God jul och gott nytt år !

 
Tänkte bara kika in och säga God jul. Idag ska jag vara med min familj och släkt, äta god julmat, öppna julklappar, mysa och äta alldeles för mycket julgodis. Min blogg tar som sagt julledigt nu och jag är tillbaka som vanligt igen nästa år (känns så konstigt att skriva nästa år), så jag hoppas ni får en bra julafton och ett gott nytt år!
 
 
 
 

GOD JUL. VI SES NÄSTA ÅR!

 
Jag tänkte avsluta det här året (kanske tittar in och skriver något på julafton) med att visa er trailern till den nya Mamma mia filmen som har premiär nästa år. Kommer du att kolla? Jag gillade i alla fall den första filment och efter att ha kollat på den här trailern blev jag sugen på att kolla på den med!
 
Det här kommer (kanske) att bli mitt sista inlägg för det här året. För i mellandagarna kommer jag vara ledig och då hade jag inte tänkt blogga. Hoppas ni får en bra jul och ett gott nytt år!

Första intryck av : The gifted


The Gifted. Igår såg jag äntligen på det första avsnittet av The Gifted och jag måste säga att jag verkligen gillade det. Det är extra kul att se Stephen Moyer igen, i en väldigt annorlunda roll än vad jag är van att se honom i, men jag gillar honom här också (True blood).
Tyckte det var en bra idé att man inte bara fick följa familjen utan några andra mutanter också. Tycker dem sammanförde de andra med familj på ett bra sätt sen också. Ska bli kul att fortsätta följa den här serien och se vad som kommer att hända, men framför allt kommer det fortsätta vara lika bra som första avsnittet var? Ska bli en spännande resa att följa, då jag genuint är intresserad av själva familjen och deras framtid.
 

Mina favoriter

Det finns en hel drös av julkalendrar där ute, jag har sett några genom åren och idag hade jag tänkt tipsa om mina absoluta favoriter när det kommer till julkalendern.
 

Mysteriet på Greveholm. Kommer nog alltid att vara en av mina favoriter, nu tänker jag på den som kom ut 1996 (finns en nyare version också från 2012), kanske var lite för liten för att riktigt komma ihåg den när den först kom ut, men jag har bra känslor när det kommer till den här julkalendern (du kan se den på svt's öppna arkiv).
 
Ture Sventon privatdetektivbyrå. Den här kom innan jag föddes (1989), men jag kommer ändå ihåg att jag har sett på den när jag var liten. Vem kommer inte ihåg Villevessla som var Ture Sventons fiende? Och att han i en scen stod bakom en gardin och det enda man såg var hans spetsiga skor. Kommer ihåg att jag tyckte att det var väldigt läskigt! 
 
 
Pelle svanslös. En till favorit hos mig, vem gillar inte Pelle svanslös liksom? Gillar berättelsen mellan Pelle svanslös och Maja Gräddnos. Världens gulligaste par alltså! Den här kom ut 1996 och du kan också se den på svt's öppna arkiv.
 
Diselråttor och sjömansmöss. Kommer ihåg att jag och min syster kollade på den här tillsammans, är nog en av dem första jag faktiskt kommer ihåg att jag kollade på. Den kom ut 2002 och då var jag 12 år. Har ni inte sett på den här så tycker jag att ni ska göra det.
 

Nytt på Netflix / JANUARI

Black Lightning - 23 januari. Den här serien hade jag tänkt ge en chans, så det är bara bra att den kommer upp på netflix i januari, då kan jag följa den lättare.
 
 
 Här är också en ny trailer och jag tycker det i alla fall ser lovande ut:
 

TRAILER I Ocean's 8 I


Sammanfattning v.51

 
Det här blir nog sista sammanfattningen för det hår året. Nästa vecka kommer jag ändå vara ledig och då kommer det inte tittas så mycket på serier (sen är de flesta serier "lediga"  ändå).  
 
Lethal weapon 2x10
Ett julavsnitt fick vi bevittna i det här avsnittet. Kanske inte så muntert avsnitt. Rogers gamla vän hittades mördad när han och hans familj var på väg att åka utomlands. Såklart kunde han inte åka iväg dit utan försökte hitta hans väns mördare istället. Martin umgicks mycket med Molly och hennes son Ben i det här avsnittet, och det märktes verkligen hur mycket han gillar Ben och verkligen ville honom väl. Annars var det ett riktigt tufft avsnitt det här, när både Roger och Martin blev beskjutna av det "ariska brödarskapet" - jag såg inte hur dem skulle komma ur de situationerna helt enkelt! Såklart gjorde dem det, men Roger förstörde deras hem medan han gjorde det. Martin verkade ha tur när dessa förövare som sköt mot honom plötsligt stack där ifrån, och det visade sen ha sin anledning - Martins pappa lever men sitter i fängelse! Den såg jag inte komma!
 
Scorpion 4x09
På Thanksgiven fick gänget (+Florence) ett uppdraget  att försökta få bort en Ö gjord av bara sopor som befann sig mitt ute på havet. Till en början gick allt som det skulle men sen hände något och de blev "attackerade" av maneter som åt upp medlet som dem hade satt ihop sopberget med (så att dem kunde gå på sop ön och sprida ut maskar som kunde äta upp soporna). Efter att ha räddat dem som var i fara hände en olycka och Florence åkte i vattnet och blev stungen av hundratals maneter och nästan dog.
 
Blindspot 3x07
Det gick inte riktigt som planerat i det här avsnittet, Hirst verkar dessutom veta om att dem misstänker att hon är korrupt nu och gör allt för sätta stop för dem. Reed sitter verkligen i en tuff sits då Hirst vet om drogerna han brukade ta och nu hotar hon honom och försöker styra honom. Sen fick  dem reda på att det var Hirst som var den som dödade Stuart. Men det svåraste var nog att se Kurt och hans skuldkänslor. Han vill nog berätta för Jane om hennes dotter men samtidigt vill han skydda henne. Men någon gång måste hon få reda på sanning och det kommer inte sluta vackert är jag rädd.

3 favoriter

Favoritjulfilm?
Jag har några favoriter men min absoluta favorit måste nog ändå vara Ett päron till farsa firar jul (national lampoon's christmas vacation). Det är något men den som verkligen får mig i julstämning. Det kanske inte går som det ska för familjen när Clark försöker planera den perfekta julen men jag gillar hans försök ändå. Särskilt när han försöker få upp julbelysningen och det inte går som det ska men när han väl går så....
 
 
 
 
Favoritjulkalender?
Mysteriet på Greveholm. Behöver jag säga mer?
 
 
Favoritserieavsnitt(jul)?
Finns säkert en del mysiga julavsnitt men jag har alltid gillat Vänners julavsnitt, särskilt den i videon nedan:

JUST NU - listan

 
Tänkte ta mig an den här listan igen, var ett tag sedan nu. Listan har Emelie skapat, och ni hittar hennes blogg här!
 
Favoritserie just nu? En ny favorit är Absentia, har bara sett 2 avsnitt än men det är verkligen bra det jag har sett. 
 
Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? Jag tror jag inte har någon sådan serie just nu... nej, alla serier jag tittar på gillar jag!
 
Serie du ser fram emot just nu? Det finns en serie som heter You've been tagged som jag gillar, och vad jag vet så håller dem på att spela in säsong 3 just nu!
 
 
Serie som helst kan avslutas just nu? hm... som jag nyss skrev, jag gillar serierna jag kollar på just nu!
 
Kvinnlig favoritkaraktär just nu? Jag tittar på The 100 nu och jag gillar verkligen Clarke!
 
Manlig favoritkaraktär just nu? Sam och Dean från Supernatural har alltid varit mina favoriter bland de manliga karaktärerna, även fast jag säger dem om och om igen, så måste det vara dem!
 
Favoritpar just nu? Just nu kollar jag om PLL och jag gillar verkligen Aria & Ezra tillsammans!
 
Favorit vänskap just nu? En till serie som jag nyss har börjat kolla på är Agents of shield, och än så länge gillar jag Fitz&Simmons vänskap!
 
Film du ser fram emot just nu? Här måste jag nog säga Jurassic World : fallen kingdom som har premiär 8 juni!
 
Favoritskådespelerska just nu? Stana Katic (Castle, Absentia) har nog blivit min nya favorit tror jag :)
 
Favoritskådespelare just nu? Har nog ingen just nu !
 

Jag kommer med nyheter

The good doctor har hittat till Sverige! Det är TV3 som ska börja sända serien, vilket blir den 31 januari. Den har fått väldigt bra kritik och kan nog stilla din abstinens om du gillar smarta doktorer likt tv-serien House. 
 
 
 Mr.Robot är klar för en fjärde säsong.
 
Netflix bekräftar nu att det blir en andra säsong av The Punisher.

Sammanfattning v.50

 bildkälla/image source
 
Lethal weapon 2x09
Jag tar tillbaka det jag skrev om i förra avsnittet, jag gillar verkligen Molly och tror att hon har Martin skulle passa så bra ihop, hon är envis och jag tror han behöver någon sådan i sitt liv just nu. Roger betedde sig som vanligt som en idiot och förstörde nästan sin dotters (yngsta) chans att komma in på någon fansy förskola, men han lyckade såklart få in henne där tillslut ändå men efter några mindre hot... Själva fallet handlade om konspirationsteorier, och jag gillade bara Bailey (b-team) mer och mer när man fick reda på att hon trodde på några av dessa teorier själv.
 
Scorpion 4x08
I det här avsnittet var det Sylvesters födelsedag, kanske inte slutade som den bästa födelsedagen man kan önska sig. Den började i alla fall bra med ett besök på en medeltidsmässa (eller något liknade) med gänget från Scorpion. Men när dem var där försökte några bovar att stjäla några bevis som fanns i närheten av den här mässan. Som vanligt försökte Paige lära Walter något, men hon börjar visst tröttna på att alltid ha pojkväns lektioner (som hon kallade det själv), med Walter, och jag förstår precis, skulle också tröttna tillslut!   
 
Blindspot 3x06
Tillslut kom Reed på bättre tankar och förstår nu att Hirst är korrupt och måste stoppas, tog honom ett tag att förstå det! Roman försöker som vanligt få teamet ur balans, den här gången hotade han Kurt så att rätt tatuering fick resten utav teamets uppmärksamhet. Dem kom några terrorister på spåren och efter några slagsmål satte dem stopp för en stor terroristattack.  
 
Lucifer 3x09+3x10
Äntligen är Maze tillbaka i gänget igen, behövdes verkligen och i dessa avsnitt visade hon verkligen varför jag gillar henne så mycket som jag gör. Dem fick äntligen fast sinnerman, som har plågat dem så mycket, vet inte riktigt vad jag tycker om honom dock. Men sättet han högg ur sina egna ögon för att förhindra att Lucifer fick reda på vad hans innersta önskningar var, var lite väl... blodigt för min smak. Sinnerman fortsätter att irritera Lucifer i avsnitt 10 och det slutar med att han kidnappar honom, så att han kan få reda på varför han kidnappade Lucifer och satte dit hans vingar igen. Tyvärr fick han inte ur honom något, även fast Maze hjälpte till att tortera honom, då Marcus sköt ihjäl honom. Det visade sig tillslut att Sinnerman inte gjorde det här själv, och hans medbrottsling var Marcus. MEN den stora twisten var nog ändå när det visades sig att Marcus riktiga namn egentligen är Cain, som jag hoppas ni har lite hum om vem det är (As in the world’s first murder, a human who was then cursed to walk the Earth for eternity).

X-men: Dark Phoenix

Nästa år i november kommer en ny X-men film, och den här gången kommer det att fokuseras på de kvinnliga mutanterna. Bland annat Jean Grey/Phoenix spelad av Sophie Turner kommer ligga i fokus.
Tycker det här är bra nyheter, det behövs helt enkelt fler filmer som fokuserer på kvinnan, så jag hoppas att Simon Kinberg gör en väldigt bra film av detta.
 
Här kommer 2 bilder från den kommande filmen X-men: Dark Phoenix:
 
Entertainment

Try not to get in the way

Nu finns det äntligen ett premiärdatum för den andra säsongen av Jessica Jones, den 8 mars 2018 smäller det och jag som älskade den första säsongen är mer än glad över den här nyheten!
 
Här kommer ett litet smakprov på vad som komma skall:

Official Trailer I Jurassic World : Fallen Kingdom I

 
Nu har äntligen trailern till den nya Jurassic World filmen släppts ! Kolla och njut !

Sammanfattning v.49

bildkälla/image source 
 
Lethal weapon 2x08
Jag vet inte riktigt om jag gillade hur Roger betedde sig i det här avsnittet mot sin dotter. Han kunde ha hanterat hennes dotter dejtande med grannens pojke på ett bättre sätt men jag antar att det är så Roger är. Tur att han kom på bättre tankar och la ner stritts yxan mot hans granne så att Riana kunde gå på prom med sin dejt.
Tyckte det var kul att se Martins relation till Molly och hennes son, hur han hjälpte till henne och så. Dem två har bra kemi men jag hoppas ändå att dem inte blir tillsammans. Som han sa själv så är hon mer som en syster för honom, och jag hoppas det stannar så också.
 
Scorpion 4x07
Ett helt okej avsnitt. Paige lärde som vanligt Walter någonting. Vilket tålamod den kvinnan har egentligen, men hon verkar göra något rätt för Walter lär sig verkligen något av henne! Har inte så mycket mer att kommentera, men än att Gabe verkar vara nervös inför sin rättegång. Det bästa med det här avsnittet var nog ändå Tina Majorino (Veronica mars) roll, hoppas hon är med i flera avsnitt!
 
Blindspot 3x05
Jag börjar ogilla Read allt mer och mer och i det här avsnittet var ingen höjdpunkt för honom. Jag vet att han döljer något, och att hans chef är inblandad i det på något sätt? Jane fick reda på att hon verkligen hade fött en dotter. Tänk vad svårt att få reda på det, men svårast måste ändå ha varit att hon inte ens minns det! Jane bestämde sig för att det var bäst att hon inte sökte upp sin dotter. När hon gjorde det fick man reda på vad som hade hänt i Berlin för Kurt. Han hade visst redan träffat Janes dotter där och Jane vet inte om det!

TRAILER I Altered Carbon I

 
Nästa år (2 februari) har den här netflix serien premiär, som är baserad på Richard K. Morgans sci-fi-roman från 2002. Altered Carbon utspelar sig 300 år in i framtiden, människans sinne har digitaliserats. Joel Kinnaman spelar soldaten Takeshi Kovacs, vars elitstyrka besegrades i ett uppror mot den nya världsordningen. Bara han överlevde, hans sinne fängslades tills den dag då en man, Laurens Bancroft, erbjuder honom en ny chans han inte kan säga nej till.

Mitt första intryck av : Absentia

 
Hela säsongen finns nu på viaplay. Jag har än bara sett på 1 avsnitt, men tänkte dela med mig av mina tankar ändå.
 
Jag har hört rätt så mycket bra om den här serien innan jag såg på den, så mina förväntningar var rätt så stora och tur nog så gillade jag det jag såg. Tyckte dem skildrade Emilys smärta på ett väldigt realistiskt sätt och man tycker verkligen synd om henne. För det kan inte vara lätt att komma tillbaka och upptäcka att sin man har gift om sig och hennes barn kallar den nya kvinnan för mamma. Jag skulle också bli hysterisk om det hände mig. Så jag  förstod när hon sprang ut från deras hus efter att ha träffat sin son för första gången.
Det första avsnittet var nog mest ett avsnitt för att presentera alla, nu återstår flera frågor som behöver svar. Den störta är nog, vem kidnappade Emily men en fråga alla nog vill veta efter att ha sett det första avsnittet, har Emily verkligen något med den döda mannen som hittades mördad att göra, dödade hon honom? Varför verkar hon inte minnas något?
 
Jag har ju bara sett på ett avsnitt, men det var ett bra avsnitt som gjorde mig nyfiken nog att fortsätta kolla. Sen så gillade jag Stana Katic i Castle, så det här ska nog bli en intressant serie att följa!
 
bildkälla/image source

Dagens tips

Idag får ni inte missa att tv-serien Absentia har premiär på viaplay !
 

"FBI agenten Emily Byrne återvänder efter att ha varit spårlöst försvunnen i 6 år. Hon har inget minne av vad som har hänt och måste kämpa för att bevisa sin oskuld när hon blir misstänkt för mord, samtidigt som hon försöker få tillbaka sin familj". Trailern hittar du här.
 

Jag kommer med (några) nyheter

- The gifted har hittat till Sverige. Svenska Fox kommer visa denna marvel-serie och har premiär 21 december.
- House of Cards öde är nu klart och den sjätte säsongen kommer bli av. Inspelningarna startar i början av 2018.
- Det har släppts en bild från den kommande tv-serien Titans som kommer att följa Dick Grayson, även kallad Robin, och kretsar kring den unga superhjältegruppen Teen titans.

Jurassic World : Fallen Kingdom TEASER

 
Nu har det kommit en kort liten teaser till filmen Jurassic World: Fallen Kingdom. En riktigt trailer kommer den här veckan. Efter succén 2015 ska det bli spännande att se vad nästa film kommer att handla om. Jeff Goldblums som spelade Ian Malcolm i de första Jurassic park filmerna gör en comeback, undra vad hans roll i den här filmen blir? I alla fall så ser jag verkligen fram emot denna film, som har premiär 8 juni.

Filmer jag vill se på

Pitch Perfect 3 - 3 januari
Ted, för kärlekens skull - 3 januari
Mollys game - 19 januari
Maze runner : The Death Cure - 26 januari 
 
Downsizing - 19 januari. I en värld där norska forskare har hittat en lösning på planetens överbefolkning, som har uppfinnit ett sätt att krympa människor till en dryg decimeter bor Paul Safranek och hans fru Audrey. Dem har trötta på deras stressiga liv och bestämmer sig för att starta ett nytt liv som minimänniskor. Ett liv som leder till många äventyr. Skådespelare: Kristen Wiig, Matt Damon, Laura Dern, Rolf Lassgård, Christoph Waltz, Neil Patrick Harris.

En vinterlista

 
Jag fortsätter min lista (eller ja, den kommer ursprungligen från Seriedrottningen) men med ett nytt tema, vinter.
 
På ditt schema just nu?
The 100, Pretty litte liars (tittar om), Supernatural, Blindspot, Lethal weapon, Scorpion, Jordskott & Lucifer.
Mest besatt av just nu?
The 100, har verkligen fattat tyckte för den serien just nu!
På din att-se?
Jag vill fortfarande se på The gifted som jag inte har hunnit kolla på än, Orphan black, Supergirl, Outlander, Izombie, The blacklist, Godless. Listan kan nog göras ännu länge, men jag kommer inte på några fler just nu.
 
 
Klassisk vintertv?
När det börjar närma sig julen tycker jag det är extra mysigt att kolla på tex Ernst jul, eller det där bakprogrammet som går på kanal5 just nu. Sen finns det såklart serier som gör riktigt bra julavsnitt som uppskattas.
Tv-serie du saknar just nu?
hm... vet faktiskt inte om jag gör det just nu faktiskt?
Något som gör dig besviken?
Att man får vänta så länge på vissa serier ska komma ut igen, tror lätt att vi kommer få vänta ett tag på att säsong 3 av Stranger things kommer ut!
Tittar du mer eller mindre på tv under vintern?
Nästan lika mycket, men lite mindre under jul och mellandagarna, annars är det som förut!
Tre tips på tv-serier till andra?
Absentia (premiär på viaplay 5/12), Godless (Netflix) & She's Gotta Have It (netflix)