houston.

I Smash möter vi stjärnor på Broadway som kämpar för en ny succé genom att sätta upp en musikal baserad på Marilyn Monroes liv. Men kompositören Tom (Christian Borle) och manusförfattaren Julia (Debra Messing) är inte helt överens om vilken väg de ska gå. De får panik när ett av de bästa numren läcker ut på Youtube. Men videon blir en formidabel succé. Producenten Eileen Rand (Anjelica Huston) vittrar framgång och ger sig in i leken.

Nu börjar jakten på den perfekta huvudrollsinnehavaren. Ivy Bell (Megan Hilty) är det givna valet eftersom hon sjunger i Youtube-klippet. Men Karen (Katharine McPhee) golvar alla på sin audition. Frågan är hur långt hon är beredd att gå för drömrollen som Marilyn. Regissören Derek (Jack Daveport) testar Karens gränser när han bjuder hem henne till sin lägenhet.

 


Megan hilty...

... om rollen som Ivy Lynn i smash :


(SMASH har premiär i TV3 imorgon)

Melodifestivalen - deltävling 4

Snart är det dags för den sista deltävlingen (förutom andra chansen) innan den stora finalen i globen - som vanligt har jag lyssnat igenom låtarna och ja vad ska man säga.. tror inte Charlotte perellie går vidare till finalen, för så bra är inte låten, enligt mig då! HÄR kan ni lyssna igenom alla låtar själv.

Här har ni deltagarna som kommer att uppträda ikväll: (uppdate00:08)
1. Charlotte Perrelli – "The Girl"
2. OPA! – "Allting blir bra igen"
3. Dynazty – "Land of Broken Dreams" - gick vidare till andra chansen
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down"  - gick vidare till andra chansen
5. Hanna Lindblad – "Goosebumps"
6. Axel Algmark – "Kyss mig"
7. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire" - gick vidare till final
8. Danny Saucedo – "Amazing"
- gick vidare till final

2012

oscarsgalan

Imorgon är det dags för den 84e årliga Oscarsgalan, där de bästa prestationerna under 2011 ska koras inom film. Värden för årets gala är ingen mindre än Billy Crystal som gör det för 9e gången på rad. Kanal 9 kommer sända Oscarsgalan och allting börjar klockan 22.00 - Filip och Fredrik kommer att kommentera !

"Det har hänt mycket sedan 270 personer samlades på en middagsbankett i Hollywood Roosevelt Hotel den 16 maj 1929 för att dela ut de första Oscarsstatyetterna. Gästerna fick betala 5 dollar för biljetterna och vinnarna var redan kända i förväg." källa

tv9, 22.00

nina dobrev

Nina Dobrev är född den 9 januari 1989 i Sofia, Bulgarien. Hon är skådespelare och fotomodell. Hon har spelat rollen som Mia Jones i Degrassi: The Next Generation. Men är mest känd för att spela Elena Gilbert och Katherine Pierce i The Vampire Diaries. källa

Fimer/serier som Nina har gjort:


2006 – Repo! The Genetic Opera
2006 – Playing House
2006 – Away from Her
2007 – How She Move
2007 – The Poet
2007 – Too Young to Marry
2007 – Fugitive Pieces
2007 – My Daughter's Secret
2008 – Never Cry Werewolf
2008 – The American Mall
2008 – Mookie's Law
2008 – The Border
2009 – You Got That Light
2009 – Eleventh Hour
2006–2009 – Degrassi: The Next Generation
2009 – Degrassi Goes Hollywood
2009 – Chloe
2011 – The Roommate
2011 – Arena
2009–2012 – The Vampire Diaries

nina

war horse

Idag har filmen War horse premiär runt om i landet och vad jag har sett och hört verkar det här vara en jättebra film - den har trotts allt nominerats till 6 Oscars !


En film värd att se, vad tror ni ?

journey to the mysterious island

filmtips
Journey to the mysterious island har premiär den 29 februari med skådespelarna : Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Luis Guzman & Vanessa Hudgens.

Handling:
Den unge Sean Anderson tar emot en signal från en mystisk ö som inte finns utmärkt på kartan. Det är en plats med märkliga livsformer, dödliga vulkaner och mer än en enastående hemlighet. Oförmögen att hindra honom från att åka så följer Seans låtsaspappa Hank med på resan. Tillsammans med en helikopterpilot och hans dotter ger de sig iväg för att finna ön.


Little people big world

Om man har det tråkigt någon dag kan man alltid se på programet, Little people big world - Jag brukar alltid se,när jag har tid, ett program varje dag. SÅ DET FÅR BLI DAGENS TIPS TILLL ER !
TV
Om ni också vill kolla på det här programet, så går det på vardagar mellan klockan 11.00-12.00 i TLC !

lyckan i la

Snart börjar en ny serie i TV3 som heter Lyckan i LA som handlar om Emilia, Carro, Katya och Rebecka som har tillsammans gett sig iväg till Los Angeles för att få en roligare och glamourösare vardag, långt bort från den svenska avundsjukan. Jämfört med tv-programet svenska hollywoodfruar har dessa tjejer det svårare - framför allt med bostad och pengar. Men de vill lyckas och att åka hem till sverige är uteslutet!


grey´s

Grey's Anatomy har premiär snart igen i kanal5 - närmare sagt onsdag den 7 mars !

greys

chronicle trailernEn måste film - se bara den här trailen och ni är fast !

GCB - 27 mars

Nu finns det ett premiär datum för serien GCB - serien har premiär den 27 mars klockan 21:55 i kanal5!

 

Är den här serien värd att titta på, vad tror ni - kommer den att slå i sverige?


äntligen partaj

Den 18 mars har den mycket roliga tv-programet Partaj premiär igen och jag är en utav många som ser fram emot detta. Ni kanske kommer ihåg christine meltzer imitation av Kissie eller Kazoo som hon heter där :


mat

Är det inte sjukt hur extremt onyttig USA's skolmat är jämfört med den svenska - om ni inte vet så mycket om det här stora problemet, tycker jag ni ska se på Jamies matrevolution där han tar upp detta ämne. Nedan visar jag er ett klipp från detta program, men en ny säsong kommer börja sändas i sjuan inom kort:


Sneak peak : Smash

Här har får ni en smygtitt på musikalserien Smash som har premiär i TV3 den 27 Februari :


wallander : arvet

vad
Ikväll går filmen Wallander: Arvet i TV4 klockan 21.00 !

Handling:
När Bräda musteri anordnar en affärsmiddag för att lansera deras nya produkter blir företagets vd mördad. Wallander och hans kollegor undersöker mordet och snart inser Wallander att det handlar om pengar och att gärningsmännen inte kommer dra sig för att döda flera för att nå sina mål.


snabba cash 2 - trailern


20.00 - melodifestivalen

Jag har just lyssnat igenom alla låtar till kvällen melodifestival, som nu är i Leksand, och veckans låtar är helt okej - tror knappast man hittar vinnar låten i Leksand - tråkigt! Iallafall, här har ni artisterna som kommer att uppträda ikväll:

Youngblood, Maria BenHajji, Mattias Andréasson , Love Generation, Carolina Wallin Pérez, Andreas Johnson, Molly Sandén, Björn Ranelid feat. Sara Li

2012

the sweetest thing

filmtips
Snygg, sexig, singel eller som den heter på engelska The sweetest thing är en amerikansk film från 2002 med Cameron Diaz i huvudrollen.

Handling:
Filmen handlar om tre tjejer som bor i San Francisco. Under en utekväll träffar Christina (Cameron Diaz) en kille på en klubb som hon börjar gilla och åker därför tillsammans med Courtney (Christina Applegate) till hans hemstad, där de hör att han ska gifta sig, han ändrar sig dock och bestämmer sig för att lämna sin fästmö och leta upp Christina.

snygg

TV3 hyllar Whitney Houston

Imorgon lördag så kommer TV3 visa den klassiska storfilmen Bodyguard med anledningen av Whitney Houstons bortgång - de kommer även visa en nyinspelad dokumentär om hennes sista dagar i livet. "Whitneys sista dagar, med originaltiteln Whitney Houston: Last days of a legend, är en blixtproducerad dokumentär som tar upp händelserna kring Houstons död såväl som blickar tillbaka på hennes fantastiska karriär. I dokumentären möter vi bland andra E!:s Ken Baker och Mark Malkin som både deltog på den vilda förfesten som föregick Houstons död. Vi följer även upp dagarna fram till hennes död och möter bland andra sångerskan Kelly Price, som var den sista som delade scen med Houston." källa

w<3

Ett klipp från GCB

Här har ni ett klipp från den nya serien GCB, som kommer till kanal5 i vår:


nyhet

NI kommer väll ihåg Farmen - ett program där de placeras på en bondgård och får säga hej då till alla modern utrustning. Istället ska de leva som bönderna gjorde på 1800-talet. En efter en åker de ur tävling och den person som återstod i slutet korades till "farmvinnaren" för det året. Jag var en solklar tittare när det här programet gick och jag blev mer än glad när jag läste på TV4 hemsida att Farmen ska börja sändas igen - troligtvis senare under året!

Farmen 2003:
Säsong 2003 sändes i 30-minutersavsnitt 19.30 på vardagar med repriser av alla veckans avsnitt på söndagar. Det farmenårets stora mediakontrovers var tveklöst Naken-Janne alias Jan O Jansson. En nudist, eller naturist som han själv föredrog att bli kallad (fast övriga naturister föredrar att kalla honom exhibitionist), som inte blygdes inför att visa sig spritt språngade naken framför kameran. TV4:s val, att visa Jansson utan någon som helst censur (även hans penis exponerades i så gott som varje avsnitt), skapade mycket rabalder i kvällspressen. källa

Här har ni vinnarna 2001-2004:

  • 2004 - Christian Gergils (vann Farmen Skärgården)
  • 2004 - Pia Flodner (vann Farmen Afrika)
  • 2003 - Veronika Larsson
  • 2002 - Inger Andersson
  • 2001 - Benny Viberg

farmen 2012


djungelns drottning

5
Nu har snart en ny serie i kanal5 premiär, Djungelns drottning heter serien och kommer att handla om 10 storstadstjejer som alla är drottningar i deras hemstäder som kommer att strandstättas mitt i djungeln. Utmaningen är att ta sig tillbaka till civilisationen där djungelns drottning ska koras.


This menas war

filmtips
This means war, premiär den 24 Februari runt om i sverige :


new girl

dagens
Den populära komedi serien New girl med Zoey Deschanel i huvudrollen kommer att visas i Tv4 senare i år och jag ser verkligen fram emot detta. Kan ni tänka er att premiäravsnittet av komediserien New Girl hade 10,1 miljoner tittare och har nu ökat till över 13 miljoner följare !


desperate housewives

Tisdag den 6:e mars är det dags att visa den sista säsongen av Desperate Housewives ! Är det någon därute som kommer att sakna den här serien när allting är över ?


The river de första minuterna

 

Här har ni de första minuterna av det första avsnittet av den nya serien The river !


Bakom kulisserna once upon a time


The mentalist ikväll

För alla som har saknat att titta på The mentalist som går på 3:an, kan jag säga att det börjar nu ikväll klockan 20.00! Ikvällens avsnitt letar brottsutredarna efter ledtrådar om en mördad kvinna, och en del spår tycks finnas på en ö utanför Kalifornien. Rigsby oroar sig för att Van Pelt kommer att känna sig obekäm runt honom nu när han har en ny flickvän.

serieInte långt kvar nu

Nu är det inte långt kvar tills filmen Nobels testamente har premiär på bio, närmare sagt den 2 mars smäller allting.

Handling:
En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring.

Annika Bengtzon
dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.


Melodifestivalen - deltävling 2

Ikväll åker allting vidare till Göteborg för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Ikväll tävlar : Ulrik Munther, Top Cats, Sonja Aldén, Mimi Oh, David Lindgren, Andreas Lundstedt, Timoteij och Thomas Di Leva. HÄR kan ni lyssna på låtarna i förväg!

2012

14 mars

Nu kan ni boka filmen The twilight saga : Breaking dawn, part 1cdon - men ni får vänta ett tag innan den kommer ut på dvd, närmare sagt till den 14 mars. Den här filmen ska jag iallafall köpa när den kommer ut, ska du?

part 1

Ryan Gosling

Ryan Thomas Gosling - född den 12 november 1980 i London. Ryan är mest känd för sina roller i filmerna Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta, Half Nelson och Lars and the Real Girl. För rollen som Noah i Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta nominerades han 2007 till en Oscar för bästa manliga huvudroll. Han blev också nominerad för filmerna Lars and the real girl och Blue valentine , 2008 & 2011 till Golden globes. 2006 blev han utsedd till bästa manliga skådespelare på Stockholms filmfestival för rollen som Dan Dunne i Half Nelson.

ryan


Här har ni honom i filmen Blue valentine !

crazy, stupid, love

Nu kan ni köpa den mycket bra filmen Crazy, stupid, love på dvd och här kommer handlingen på filmen för er som inte vet vad det är för film:

En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare. På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob, en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova.

Ni får även trailern till filmen:


kod

bry er inte om detta inlägg, gäller en sak gällande bloglovin bara !

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3175823/filmandserier?claim=8tcftnrwcwj">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Prisbomber

tips
Nu på dischshop.se finns ett mega bra erbjudande - man får välja två dvd filmer för endast 99kr, snacka om bra pris va ? Snart är det ju alla hjärtans dag och då har de ett till bra erbjudande - om man köper filmen Friends with benefits får man köpa lyxigt godis till ett rabatterat pris. Något att ge till sin käraste på Alla hjärtans dag ?

pris<3

Vad är det på tv ikväll

vad
Ikväll är en jättebra tv-tittar kväll - för det finns så mycket bra att titta på, nästan för mycket om jag får säga det själv. Iallafall, ikväll kan jag tips om dessa program:

20.00 i kanal5 - Once upon a time
21.00 i TV3 - Revenge
21.55 i kanal5 - The river
22.00 i TV3 - Unforgettable (istället för up all night & Whitney, som istället går på lördagar med start klockan 19.00)

tv

The river är här

ikväll så är det mammor och minimodeller
Från skaparna av Paranormal activity kommer The river - en ny äventyrsthriller som kommer att visas i kanal5, ikväll klockan 21.55.

Handling:

När tv-stjärnan Cole försvinner spårlöst under en av sina upptäcktsfärder i Amazonas djungel, reser hans familj och vänner dit för att söka reda på honom. Snart befinner de sig långt bort från civilisationen där oförklarliga fenomen och onda krafter lurar i mörkret.


Tävling

Vilken rolig idé jag just läste på TV4, nu kan man vara med och tävla om en statist roll i Solsidan ! Det här ska du göra för att vara med och tävla:

Tre vinnare kommer att få möjlighet att medverka som statister under inspelningen av komedisuccén Solsidans tredje säsong.

1. Titta på videoklippet här ovan och räkna hur många statister du hittar i det 90 sekunder långa klippet.

2. Fyll i ditt svar plus dina personuppgifter i tävlingsformuläret. Skriv också några korta meningar om vem du är och kom ihåg att bifoga ett fotografi av dig själv.

3. Håll tummarna.

 och HÄR har du länken till tävlingsformuläret !

dead by april


Det har än så länge bara varit en deltävling men jag tror vi har en vinnare i Dead by april - hoppas innerligt det, för idag läste jag på Aftonbladet att deras låt har kommit ut på nätet - fast det var efter att låten sjöngs i melodifestivalen men ändå, hoppas de blir kvar! Vad tycker ni, borde de diskas eller vara kvar i tävlingen ?

mello


(klicka på bilden för att komma till artikeln)

premiär nu på torsdag

Nu på torsdag (9/2) har tv-serien The river premiär i kanal5 - närmare sagt klockan 21.55 ! Någon som kommer att kolla ?


abduction

Nu kan ni äntligen köpa filmen Abduction på dvd & den blir din för 199 kr ! Filmen handlar om en tonåring som får reda på att hans föräldrar inte är hans riktiga, då han ser sin barndomsbild på en hemsida för försvunna personer.


"The fight for the truth will be the fight of his life"

Melodifestivalen 2012

Här har ni de två låtarna som gick vidare till finalen från deltävlingen i Växjö i lördags :imorgon

Imorgon har Projekt runway premiär i TV3 igen och nu med ett dubbelavsnitt - alltså dubbelt så mycket drama!

Första avsnittet:
17 designers står redo att kämpa sig fram till finalen i Bryant Park. Nu får de i uppdrag att inkorporera en annan designers klädesplagg i en egen outfit - och de har endast fem timmar på sig.
Andra avsnittet:
Designerna får i uppdrag att skapa moderiktiga kläder som reflekterar Marie Claires starka och praktiska kvinnor. Den vinnande designen kommer att visas upp som en över 12 meter hög annons på Times Square.

9

seven pounds

vad
Klockan 22.00 ikväll i TV3 går filmen Seven pounds som handlar om Ben Thomas, handläggare på skatteverket, plågas av sitt dåliga samvete. För två år sedan körde ihjäl inte bara sin fru utan även sex andra personer. Allt detta bara för att han skulle skicka ett sms samtidigt. Efter dådet har han haft svårt att finna någon slags ro, för skuldkänslorna tar alltid överhanden. Men nu tror han sig ha hittat ett sätt: han ska hjälpa sju personer han inte känner. Efter att han väl bestämt sig kan inget få honom att ändra sig. Eller det är vad han tror - för Ben hade inte direkt planerat att bli kär i en av dem han tänkt hjälpa.

7

Snow white and the huntsman

Här har ni en annan Snövit film, Snow white and the huntsman heter filmen - men nu med Kirsten Stewert som snövit! Vilken föredrar ni, Snow white and the huntsman eller Mirror Mirror ?ELLER:


mirror mirror

filmtips
Mirror Mirror är filmatisering av den klassiska sagan med den Oscarbelönade Julia Roberts som Drottningen, Lily Collins som Snövit och Armie Hammer som prinsen.

Handling:
Drottningen lurar till sig både den stilige prinsen och kungariket. Hon förvisar också ut Snövit i skogen för att bli av med henne för alltid. Men Snövit räddas av ett gäng bestående av sju småväxta banditer och med deras hjälp ska hon nu vinna över drottningen och ta tillbaka allt som tillhör henne.


låtarna

Jag har just lyssnat igenom alla låtar i dagens melodifestival, och enligt vad jag tycker är låtarna inga höjadre alls. Jag fassnade inte för någon låt - vilket jag tycker är väldigt tråkigt, så jag ska nog inte se på melodifestivalen ikväll!

2012

Melodifestivalen 2012

ikväll så är det mammor och minimodeller
Ikväll klockan 20.00 är det den första deltävlingen som direktsänds från Växjö. Ikväll sjunger : Sean Banan, The Moniker, Abalone Dots, Afro-Dite, Dead By April, Marie Serneholt, Loreen samt Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern.


mello 2012

Kontoret trailer

Här har ni en trailer till den nya komedi serien Kontoret som har premiär snart i TV4 !


Tror ni det här nlir en serie som alla kommer att följa, Kommentera gärna och säg vad ni tycker ?

Projekt runway

På tisdag är det dags för Projekt runway att ha premiär igen (dubbelavsnitt) och i denna säsong verkar det bli mer drama än vi är vana att se - spännande !

pr

lyxfällan

ikväll så är det mammor och minimodeller
Klockan 20.00 ikväll (TV3) har Lyxfällan premiär med en ny säsong. Ikvällens avsnitt möter vi Niclas och Marcela, de köpte ett billigt hus långt bort från jobb och skola. Men den billiga lösningen blir dyr i längden. Paret kör motsvarande jorden runt på åtta månader.

10 enkla råd för att undvika Lyxfällan :
1 - Betala alltid med kort men aldrig med kredit - Lättare att följa upp registrerade utgifter
2 - Följ upp ekonomin varje månad - Använd gratis Excel-mallen från www.HemEkonomi.nu
3 - Jämför alltid priser - Betala inte mer än nödvändigt. T ex telefon, försäkring.
4 - Öka dina inkomster - Hyr tex ut extrarummet, sälj överblivna saker.
5 - Minska dina utgifter - Ta bort onödiga utgifter. Prioritera det du tycker är viktigast.
6 - Se över banklån och räntor - SMS-lån med höga räntor ger bara dåligt samvete.
7 - Shoppa med måtta - Shopping är som ett drogberoende och ger bara kortvarig lycka
8 - Spara för att köpa något - Det känns bra att längta och sen förtjäna det.
9 - Skaffa ett mål - Det ger motivation att spara.
10 - Fundera igenom vad du egentligen vill - Köpa dyra saker eller ha mer fritid? Källa

fällanlivet blir bättre

ikväll
I kvällens avsnitt av Livet blir bättre (21.00, TV3) möter vi den svenska simmaren, Emma igelström som talar ut om sina ätstörningar, alkoholism och självmordstankar.

För lite mer än ett år sedan tänkte Emma Igelström ta sitt liv. Ätstörningar hade förstört simkarriären och alkoholen tagit idrottens plats. Emma berättar i Livet blir bättre.

Emma Igelström
är en av världens bästa simmare genom tiderna. Hon har bland annat fyra VM-guld och var första kvinna under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men i kvällens avsnitt av Livet blir bättre får hon sin viktigaste medalj, en belöning från Anonyma Alkoholister för att hon har varit nykter i ett år. Då har det gått drygt ett år sen Emma Igelström tänkte ta sitt liv en kall novemberkväll 2010.

Idag mår Igelström bra igen, efter en sjukdom som har plågat henne sen barnsben. Emma Igelströms första missbruk var att vinna. Hon var helt besatt av de snabba belöningar som tävlandet gav. Rädslan för att misslyckas gjorde att hon fick ätstörningar. Efter ett antal år av extrem belastning på kroppen kollapsade hon till sist ett halvår innan OS i Aten 2004, ett tragiskt slut på hennes idrottskarriär. Men lidandet tog inte slut där. Ångesten över att inte ha kvar identiteten som idrottsstjärna gjorde att Igelström började missbruka alkohol, en mardröm som pågick till för ett drygt år sen då hon bestämde sig för att livet måste bli bättre. källa

Efter avsnittet kan du chatta på tv3.se om dagens ämne med experter från BRIS


emma


Jennifer Morrison

Jennifer Morrison är en amerikansk skådespelare, fotomodeller och filmproducent. Hon är född den 12 april 1979 i Arlington Heights. Hon gjorde sin filmdebut som 15-åring,1994, då hon spelade rollen som Richard Gers & Sharon stones dotter i filmen Det bitterljuva livet. Hon är mest känd i tv-serien House, där hon spelar rollen som Dr. Allison Cameron. Nu är hon aktuell i ABC´s nya serie Once upon a time där hon kommer spela rollen som Emma Swan, Snövits och prins charmings saknade dotter.

j.m