Hidden - förstfödd

Hidden - förstfödd. En svensk urban fantasy-thriller - inte varje dag man hör om något sådant görs i Sverige, eller hur? Men nu håller Viaplay på att utveckla en serie som är inspirerad av boken Förstfödd av Filip Alexanderson med Izabella Scorupco & August Wittgenstein i huvudrollerna. Serien har premiär senare i år på Viaplay.
 

Den beskrivs handla om "hemligheter och övernaturliga krafter. En dold värld, på Stockholms mörkaste gator". Izabella Scorupco spelar Vivecka Eldh som tillhör ett hemlig sällskap och som undersöker ett par rituella mord.
August Wittgenstein spelar Jonas som försöker tillsammans med sin ex-flickvän att utforska annorlunda saker som händer i hans närhet. Deras vägar korsars så småningom och leder dem närmare dolda hemligheter.
 
bildkälla/image source - Norstedts

Sammanfattning - vecka 8

(Den här  veckan har alla serier som jag har valt att skriva om, förutom Scorpion, tagit en paus pga av OS. Men nästa vecka blir det lite bättre med serier, så då hoppas jag på att skriva lite mer!)
 
Scorpion 4x12 & 4x13
Toby och Happys smekmånad blev misslyckad och när dem kom tillbaka hade gänget ett uppdrag som gick ut på att kolla säkerheten till en bunker. Det visar sig att ägaren till bunkern är Tobys ex nya man. Så det blir lite jobbigt när Toby får reda på det. Walter har skuldkänslor över vad hans dröm som han hade när han var medvetslös, han berättar tillslut sin dröm för Florence men råkar också göra det för Paige som inte alls blir glad.
I avsnitt 13, säger Paige att allt är okej och att hon inte stör sig på Walters dröm, men det verkar inte vara riktigt sant. Annars försökte dem hjälpa ett ungt par som var fast uppe i ett flygplan efter en solstorm som slog ut all elektronik. Paige kommer tillslut över sina problem och allt är bra mellan henne och Walter igen. 

JUST NU - listan

 
(Listan kommer ursprungligen från Emelie, hennes blogg hittar ni HÄR)
 
Favoritserie just nu? Black Lightning är min nya favorit, gillar allt men den serien just nu!
 
Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? En av serierna jag kollar på just nu är The 100 och den ser jag inte fram emot just nu. Vet inte varför, för jag älskar vanligtvis den serien!
 
Serie du ser fram emot just nu? Har hört att det ska bli en remake av Sabrina tonårshäxan, som kommer ut på netflix i år. Det blir inte en komedi, utan en mer mörkare version och det tror jag skulle bli bra!
 
Serie som helst kan avslutas just nu? hm... jag kommer inte på något bra svar här faktiskt...
 
Kvinnlig favoritkaraktär just nu? Jennifer Pierce (Black Lightning)
 
Manlig favoritkaraktär just nu? Sam & Dean, finns inga manliga karaktärer som är bättre än dem två!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favoritpar just nu? Jag har börjat titta på Medium igen, och jag gillar verkligen Allison och Joe relation. Vilken kemi dem två har!
 
Favorit vänskap just nu? Måste nog fortfarande säga Fitz&Simmons vänskap, även fast det kanske är något mer mellan dem just nu (tittar på säsong 3 just nu).
 
Film du ser fram emot just nu? Avengers - infinity war !!!
 
Favoritskådespelerska just nu? China Anne McClain (Black Lightning)
 
Favoritskådespelare just nu? Cress Williams (Black Lightning)
 

Mitt första intryck av :

"A retired superhero becomes a vigilante for justice."
 
Det här är bra. Det var nog de första tankarna jag hade om den här serien, jag gillar vår hjälte men också hans familj. Ska bli kul att följa Anissa resa, Black Lightnings dotter som också verkar ha krafter.
Förutom familjen så gillar jag känslan i serien, den känns rätt och musiken ger det lilla extra också.
Än så länge har jag sett på 3 avsnitt, och serien har inte gjort mig besviken än. Ska bli kul att få följa den här serien, följa Anissas resa men också se hur Black Lightning hanterar allt som händer runt omkring honom.
 
Du hittar serien på Netflix om du är sugen att se på den här serien!

Bron IIII

"Varje Saga har sitt slut"
 
Nu är det alltså över, efter 38 avsnitt har Bron sagt hej då. Det blev 4 mycket bra säsonger. Jag kommer sakna Saga, kommer aldrig glömma bort henne och denna underbara serie. För den var verkligen annorlunda om man jämför med andra svenska serier. Jag gillade upplägget serien hade, hur allt berättades och alla härliga personligheter, framför allt Saga Noréns tafatta och komplexa karaktär.
 

Säsong 4 var överlag en bra säsong, kanske inte serien absolut bästa säsong, men den var ändå bra. Det fanns två mördare den här gången och det kom som en liten överraskning, och på sättet som det avslöjades på var också spännande och jag trodde där ett tag att allt inte skulle sluta särskilt lyckligt. 
Henrik fick äntligen veta vad som hände med hans barn. Saga utvecklades som person med hjälp av en psykolog som fick henne att inse att hon också betyder något. Att hon också ska få bestämma vem hon egentligen vill vara. Göra saker hon vill och inte det som polisen Saga ska göra. Det var fint att se.
Vad tycker jag om slutet då? Jag hatade inte slutet, det finns några fina scener med Saga och hon och Henriks relation fick på ett sätt ett bra slut. Det finns nog en framtid för de två, men som hon sa, nu när Henriks dotter är tillbaka kan hon inte bo kvar hos honom och det är nog ändå bra för dem både. Framför allt för Saga, som nu måste försöka hitta sig själv igen och det gör hon nog bäst om hon är själv.
 
Det var nog ändå bra att Bron slutade efter den fjärde säsongen, det är bra att sluta på topp och det tycker jag verkligen den här serien har gjort. Visst, jag skulle kunna se på minst en till säsong av Bron, men jag är ändå nöjd över det jag fick uppleva med den här serien. Jag är glad för Sagas skull, nu får hon vara den hon vill vara, hon får bara vara Saga Norén.
 

Fantasy filmer på min att se lista

 
Mortal Engines. Som jag längtar efter den här filmen just nu. Den har allt en bra fantasy film behöver! Ni måste hålla med om att det här är en annorlunda idé, en sjukt intressant idé, men annorlunda. Kanske därför jag har fastnat så mycket som jag har gjort. HÄR hittar du trailern till filmen.
 
Nutcracker and the four realms. Jag gillar musiken i den här filmen, det är det enda jag har fattat tycke för än. Varför är den på min att se lista då? För jag är nyfiken helt enkelt. Det kan ju bli bra det här! HÄR hittar du trailern till filmen.
 
Every day. Den här filmen har verkligen en annorlunda handling, men som jag verkligen har fattat tycke för. Den handlar kort om en person som varje dag vaknar upp i en ny kropp. Jag gillar vanligtvis sådana här filmen, så jag hoppas verkligen att den är bra! TRAILER.
 

Sammanfattning / v.7

 
Bron 4x07
 
Såklart överlevde Henrik skottlossningen, men vi fick bara se när han låg på sjukhuset och inget från huset där han sköts. Tur var väll det, för Saga hittade tillslut vem som hade kidnappat Henriks barn men det visar sig att en av hans döttrar hade dött. Sagas chef, Lillian får en otrevlig present, hennes man Hans (också Sagas mentor) avhuggna huvud. För en gångskull gjorde inte Saga vad som förväntades av henne som polis utan hon gjorde det som hon kände va rätt. Så hon la tillbaka huvudet i hans grav. Till och med Saga utvecklas och det är nog tack vare hennes psykolog. Sen måste jag nämna om slutet, vet nu de hemlösa barnen vem mördaren är? Kan det verkligen vara hen som Tommy träffade?
 
Lucifer 3x14
 
I det här avsnittet var Ellas bror försvunnen, och hon försökte hitta honom med hjälp av Maze. Hon hittade tillslut honom men i rummet som han sist var i hittar Ella och Maze en död kropp och det ser nästan ut som han var den som dödade honom. Men efter lite polisarbete kom det fram att han inte var mördaren, men han var inte heller helt oskyldig. Lucifer hjälpte dock till så att Ella inte fick reda på något om hennes bror.

Black panther

 
Den här filmen har redan haft premiär men jag tänkte prata om den även fast jag inte har sett på den än. För nu har jag sett trailern till filmen och jag gillar känslan som den frambringar. Jag gillar dessutom musiken, den får vi inte glömma bort, för den tillför filmen rätt så mycket.
Jag måste säga att jag gillar staden Black Panther kommer ifrån, Wakanda verkar vara ett sjukt häftigt ställe, ett ställe jag gärna skulle vilja besöka själv.
Sen får vi inte glömma Chadwick Boseman som spelar huvudrollen, alltså Black Panther. Det han gör är verkligen högklassigt skådespeleri, nu har jag bara sett på några få trailers, men jag tror jag har rätt när jag säger så.
 
Kommer du att kolla på den här filmen?

Gåsmamman säsong 3

Nu har jag sett klart på säsong 3 av Gåsmamman, vilket även ser ut att bli seriens sista säsong. Jag tror jag faktiskt kommer sakna den här serien! Samtidigt som jag tycker den fick ett bra slut vill jag ha mer och det beror mest på hur serien slutade. För det finns en fortsättning men ändå inte. Det är lite svårt att förklara, för jag vill inte avslöja allt för mycket men jag skulle vilja veta lite mer. Kanske dem kan göra en film av den här serien?
 

Tredje säsong var seriens bästa säsong tycker jag, även fast man kanske inte riktigt tycker allt Sonja gör är okej¨, så är det spännande att följa hennes vardag. Sen får vi inte glömma hennes barn, det som har hänt har verkligen satt sina spår. Det blir inte lättare när Sonjas äldsta son, Gustav flickvän blir mördad och han hittar henne inlindad i en presenning i hans lägenhet. Hon var dessutom gravid. Det han sedan går igenom är svårt att se, och det han gör kanske inte är det bästa sättet att hantera saker på.
Linus har verkligen växt upp i den här säsongen men han har också skaffat sig sina egna problem. Men jag tycker han skötte allt bra, han tog verkligen ansvar över vad han hade gjort.
Den som inte hade några större problem var nog Nina, hon försökte hjälpa sin pojkvän som visade sig vara en polis men så mycket mer än det var det inte. Och det är nog bra med tanke på vad hon har varit med om i de två förra säsongerna.
 

Tillbaka till Sonja. Vad ska man egentligen börja? Hon blir motvilligt indragen i den kriminella världen trots att hon inte vill det. Det är nu som hon gör vissa grejer som jag inte riktigt gillar, hon gör det för att skydda sig själv och sina barn men det är inte bra. Sonjas sambo tycker inte om det hon gör, och lämnar henne också.
 
Allt får tillslut en lösning, den "onde" förlorar (dör), Östling får tillslut det han förtjänar och Sonja blir tillsammans med hennes kille igen. Barry fick till och med en kram av Sonja där i slutet, det var nästan fint att se med tanke på vad dem två har gått igenom.
 

Tillslut tänkte jag ta upp det här med lyckliga slut. Vad är det egentligen? Är det verkligen när alla lever lyckliga i resten av sina liv, som i sagorna? Eller finns det något mellanting. Jag tycker att den här serien slutade på ett rätt så realistiskt sätt, så som det skulle kunna sluta i den verkliga världen. Det kanske inte är det bästa slutet, men ändå något man kan acceptera. Nej nu ska jag sluta svamla runt, gå och se på den här säsongen istället så kanske ni förstår min tankegång bättre.

Sammanfattning / V.6

 (Det här inlägget skulle ha kommit upp i fredags. Det kommer en sammanfattning av veckans serier nu på fredag också)
 
Bron 4x06
 
Nu börjar det mesta att klarna upp, hur allt hör ihop men det finns fortfarande frågor som behöver besvaras. Kommer vi till exempel att få reda på vad som hände med Henriks döttrar? Vi vet att morden är någon slags hämnd för vad som hände Tommy, som var infiltratör åt polisen men blev brutalt mördad. Men vem är mördaren, det känns som jag har missat något? Det är inte bra mellan Saga och Henrik, Henrik är verkligen förbannad på henne och gör precis allt för att förstöra mellan dem. Har svårt att se hur dem ska lösa det sina problem, när det endast är 2 avsnitt kvar.
 
Scorpion 4x11
 
Det här var ett annorlunda men ändra bra avsnitt. Under julen slutade det med att Walter spenderade den ensam och då hände det en olycka, han ramlade nerför en trappan och slog i huvudet. För att överleva skadan fantiserade Walter, eller hans undermedvetna ihop en värld där gänget ur Scorpion inte kände varandra. Men för att rädda sig själv behövde han deras hjälp för att inte dö på riktigt.
 
Lethal weapon 2x15
 
Roger är verkligen en väldigt lättstött person, han hanterade inte alls det bra när en annan person trodde att han var farfar till hans dotter. Martin mötte en äldre kvinna medan han försökte hålla sig undan alkoholen. Hon påminner mycket om honom och kan nog hjälpa honom i framtiden då hon verkar stanna kvar, som hans granne.
 
Blindspot 3x12
 
Kurt träffade på en gammal kollega i det här avsnittet och Jane försökte lista ut om hon kan lita på sin dotter eller inte. Deras relation är verkligen ansträngd och det enda hennes dotter vill är att sätta dit mannen som dödade hennes pappa. Det visar sig att det är samma man som Roman är efter.  

Teaser Trailer - Venom

 
 Trailern säger väll inte så mycket, men har i alla fall fått mitt intresse - så vi får hoppas att det är något att kolla på!

Jumanji: Welcome to the jungle

 
Jag har varit lite tveksam till den här filmen, jag älskade den första filmen med Robin Williams från 1995, så jag har varit ytterst tveksam om detta här något att se på. Men filmen verkar ha blivit en succé, den har trots allt spelat in 857 miljoner dollar hittills - så något bra måste dem ha gjort, eller hur? Det verkar dessutom som om filmen kommer få en uppföljare.
 
Tycker ni att jag ska ge den här filmen en chans?

Jurassic world: Fallen Kingdom - NY TRAILER

Under Super bowl bjöds det på några nya trailers och den jag gillade mest var nog trailern till Jurassic World: Fallen Kingdom (tätt följd av Avengers trailern). 
 
Så nu har vi alltså en riktig trailer, jag tycker den visar lagom mycket utan att avslöja allt för mycket. Några frågor har givetvis uppstått. Kommer till exempel dinosaurierna att överleva? Kommer delar av filmen inte utspela sig på ön, som den gjorde i den andra Jurassic park filmen?  Hur går det mellan Owen och Claire?  
 
Vad tycker ni om den här trailern, eller kommer du ens kolla på den här filmen när den kommer ut i juni?
 

Filmer jag vill se på / MARS

 
Red Sparrow - 2 mars
Tårtgeneralen - 7 mars
I, Tonya - 16 mars
 

Tomb Raider - 16 mars
Ready Player One - 28 mars
Midnight Sun - 30 mars
 

Sammfattning / v.5 del 2

 
Lucifer 3x12 + 3x13
 
Den här serien har ju haft ett litet uppehåll men är nu tillbaka. Chloe var verkligen arg på Lucifer i det här avsnittet, och jag förstår henne, det han gjorde var inte okej. Att han sen inte ens kunde säga förlåt, eller rättare sagt inte förstod vad han hade gjort. Jag skulle också blivit arg på honom då. Han försökte ändå rädda situationen även fast han inte förstod vad han hade gjort för fel men jag tror inte Chloe uppskattade det heller. I avsnitt 13 så är det bättre mellan Lucifer och Chloe. Lucifer försökte "hjälpa" Pierce att döda honom, eftersom han inte vill leva längre men då han inte går att döda går det inte så bra för Lucifer. Annars så var fallet inte så intressent, förutom när Lucifer kysste Pierce för att inte avslöja deras uppdrag dem hade! 
 
Scorpion 4x10
 
Hela gänget var verkligen oroliga för Cabe under hans rättegång och alla hade sina sätt att hantera det på. Walter verkade helt lugn men åt egentligen upp sina känslor. Toby blev väldigt oaktsam, Happy självförtroende sjönk till botten samtidigt som Paige försökte hålla ihop gänget så de kunde rädda en hund som hade fastnat i ett rör i marken. Sylvester var Cabes advokat, det gick inte så bra för honom under rättegången men i sista sekund hittade han det som tillslut frikände Cabe. Herregud vad det var skönt att se för jag trodde faktiskt att han kanske inte skulle klara sig! 

Tankar om 2 nya trailers

 
Ant-Man and the Wasp. Det är inte ofta jag verkligen gillar en trailer, som har den rätta känslan och som inte avslöjar hela handlingen på bara några minuter. Tror jag har hittat den perfekta trailern nu.
Som jag skrev så gillar jag känslan i trailern men framför allt gillar scenerna också. Gillar sättet dem använder saker som blir större/mindre i slagsmålsscenerna till exempel. Måste också kommentera valet av skådespelare, gillar Paul Rudd som Scott Lang men framför allt gillar jag Evangeline Lilly som The wasp/Hope van Dyne. 
Men innan jag ser på den här filmen kanske jag ska se på den första filmen, för att verkligen vara insatt i denna var det verkar som underbara värld.
 
 
Euphoria. Alicia Vikander, jag gillar den kvinnan och hennes val av filmer. Så när jag såg den här trailern med henne i så fick jag lov att kolla in den. Egentligen säger väll inte trailern så mycket om själva handlingen. Mer än att det handlar om två systrar? Den verkar vara rätt så svävande men om jag ser den några gånger kanske jag börjar förstå mer. Istället har jag läst lite om den, på olika recensioner, och då får jag uppfattningen om att den handlar om döden, eller rättare sagt sista tiden i livet och vad man vill göra med den. Typ, bo på ett lyxigt hotell tills döden infinner sig. Den har fått lite blandad kritik men jag vill ändå ge den en ärlig chans. Får inte glömma att nämna Eva Green också, även fast jag knappt har sett någon film med henne i, så är jag nyfiken på vad hon kan åstadkomma här.