Sammanfattning / v.5 del 1

 

Lethal weapon 2x14
 
Det är alltid kul när de mindre karaktärerna får lite mer plats, den hår gången var det Baileys tur. Hennes syster hamnade i trubbel med lagen och hon försöker hjälpa henne men inser att hon då kanske måste rucka på vissa regler vilket hon verkade kämpa emot i det här avsnittet. Martin & Roger bråkade extra mycket i det här avsnittet, envisa jävlar är vad dem är. Roger försökte verkligen hjälpa hans dotter i det hör avsnittet, kanske inte det bästa sättet han hjälpte henne på men det var på något sätt fint ändå?
 
 
Bron 4x04 + 4x05
 
Nu börjar det verkligen hände grejer, och det verkar som de nu har ett motiv på varför mördaren har gjort som hen har gjort. En person, Tommy. Kommer inte ihåg det namnet, någon annan som har tittat på Bron som vet vem det är? I alla fall, Henrik kämpar på och Saga kämpar också på med sina problem. Saga verkar faktiskt göra framsteg, så det är nog bra att hon går till den där psykologen. Men när det kommer till deras barn ser det inte ljust ut, Saga vill verkligen inte ha barn men Henrik vill det och ett tag verkade det som hon skulle behålla barnet för Henriks skull. När Saga förstod att hon verkligen hade känslor för Henrik gjorde hon abort och det tog inte Henrik bra överhuvudtaget, han slängde ut Saga och började ta sina tabletter igen. Hur kommer det sluta för dem två egentligen? 
 
 
Blindspot 3x11
 
Jane fick äntligen tillbaka sin dotter i det här avsnittet, Kurt hjälpte till att få hem henne men fick reda på vad Jane hade gjort medans hon var borta. Så ärligt talat vet jag inte vad deras relation är nu när det visade sig att Janes dotter levde ändå. Jane var otrogen mot honom? Så antagligen kommer deras relation inte gå tillbaka till vad den var förens det här problemet också har lösts.

Sammanfattning / v.4

 
(Jag har varit dålig på att kolla på serier den här veckan, men det blir bättre nästa vecka hoppas jag!)
 
Blindspot 3x10
Roman fortsätter att förundra mig, vad är han egentligen ute efter, vad vill han? Varför är han ute efter den där mannen till exempel? Jane är fortfarande arg på Kurt. Kurt försöker verkligen gör allt bättre och jag lider verkligen med honom. Men Jane har som sagt rätt att känna som hon gör. Nu verkar det dessutom som att Roman satte dit Kurt, då man fick se honom träffa Janes dotter dagen innan Kurt och dottern först träffades.
 
Lethal weapon 2x13
Jag gillar Maureen, så det var kul att hon fick vara med lite mer i det här avsnittet, hon förtjänar en större roll och jag tycker fortfarande att hon passar bra ihop med Martin. Ett tag tyckte jag att Martin var rätt så okej, inte lika destruktiv, men i det här avsnittet var han arg. Det kanske har något att göra med vad som hände hans mamma, hoppas han hittar tillbaka till Martin alla vill att han ska vara! Fallet var inte så intressant, men det var som sagt kul att Maureen fick lite större plats i det här avsnittet.
 
bildkälla/image source

mini recension / American Assassin

Titel: American assassin. Actionthriller från 2017. Skådespelare: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar,Taylor Kitsch.
Handling: "After the death of his girlfriend at the hands of terrorists, Mitch Rapp is drawn into the world of counterterrorism, mentored by tough-as-nails former U.S. Navy S.E.A.L. Stan Hurley." källa
IMDb betyg: 6,2/10
Mitt betyg: 6,0/10
Vad tycker du om filmen? Jag fastnade inte riktigt för handlingen i filmen, tyckte den var rätt så tråkig och trots att Dylan O'Brien (Teen wolf) var med i filmen så kunde jag inte koncentrera mig under filmens gång.
Om jag ska säga något positivt så gillade jag början av filmen, när Mitch och hans flickvän var på stranden och han friade, det var en fin scen att bevittna (det slutade dock inte så bra när hon blev mördad av en terorist, men ändå). Tyckte också att vissa delar i filmen skyndades på lite för mycket, vilket jag störde mig på. Tyckte det förstörde filmen bara. Tyckte inte heller att dem fick till Dylans karaktär på ett bra sätt heller, kom knappt ihåg vad han hette efter att filmen var slut. Boven i filmen var bara tråkig, inte alls intressant och inte värd att prata om närmare. Han var helt enkelt bara en skurk. Mitch chef, Stan Hurley var heller ingen intressant karaktär, han var den där typiska arga chefen med problem. Har sett det förut, ibland behöver man något nytt och det var inte hans karaktär överhuvudtaget.
 
Det här är inte någon film som man måste se på, kanske om man gillar att kolla på Dylan O'Brien, då kanske den är värd din tid. 
Jag tycker om vissa delar av filmen, men det är för få delar för att få mig att höja betyget, eller ens gilla den. Jag kommer nog inte se på den här filmen igen!
 

Dagens tips

The alienist. Den har redan börjat sändas i USA, men nu har Netflix lagt beslag på rättigheterna till den här serien och kommer att släppa den i sin helhet i april, närmare sagt den 19 april.
 
 
Den handlar om polischefen Theodore Roosevelt. Året är 1896, Roosevelt anlitar psykologen Laszlo Kreizler för att fånga en mördare som dödar unga killar som är prostituerade. Tillsammans med illustratören John Moore & sekreteraren Sara Howard försöker de reda vem mördaren är.
 
bildkälla/image source

Mina favvisar

Det går såklart i perioder men några serier jag älskar lite extra mycket just nu är nog dessa 5 :

5. Absentia
Det här är en ny serie för mig, den får vara på min top-5 trots att det går rätt så segt för mig att se på den här serien just nu.
 
4. Supernatural
Jag har nog alltid gillat den här serien, ibland gillar jag den mindre men jag har aldrig riktigt tröttnat på den. Kommer sakna den här serien när den väl går i graven!
 
 

3. Blindspot
Jag måste nog erkänna och säga att den tredje säsongen inte är den bästa, varför hamnar den så högt upp på min lista då? JO, för de två första säsongerna var väldigt bra och innerst inne så hejar jag nog fortfarande på Kurt och Jane. Älskar deras relation trots att det inte går så bra för dem just nu.
 
2. Lethal weapon
Trodde inte jag skulle gilla den här serien så mycket som jag gjorde. Men den har fastnat på riktigt och jag gillar verkligen Martin & Rogers vänskap.

1. Agents of SHIELD
Först på min lista är en solklar kandidat, jag har riktigt fastnat för den här serien just nu. Älskar allt med den (är inne på säsong 3), Daisy, Fitz&Simmons & Coulson!
 

Sammanfattning serier / v.3

 
Blindspot 3x09
Det var nästan smärtsamt att titta på det här avsnittet. Tyckte synd om Kurt, för jag vill se dem tillsammans. Men jag förstår samtidigt Jane och hennes reaktion. Han dödade faktiskt hennes dotter och då har man all rätt i världen att vara arg. Hon kunde knappt vara i samma rum som honom och det blev inte bättre när de tvingades att jobba ihop under ett uppdrag. Och tillslut lämnade Jane Kurt, men det ingen verkar veta är att hennes dotter fortfarande lever men är tillfångad av någon?
 
Bron 4x03
Den här serien är så bra just nu! Henrik försökte hjälpa två barn som polisen hade förhört och det hela slutade med att dem fick bo hos honom. Saga släppte en stor bomb också, hon berättade för Henrik att hon är gravid men vill göra abort. Som tidigare fick man följa de andra ur serien och deras historia som på något sätt kommer att sammanflätas med Saga och Henriks mordfall i slutändan. Måste kommentera den där clownen också, fy vad läskigt och sen att skrämma ett barn som är väldigt rädd för just clowner... jag ryser nästan när jag tänker på det!  

Första intryck av : Gåsmamman

Nu har jag börjat kolla på Gåsammans säsong 3, som också blir seriens sista säsong. Kanal5 har börjat visa den (äntligen) så igår såg jag på det första avsnittet. Egentligen kanske jag borde vänta minst ett till avsnitt innan jag skriver det här, men jag kan inte vänta, måste skriva lite.
 

Sonja är ute ur fängelset och verkar leva ett normal svenssonliv med John och barnen. Hon verkar faktiskt lycklig, vilket är en fin omväxling. Men, lyckan är inte särskilt långvarig när John blir offer (?) för en till explosion. Egentligen vet man väll inte att han är död, men det skulle inte förvåna mig. Hennes man, syster och bror är redan döda så varför inte döda hennes sambo också? Hoppas jag har fel, för annars ser jag inte hur Sonja ska överleva ett till dödsfall.
 

Sen har vi hennes barn, vad kommer hända med dem? Det som har hänt dem har satt sina spår och det verkar inte bli bättre heller. Sonja blir såklart motvilligt indragen i den kriminella världen igen, vet inte riktigt varför än, men det verkar ha något med hennes äldsta son Gustav att göra. Jag kan såklart ha fel, men något är i görningen i alla fall.
 
Jag tycker det här var ett bra första avsnitt, vi fick återse alla karaktärer och se vad dem är nu. Det var kul att se Sonja bo ihop med John, se hennes nya liv men framför allt var det kul att se barnen. Nina har verkligen utvecklas och verkar inte vara självmordsbenägen längre. Linus har växt upp och Gustav verkar också ha förändrats och flyttat hemifrån. Ikväll visas det andra avsnittet, då får vi nog reda på vad som hände med John.

En skräckfilm jag ser fram emot

Halloween. Visste ni om att det kommer bli en nyinspelning på denna klassiker? Nu har dem visst satt igång med inspelningen av filmen också. Den kommer få svensk premiär den 19 oktober för er som undrar.
 

4 nya skådespelare har nu lagts till i rollistan. Virginia Gardner (Runaways), Miles Robbins, Dylan Arnold & Drew Scheid (Stranger things). En annan som är med i den här filmen är Andi Matichak (bilden nedan), hon kommer att spela Lauries barnbarn.
 

Den enda jag har hört tals om är nog Virginia Gardner från serien Runaways. Men jag tror att det här kommer bli ett bra gäng (har kollat upp vilka de är innan jag skrev klart det här inlägget), de kommer alltså att vara vänner med Andi Matichaks karaktär (som är barnbarn till Laurie Strode).

Min serielista 2018

 
Serier jag vill se på 2018:
 
The marvelous Mrs. Maisel
Gillar känslan som finns i den här serien, gillar humorn men framför allt huvudpersonen. Ett fint tillskott i min serielista tror jag, hoppas den är lika bra som jag har fantiserat om.
 
Frankie drake mysteries
Jag vet inte så mycket om den här serien, men har sett att andra har bloggat om den. Har kollat på en trailer också, så den här vill jag gärna ge en chans nu under 2018.
 
Godless
Den här serien har jag bloggat om förut, men jag har inte hunnit kolla på den ännu. Men nu känner jag att jag vill ge den en chans på riktigt.
 

Life Sentence
Fastnade för Lucy Hales karaktär Stella nästan på en gång när jag först såg trailern och sedan dess har jag velat se på den här serien. Hoppas den är lika bra som trailern var!
 
9-1-1
Den här har jag inte så många kommentarar om än så länge, har bara sett en trailer den gillade jag skarpt, okej nog för att få mig intresserad.
 
Black Lightning
Måste helt enkelt se på den här serien. Gillar vanligtvis superhjälteserier, så jag tänkte ge den en ärlig chans även fast jag inte längtar tills den har premiär just nu.
 
Deception
Jag gillar sådana här serier, påminner mig litegrann av Castle, om en kille som inte är polis som hjälper polisen att lösa brott. Värld en chans i alla fall!
 
Splitting up together
Den här vet jag att jag måste se på, precis min smak. Älskar nästan allt med den!
 

TRAILER / Summer of 84

 
80-talet är verkligen populärt just nu, är det inte Stranger things, så är det IT. Om några veckor kommer en till film ut som utspelar sig under 80-talet. Filmen kommer att  handla om en kille som är övertygad att hans granne är en seriemördare. Låter lovande ut om ni frågor mig, jag gillar i alla fall trailern.

Efter kritiken ...

bild/image source

Mark Wahlberg skänker nu sin lön som han fick för att komplettera filmen All the Money in the World till välgörenhet. Han kommer skänka 1.5 miljoner dollar + 500.000 tusen från hans egna agentur (WME) i Michelle Williams namn till Times up (Time’s Up Legal Defense Fund jobbar för att avslöja sexuella trakasserier) och säger samtidigt att han stödjer kampen för rättvisa löner till 100 procent.
 
Tycker det här är en väldigt fin gest då inte många skådespelare ens skulle tänka tanken att göra samma sak. Så all heder till Mark, och låt oss hoppas att det här är början till en förändring i filmbranschen, för det behövs verkligen!
 
bildkälla/image source 

Officiell trailer / Altered Carbon

 
Nu har det äntligen kommit en trailer till den här serien, ser mycket lovande ut och det är alltid kul att se Joel Kinnaman i en sådan här roll! Hoppas serien är lika bra som den ser ut att vara i trailern också!

Sammanfattning serier / v.2

 
Bron 4x02
Saga klarade sig, såklart gjorde hon det men blev ändå lite orolig att hon inte skulle det ändå. Skulle inte det vara typiskt? I alla fall. Saga började jobba på en gång, tror inte riktigt Henriks nya kollega gillar henne så mycket. Man ser verkligen hur Saga försöker anpassa sig trots att hon många gånger inte riktigt gillar vad sin omgivning håller på med. Verkar dessutom som hon händelserna för två år sedan (det som hände i säsong 3) har satt sina spår och hon verkar nästan få panikattacker? En till dog och vi fick bland annat följa två unga tjejer som levde på gatan och försörjde sig som ficktjuvar. Jag undrar bara vad tjejerna har med den här historian att göra?
 
Lethal weapon 2x12
Det var roligt att se när Roger försökte säga till vad Martin skulle göra, bara för att han ville visa hans chef Brooks Avery att han också kan bli en ledare/chef. Vet inte om han lyckades så bra, sen tror jag inte heller Roger skulle passa i den rollen. Tur att det inte blev att han tog över hans chef jobb (som skulle sluta, men som inte gjorde det i slutändan). Martin fick reda på att hans döda fru hade hemligheter från honom, att hon visste att hans pappa fortfarande levde. Såklart började han dricka igen, hoppas han rycker upp sig snabbt för han har något bra på gång här!
 
bildkälla/image source

SYFY I Krypton / TRAILER


Medium + The magicians

Här har ni två tv-serier som har flyttat hem till mig nyligen. Medium (säsong 1) var det flera år sedan jag såg på sist, men jag fick ett sådant sug efter den här serien så jag klickade hem den och den var inte dyr heller! Sen köpte jag också The magicians andra säsong för att jag helt enkelt inte orkar vänta tills den kommer ut på viaplay.
 
Säsong 1 av Medium & säsong 2 av The magicians

Agents of shield + Runaways

Det är inte bestämt helt och hållet, men det ser lovande ut för Agents of shield som ser ut att få en sjätte säsong. Även fast tittarsiffrorna inte är de bästa så tror ändå ABC-chefen Channing Dungey på en sjätte säsong, OM ingen annan serie kommer upp som dem vill satsa på. Vad tror ni, kommer det bli en sjätte säsong av Agents of shield?
 
 
Hulu har beställt en andra säsong av serien Runaways. Någon som tittar på den här serien? Jag gör inte det, men vill göra det i framtiden.
 

Vad jag har sett på den här helgen

Det har varit en rätt så lugn helg. Men det har ändå blivit lite jag har sett på. En av dessa är den fjärde säsongen av Sleepy hollow. Äntligen har den kommit ut på Netflix, så jag passade på att se två avsnitt igår. Har inte riktigt fastnat för serien än. Saknar Abbie men framför allt Sleepy hollow. Kommer inte serien att utspela sig där längre alltså?
 
 
Jag har inte tittat på någon film i helgen trots att jag vill kolla på fler filmer det här året. Får bli bättre från och med nu istället! I alla fall. När jag inte har kollat på Sleepy hollow så har jag också kollat på Pretty Little liars (är just nu på säsong 5), en av mina maraton jag har just nu. Nu väntar 2 säsonger jag inte har sett förut (säsong 6 & 7), hoppas de är lika bra som de första 5 säsongerna har varit!
 

Det går lite segt just nu, men jag kollade på några avsnitt av Supernatural också. Är inne på säsong 11 om jag minns det rätt. Tycker att säsong 10 och den säsongen jag kollar på nu är lite tråkig. Älskade hur serien var förut, nu har den tappat lite av den magin. Kommer självklart fortsätta kolla, men just nu behöver det hända något så att jag inte tröttnar helt och hållet!
 

Jag kommer med NYHETER

The gifted får en andra säsong. Prison break är klar för en sjätte säsong hos FOX
 
 
< HBO bekräftar nu att säsongspremiären av Game of thrones sannolikt kommer att bli under 2019.
 
< Det ser ut som att den 11:e säsongen av The X-files blir seriens sista, då Gillan Anderson har meddelat att det blir hennes sista säsong. Det finns alltså inga planer att fortsätta serien utan henne.
 
bildkälla/image source

Sammanfattning serier / v.1

 
Blindspot 3x08
I det här avsnittet kunde dem äntligen arrestera Hirst för bland annat mordet på Stuart, vilket var skönt att se, men jag trodde det skulle ta lite längre tid än vad det egentligen tog. Roman visade lite mer av vad hans plan är, får se vad han kommer att göra med det han gjorde i det här avsnittet bara. Kurt berättade tillslut om Janes dotter. Jag trodde aldrig när man först fick reda på att han hade träffat henne att han hade dödat henne, utan mer att han bara hade träffade henne när han var i Berlin. Där kan man säga är en stor tvist, man fick dock inte se hur Jane reagerade av Kurts avslöjande. Vågar man se på nästa avsnitt? 
 
 
Lucifer 3x11
Det här var ett typiskt mellanavsnitt. Efter avslöjandena i förra avsnittet så fick man i det här avsnittet reda på vad som hände när Lucifer och Amenadiel först kom till L.A. Man såg verkligen hur dem har förändrats genom tiden men också om hur Chloe & Dans relation har förändrats. Jag förstod inte riktigt varför det där avsnittet var med, men jag gillade avsnittet ändå.
 
 
Lethal weapon 2x11
Martin försöker verkligen vara en bra fadersfigur för Ben i det här avsnittet, som när han köpte en hund till honom. Kanske inte det allra bästa att göra, och när han inte ens diskuterade det med Molly heller. Det finns ju en anledning till med tanke på förra avsnitt och avslöjandet att hans pappa fortfarande lever. Roger bråkar än en gång med ett av sina barn, men i slutet kom han till sans och ändrade sitt sätt att tänka. Det hemska med det här avsnitt måste ändå vara när hunden som Martin hade gett till Ben hittades död, strypt. Han förstod att det var pga att han inte ville träffa sin pappa som det där hände. Så han åkte tillslut till fängelset där pappan är och berättade för honom att han kommer döda honom om han någonsin kommer ut igen.
 
 

Första intryck av : Bron

 
Då var min favoritserie tillbaka med en fjärde säsong, och det var ett bra första avsnitt. Vissa scener var rätt så obehagliga att se på men det var kul att se Saga igen.
 
Det har gått 2 år sedan vi sist såg Saga och Henrik och nu sitter Saga i fängelse, dömd för mordet på sin mamma. Det verkar vara rätt så svårt för Saga i fängelset då hon inte gillar att andra bestämmer över henne. Hon gillar rutiner, men det ska vara på hennes villkor och det går ju inte i ett fängelse. Men hon verkar ha turen på sin sida när hon blir friad för mordet och ska släppas på fri fot. Men när hon ska lämna fängelset blir hon överfallen av en annan fånge och det ser inte bra ut för henne. 
Utanför fängelset blir Henrik kallad till en mordplats, där offret verkar ha blivit stenad till döds. Han har en ny kollega nu men han verkar vara allt annat än en bra person och man ser tydligt att han inte gillar honom särskilt mycket.
Den fjärde säsongen har liknade koncept som de tidigare säsongerna, så vi får följa andra person som på något sätt kommer ha med den här utredningen att göra.
Sen var det nog smart att avsluta första avsnittet med en cliffhanger, kommer Saga att överleva överfallet på henne i fängelset? Allt det där blodet... man förstår ju nästan att hon kommer att överleva, men man tänker ju ändå tanken. Tänk om hon inte överlever? Jag kommer definitivt att kolla på det andra avsnittet för att se om hon överlever, jag måste veta helt enkelt.
 
Bron kommer ut med nya avsnitt varje söndag klockan 21.00 på SVT1!

Filmer jag vill se på / Februari

Tänkte börja med att önska er ett Gott nytt år & hoppas ni får en bra start på det nya året. Har ni några nyårslöften? Jag har nog inga. Men när det kommer till bloggandet så vill jag försöka göra det ännu bättre. Får se om jag kan hålla det löftet, men jag ska försöka i alla fall.
 
Tänkte börja mitt första inlägg för 2018 med att skriva om några filmer jag vill se på i februari (har redan skrivit om filmer jag vill se i januari).
Fifty Shades Freed. 9 februari
Black Panther. 14 februari
Every day. 23 februari