Dagens tips

Bild/image source
Nu på fredag, den 2 juni har äntligen filmen Wonder Woman premiär här i Sverige och det ska bli så kul att se på den. Världen behöver verkligen en kvinnlig superhjälte. Vi såg henne först lite i filmen Superman vs Batman, men hon förtjänar verkligen en egen film. Har väntat så länge på den här filmen, så får se vad den har att komma med. Vad jag har sett av alla trailers jag har kollat på, så ser det i alla fall väldigt lovande ut.
Bild/image source 

Sommarserierna är snart här!

Snart är dem här, tv-serierna som har premiär nu i sommar alltså. Känns som det kommer bli en bra sommar det här, för nu ska jag verkligen ta tag i mitt serie tittande som har hamnat på efterkälken lite grann.
 
Här har ni några serier som jag inte kommer att missa:
 
1. Orphan black - Netflix, 11 juni.
bild/image source
 
2. Jamestown - SVT1, 17 juni.
 
3. GLOW - Netflix, 23 juni.
 
4. Gypsy - Netflix, 30 juni.

Nytt filmprojekt / Mortal Engines

Bild/image source
Den här nyheten måste jag helt enkelt skriva om, bloggtorka eller inte, Peter Jackson (sagan om ringen, The hobbit) har ett nytt filmprojekt på gång. Mortal Engines, heter projektet, en film som baseras på författaren Philip Reeves bokserie Predator Cities.
Jag menar, kolla bara på bilden ovan, häftig va? Och historian verkar vara väldigt annorlunda. Den kommer att handla om en framtida värld där storstäder rullar runt på hjul i jakt på resurser. Bara där hajar man till, det har jag aldrig hört talas om förut. Så det ska bli spännande att se hur Jackson väljer att berätta denna annorlunda historia. Men Jacksom gör sällan misstag (enligt mig själv), så detta ser jag verkligen fram emot att när den kommer ut. Vilket verkar vara december 2018. 
 
Någon mer än jag som är PEPP på denna nyhet?

JUST NU - listan

Eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om just nu, så kommer här en lista, som jag har lånat av Seriedrottningen!
 
Ska jag kolla på - den andra säsongen av Quantico har inte riktigt haft tid att se på än, så nu när den börjar visas på kanal11 tänkte jag ta mig tid och äntligen se på den!
 
Är det här min favoritkaraktär på tv - den här gången kan jag inte bara välja en, för Dean och Sam från Supernatural går inte att skiljas åt.
 
Senaste tv-nyheten jag läste - Sophia Bush som spelar Erin Lindsay kommer att lämna Chicago P.D efter säsong 4. Tråkigt!
 
Tänker jag på - att jag måste bli bättre på att kolla på fler serier, just nu tittar jag bara på gamla tv-serier, och det kan man ju inte direkt skriva så mycket om.
 
Ser jag fram emot - Min semester. Då ska jag verkligen baaaara slappa, och titta igen alla serier jag har hamnat efter i.
 
Vill jag diskutera - att det inte finns något bättre syskonpar än Dean och Sam ;)
 
Fasar jag för - att supernatural någon gång kommer ta slut. Vad ska jag då titta på?? Besatt? Kanske :)
 
Önskar jag - att min bloggtorka går över väldigt snabbt, för egentligen älskar jag att blogga om serier och filmer!
 

NY trailer / Spider-man homecoming


Den unga lönmörden

Nu är det klart att filmen Hanna som hade premiär 2011 kommer att bli en tv-serie. Amazon har beställt 1 säsong av denna serie som kommer att handla om en ung tjej, Hanna, som flyr från en agent från CIA och försöker avslöja sanningen om vem hon egentligen är.
 
Har ni inte sett filmen som rekommenderar jag den varmt!

En filmnyhet

Bild/image source
Nu är det klart Tom Cruise ikoniska roll i Top gun får en uppföljare! Ryktena stämmer enligt skådespelaren själv, och filmen kommer att börja spelas in någon gång nästa år.
Det kommer nog att dröja innan den kommer upp på bio, men jag är i alla fall pepp. Visst, det är väldigt riskabelt att göra uppföljare på populära filmer, för det finns väll en stor chans att det kan bli en flopp. 
 
Vad tycker ni om det här YEY eller NEY?  

creeptpasta-myten blir en långfilm

- Creepypasta-myten Slender Man kommer att bli en långfilm. Ni kanske har sett dokumentären som HBO gjorde för ett tag sedan? Det här kan bli riktigt bra, om man gillar skräckisar vill säga. Våren 2018 är det sagt att filmen ska komma ut på bio. Regissören för filmen är Sylvain White som bland annat har regisserat avsnitt av serier som The Originals och Sleepy Hollow.
 
Bild/image source

Filmer jag vill se del 3


Spider-man: homecoming - 5 juli
Tulpanfeber - 14 juli
Dunkirk - 19 juli
Atomic blonde - 28 juli
 
Bild/image source 1 / 2 / 3 / 4

Dagens Beauty

bild/image source
 
- Sofia Boutella. Född 3 april 1982. Hon är en dansare, modell och skådespelare.
- Hon är mest känd för sitt dansande, hennes karriär fick en boost när hon var med i Nikes woman kampanj.
- Några utvalda filmer hon har varit med i är : StreetDance 2 (2012), Kingsman: The Secret Service (2015) och Star Trek Beyond (2016).
- hon är nu aktuell i filmen The mummy, där hon spelar prinsessan Ahmanet/The Mummy.
- hon har en instagram, den hittar ni HÄR och twitter, som ni hittar HÄR.
 

ABC / NYTT

 
 
 

NYHETER från norden

- Springfloden får en andra säsong. Nu är det klart att den svenska serien Springfloden får en till säsong som kommer att komma ut 2018. Kjell Bergqvist vann bland annat Kristallen för bästa manliga skådespelare i en tv-serie.

- En finsk superhjältefilm, det hör man inte tals om särskilt ofta, men nu är en här och här har ni trailern:

The CW / Nytt till hösten:

 

A hero will rise again / Black Lightning / TRAILER

Just nu finns det väll inget mer populärare än att göra superhjälte serier, Black Lightning är inget undantag. Cress Williams (Veronica mars, Hart of Dixie) spelar den här gången en superhjälte som har lagt allt på hyllan, men efter 10 år börjar det hända grejer igen och han tvingas sätta på sin "kostym" igen.
 
Skaparen bakom denna tv-serie, Greg Berlanti har annars gjort Arrow, The flash & Supergirl. Jag tycker defenitivt att den här serien är mycket mörkare än Berlantis andra serier - håller ni inte med?
 
Här kommer en trailer om du vill se lite mer ingående vad som kommer att hända:
 

Shadowhunters 2B / friend or foe? / 5 JUNI

 

NYTT i serievärlden

- Netflix kommer att göra en TV-serie baserad på den populära bok och spelserien The witcher av Andrzej Sapkowski. Tv-serien kommer troligen att handla om människor som slåss mot demoner i en barbarisk medeltida värld.
 
- Grey´s anatomy för en till spinoff. Den här gången ska skaparen bakom Greys, Shonda Rimes göra en spinoff som kommer att handla om brandmän i Seattle, deras relationer + sitt farliga jobb. Det säger inte så mycket om vad som kommer att hända. Men jag kan tänka mig att det sannerligen kommer att handla om brandmännens relationer, då Shonda Rhimes andra serier fokuserar mycket på det.
 
- Fler serier som inte kommer att få en till säsong är : 2 broke Girls, Criminal Minds: Beyond Borders, The Blacklist: Redemption & The Odd Couple.
 
- Nu har det dykt upp lite mer information om tv-serien Yonug Sheldon, bland annat några bilder, här har ni en + om ni vill kolla på en trailer, tryck HÄR. Jag kommer definitivt att kolla på den här serien, älskar han som spelar Sheldon också. Vad tror ni om den här serien?
Bild/image source

Ghosted / normal to paranormal / TRAILER

 

Serienyhet - The purge som tv-serie?

Bild/image source
Ni har säkert hör tals om filmtriologin The purge - skräckthrillen som tar upp frågan vad skulle händ om alla brott, inklusive mord, var tillåtet under en 12-timmars period en gång per år? Nu är det klart att detta koncept blir till en tv-serie, som kommer ha premiär under 2018 samtidigt som den fjärde filmen har premiär.
 
- vad händer tillexempel de andra 364 dagarna om året när mord inte är tillåtet? -  Producenten Jason Blum ställer oss den frågan. Vad tror ni?

Dagens Beauty

Bild/image source
 
- Claire Foy, född 16 april 1984.
- hon är mest känd för sina roller i filmerna Season of the Witch (2011), Going Postal (2010) and Wreckers (2011).
- hon är nu aktuell i tv-serien The Crown där hon spelar Queen Elizabeth.
- hon håller nu på att spela in filmen Breathe, där hon spelar mot Andrew Garfield.
 

Trailer / The Gifted

Nu har det kommit en officiell trailer till tv-serien The gifted - och det ser väldigt lovande ut tycker jag. Den här serien är alltså en spinoff på X-men filmerna och handlar om två ungdomar vars krafter gör dem till jagade villebråd. Regeringar anser att dem är fara för allmänheten och pga det tvingas fly. Serien har premiär någon gång i höst.
 
Kommer du att kolla?

Serienyhet - NBC ändrar sig

Serien Timeless som tidigare hade blivit nedlagd är tillbaka, skaparen bakom Timeless har alltså ändrat sig - så nu får vi ändå se serien, NBC har beställt nya avsnitt, som kommer att komma 2018.
Vill du veta varför serien först inte fick nytt förtroende, kan du läsa en "artikel" som jag hittade på Moviezine HÄR.
Jag tycker faktiskt om den här serien, och blev förvånad när den blev nedlagd, så jag är mer än glad att den är tillbaka. Någon som tycker samma som mig?

Nedlagda serier

Jag har skrivit om serier som kommer att förnyas, nu tänkte jag ta upp serier som inte kommer att komma tillbaka, som alltså är nedlagda.
 

Bones (Fox)
Dr. Ken (ABC)
Doubt (CBS)
Emerald City (NBC)
Frequency (CW)
Girls (HBO)
Grimm (NBC)
No Tomorrow (CW)
Pitch (Fox)
Powerless (NBC)
Pretty Little Liars (Freeform)
Reign (CW)
Scandal (ABC)  (sjunde säsong blir den sista för denna serie) 
Secrets and Lies (ABC)
Skam (NRK)
Sleepy Hollow (Fox)
Timeless (NBC)
The Catch (ABC)
The Mindy Project (Hulu)
The Vampire Diaries (CW)
 
 

friYAY

För att fira att det ÄNTLIGEN är fredag så kommer här två klipp från bästa Fallon:
 

Förnyade serier


Här kommer ett utplock av serier som kommer få en till säsong:
 
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D (ABC)
American Housewife (ABC)
Arrow (CW)
Black-ish (ABC)
Blindspot (NBC)
Chicago Fire (NBC)
Chicago PD (NBC)
Chicago Med (NBC)
Crazy Ex-Girlfriend (CW)
Criminal Minds (NBC)
Fuller House (Netflix)
Grey's Anatomy (ABC)
Gotham (Fox)
How to Get Away With Murder (ABC)
iZombie (CW)
Jane the Virgin (CW)
Legends of Tomorrow (CW)
Legion (FX)
Lethal Weapon (Fox)
Luke Cage (Netflix)
NCIS (CBS)
NCIS: Los Angeles (CBS)
NCIS: New Orleans (CBS)
Once Upon a Time (ABC) (så nu antar jag att vi får säga hejdå till Jennifer Morrison (Emma) nu när serien har blivit förnyad)
Riverdale (CW)
Santa Clarita Diet (Netflix)
Scorpion (CBS)
Shadowhunters (Freeform)
Shannara Chronicles (Spike)
Stranger Things (Netflix) (någon som längtar till halloween?)
Supergirl (CW)
Supernatural (CW)
The 100 (CW)
The Big Bang Theory (CBS)
The Blacklist (NBC)
The Flash (CW)
The Middle (ABC)
The Originals (CW)
The Walking Dead (AMC)
The X-Files/Arkiv X (Fox)
This is Us (NBC)
Tretton skäl varför (Netflix)
Westworld (HBO)
 
 

En storfilm

Biopremiär: 17 maj.
skådespelare: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride
Regissör: Ridley Scott
Längd: 2 timmar 2 minuter
Trailer: HÄR
 
Handling:
Besättningen på rymdskeppet Covenant är på väg till en avlägsen planet, när de upptäcker att stället inte är lika outforskat som dem först trodde att planeten var. Istället tvingas besättningen att fly för sina liv undan ett hot farligare än någonsin.

En X-Men serie:

I höst kommer en ny Marvel serie som heter The Gifted. Se teasern nedan. Det är en ny X-men serie, Legion var först ut och nu kommer den här serien. En riktigt trailer kommer nu på måndag den 15 maj. Vad tror ni om den här, HISS eller DISS? Jag blev i alla fall nyfiken då jag verkligen gillade Legion. Hoppas jag gillar den. Serien har premiär till hösten.
 
Serien kommer att handla om två föräldrar som upptäcker att deras barn har speciella förmågor. Stephen Moyer (True Blood) och Amy Acker  (Dollhouse) är de två vuxna huvudrollerna.

Serienyheter

- Efter fyra säsonger är nu Sleepy Hollow nedlagd
- serien Rosewood kommer inte att få en till säsong
- Jennifer Morrison kommer inte att komma tillbaka till Once upon a time och om serien blir upplockad för en sjunde säsong har hon lovat att vara med i ett avsnitt.
-American Idol kommer tillbaka, ABC är den som har plockat upp tv-programmet igen.
 

They´re coming - Inhumans teaser

 
Här kommer en lite teaser på serien Inhumans - som kommer att handla om ett gäng människor med alien-dna som besitter remarkabla och storslagna förmågor.

NY trailer till filmen IT

  

Their story isn´t over #13reasonswhy

Nu är det klart att 13 reasons why får en till säsong - trots att det inte finns någon uppföljning på Jay Ashers novell, men enligt honom själv vill han se en fortsättning på den här historian. Hur tror ni allt kommer att fortsätta? Kommer dem fokusera på en persons historia eller kommer flera att vara inblandade? 
Andra säsongen kommer att ha premiär 2018. källa

Serier jag vill se på del 2

bild/imagesource 1 / 2
1. American gods - en förre detta fånge kallad Shadow möter en mystisk man som kallar sig själv för Wednesday, en man som verkar veta mycket om Shadows liv och förflutna. Du kan se serien i Sverige också, via Amazons tjänst Prime Video. 
 
2. The Handmaid´s tale - serien har redan blivit förnyad med en andra säsong. Du kan se på serien i Sverige på HBO Nordic.
  

The dark tower

Här har ni en till film som jag vill se på, min hög växer verkligen med filmer som jag vill se på just nu - men den här filmen ser verkligen ut att vara en film i min smak. Den har nästan allt en bra film behöver tycker jag. Sen så är jag en fan av Stephen kings böcker också. Så nu hoppas vi på att den här filmen verkligen blir bra också!
 

Serienyheter


- Emerald city kommer inte få en andra säsong, den är alltså nedlagd. Det kom nog inte som någon överraskning, inte för mig i alla fall, jag såg förvisso bara på ett avsnitt men det avsnittet var inte alls bra. Kommer du att sakna den här serien?
 
- 4 nya spinoff serier av Games of Thrones? Läste det nyss på Tvline att det kanske blir verklighet, men inget är bestämt ännu om jag förstod det rätt. Men tänk om det blir så, vem/vilka kommer att vara med då. vad tror ni alla GoT fans?
 

Dagens filmtips

bild/image source
Här kommer en ny rymdsaga av Luc Besson (Léon, det femte elementet & Lucy). Vi får möta Valerian och Laureline, både rymdagenter med uppgift att upprätthålla ordning i hela universum. Valerian spelas av Dane Dehaan (The amazing spider-man 2) och Laureline spelas av Cara Delevingne (Paper Towns).
 
 
En dag på uppdrag av sin befälshavare åker Valerian & Laureline till staden Alpha, en ständigt växande metropol, som med talang, teknologi och resurser har åstadkommit förbättringar för alla. Men alla verkar inte ha samma intresse för Alpha, i själva verket värkar det finns krafter redo att sätta sin ras i stor fara.
 

The Defenders / TRAILER

Nu har det äntligen kommit en trailer till serien The Defenders, som jag har längtat efter att se något mer än vad vi redan har fått. Det kanske inte säger så mycket om vad som kommer att hända, men jag tycker det här ser bra ut ändå. Ska bli spännande att se vad den här serien har att komma med.
Jag gillar den här världen som Marvel har skapat. Jessica Jones är nog den serie som jag gillar mest av dessa fyra. Sen så måste jag nog erkänna att jag inte har sett på Daredevil ännu och Luke cage slutade jag kolla på. Har inte heller hunnit kolla klart på Iron fist. MEN jag tror det här kan bli bra, kanske ännu bättre. Vad tror ni? Vet i alla fall när jag kollade på trailern att jag nog har saknat Jessica Jones lite grann, vilken grym kvinna det är egentligen!
 
PREMIÄR på Netflix : 18 augusti

Who killed Sister Cathy? / The Keepers

 
Gillar ni dokumentärerna Making a murderer och Amanda Knox så tror jag ni kommer gilla den här dokumentären som handlar om mordet på en nunna.
 
Jag tycker det ser spännande ut, så om ni har tid, se på den här när den har premiär 19 maj! Det kommer jag göra i alla fall.

Snatched / Trailer

Den här filmen ser ut att vara något som jag kommer att gilla. Regissören bakom den här filmen har bland annat gjort Spy & The heat som jag också gillade - så jag hoppas innerligt att den här blir bra, men jag har haft svårt för Amy Schumer i andra filmer, så jag hoppas att hon inte är lika irriterande i den här som hon har varit i andra filmer. 
 
Vad tror ni HISS eller DISS?  

Serier jag vill se på del 1

bild/imagesource 1 / 2
 
1. The Bold Type - 11 juli - Serien är inspirerad av Cosmopolitans chefdirektör, Joanna Coles liv, där vi bland annat kommer att få följa 3 kvinnors liv i modebranschen.
 
2. Snatch - du ser bland annat Rupert Grint  i en av rollerna, det är en av många anledningar jag vill se på den här serien!