24 december

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ! Nu går jag på ledighet så syns vi som vanligt i början av nästa år igen! Hoppas ni får en underbar jul med nära och kära!
 
 

TIPS / Home alone 2 - bäsa julfilmen?

 
 
 
 
 

Dagens / trailer : Beyond

Nästa år har jag bestämt mig för ska bli seriens år, jag kommer alltså att försöka se på fler serier än vad jag gjorde under 2016. En ny serie som jag nyss har fått upp ögonen för är Beyond, som har premiär 2 januari. Verkar vara en serie i min smak, hoppas den är lika bra som trailern är!
 

Jordskott 2 Teaser

 

23 december 2016

Dagen före julafton. Kan inte direkt säga att jag har så mycket julkänsla just nu, ute så har snön nästan smält och idag jobbar jag dessutom. Det enda jag ser fram emot är ikväll, då min syster kommer hem och att vi ska klä julgranen. Ja, det gör man ALLTID, dagen innan julafton :) Sen ska det bli kul att umgås med sina nära och kära och bara få vara lite ledig. Ikväll är det ju den klassiska uppesittarkvällen, då menar jag bingolottos upparsitterkväll. Annars visas faktiskt inte så många julfilmer. Men en julfilm som jag tycker är rätt så charmig och som kanal5 visar kl 22.00 ikväll är Surviving christmas och handlar om en ensam man som beslutar sig för att hyra en familj under julhelgen.
 

Dagens Beauty / Lilli Reinhart

Bild/image source 1 / 2
 
- född : 13 september 1996.
-  de två senaste filmerna hon har gjort är The good neighbor (2016) & Miss Stevens (2016).
- hon är nu aktuell i tv-serien Riverdale där hon spelar Betty Cooper.
- hon har ett twitter konto, ni hittar henne här. Hon har också instagram, det kontot hittar ni här.
 
 

3 mysiga julfilmer

 
2 dagar till julafton, vad passar inte bättre än att kolla på julfilmer och proppa i oss alla sorters julgodis?
Här har ni i alla fall några filmer som jag gillar och säkert kommer att kolla på innan jul och när jag är ledig i mellandagarna.
 
1. Jack Frost.
Filmen handlar om en pappa som inte har någon bra relation till sin son. Men när han dör och återföds som en snögubbe får han chansen att umgås med sin pojk igen.
 
 
2. Polarexpressen.
En ung pojke ger sig ut på en magisk resa när han hoppar på en tåget Polar express,  som kommer föra honom till Nordpolen.
 
 
3. ELF.
Buddy är en människa som har blivit uppfostrad av tomtenissar (elfs), när han blir vuxen bestämmer han sig för att hitta sin pappa, som bor i USA.
 
 

Jordskott / säsong 2

Det här är en riktigt rolig nyhet, nu är det äntligen bekräftat att Jordskott får en andra säsong, som har premiär nästa höst! Den första säsongen visades 2015 och handlade om Eva Thörnblad som återvänder till platsen där hennes dotters försvann mystiskt.
 

Dagens / trailer

"Many centuries into the future, the Earth's population has dwindled to almost nothing -- but the survivors have discovered the key to time travel. Desperate to save humanity, a group enters the 21st century on a mission to avert disaster." Premiär 23 december på Netflix. Jag brukar gilla sådana här serier, så den är ska jag definitivt kolla på!
 

CW / Riverdale

 
Som jag har skrivit förut, så kommer jag inte titta tillbaka på serier jag har kollat på utan istället titta framåt. Den här serien är en serie som jag kommer att kolla på nästa år, 26 januari har den premiär. Nedan har ny en ny trailer också, ser lovande ut!  
 

På dumburken ikväll

Ikväll kl 21.00 visar kanal11 filmen Veronica Mars - så alla mars fans där ute, ikväll har ni något att kolla på! Jag vet i alla fall vad jag gillar med den här filmen, alla scener med Veronica och Logan !
 
bild/image source 1 / 2

The OA

Nu när de flesta serierna har julledighet, så ska jag passa på att titta på en ny serie som finns på Netflix. The OA heter serien och handlar om en blind tjej som försvinner, men när hon kommer tillbaka kan hon se igen. Vissa säger att den här serien påminner om Stranger things, jag vet inte om det är sant, men serien verkar ha alla komponenter för att det ska vara så (kolla bara på trailern). MEN, måste se serien först innan jag bestämmer mig.
 

Måndag igen. #crappyHolidays / Jimmy Fallon

Min favoritdag, eller inte... Måndagar är nog den dag jag gillar minst, , ibland behöver man lite uppmuntran, så här har ni, ni som också inte gillar måndagar, ett klipp från Jimmy Fallons program där han läser upp tweets med hashtagen #CrappyHolidays (såklart har det ett jul tema) :
 
jag log i alla fall liiiite grann ;)

the 100

I år kommer jag inte titta tillbaka på serier jag har kollat på, utan titta framåt och berätta för er vilka serier jag vill kolla på nästa år. Så här har ni en till serie som jag kommer att kolla på nästa år, the 100:
 
bild/image source 1 / 2 / 3 / 4

# PLL End Game

 
 

Dagens Beauty

Bild/image source 1 / 2
 
Alison Loren Sudol
 
-  Är född 23 december, 1984.
- Hon är skådespelare, sångare och låtskrivare
- hennes debut album släpptes 2007
- hennes musik har varit med i många olika tv-serier
- 2014 började hon fokusera på sina skådespelar karriär. Hon har en återkommande roll i den första säsongen av tv-serien Transparent där hon spelar Kaya, en sångare och kärleksintresse för karaktären Josh.
- hon har inte gjort så många filmer, men en av filmerna som jag fick upp ögonen för henne var i filmen Fantastic beasts and where to find them där hon spelar Queenie Goldstein, den attraktiva yngre systern till Tina.
- nyligen berättade hon att hon också kommer bedriva en karriär som författare och att namnet på hennes första bok kommer heta "Three Sails and the Family Moss".
 

En serie jag kommer se nästa år

En av säkert många serier jag kommer titta på nästa år är den andra säsongen av Shadowhunters - och det verkar i alla fall bli en spännande säsong!
 

Sunes jul

 
Året julkalender är riktigt bra men framför är den mer "juligare" än förra årets, det tycker jag bara är bra för då kanske julkänslan infinner ser snabbare i år än det gjorde förra året... I alla fall, förutom Selmas saga så är en av mina favorit julkalender någonsin Sunes jul. Om ni vill se på Sunes jul så hittar ni den på SVT öppna arkiv här.
 
bild/image source 1 / 2 / 3
 

En film jag vill se nästa år :

 
Bild / image source 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Premiär 24 mars 2017.
 

Saara x factor UK 2016 - THE FINAL

Jag vet inte varför, men jag blir alltid så glad när jag ser på det här klippet, denna människa vet verkligen hur man underhåller en publik - eller hur? Jag kan inte direkt säga att jag har kollat på årets x factor men just Saaras uppträdanden har jag kollat på, det är något speciellt med henne helt enkelt!
 

PREMIÄR

Nu så... har SVT äntligen släppt den andra säsongen av SKAM, hurra hurra hurra, säger jag bara. Så ikväll vet ni vad jag håller hus. Framför min mobil på SVT PLAY! Den här säsongen får vi följa Noora, ska bli kul att få följa hennes historia!
 

En underbar jävla jul

 
 
Idag tänkte jag tipsa om en till julfilm, som jag såg på bio förra året. En underbar jävla jul heter filmen och handlar om Simon och Oscar, som har varit ett par i 3 år och köpt ett renoveringsobjekt till hus, inget rum är färdigt förutom ett rum, barnkammaren. Cicci är snart redo att föda och tillsammans ska de bilda en familj tillsammans. Men grejen är att det är en hemlighet, men snart är det dags att föda och hemligheten måste komma fram. Och vad passar inte bättre att berätta det på självaste julafton, vad kan gå fel?

bild/image source 1 / 2
 
 

mina tankar om

 Midnattssol, avsnitt 8
 bild: svt
 
Varning, det kan förekomma spoilers, så SLUTA läs nu om du inte vill veta vad som hände i det sista avsnittet av Midnattssol.
 
Då var det över, vilken underbar serie det här har varit. Det var ett bra slut, kanske inte det lyckligaste slutet, men ändå ett slut som man kunde acceptera. Serien kanske avspeglar lite grann hur det skulle ha blivit om det här hände i den verkliga världen, alla överlever inte, även om "hjälten" är där och hjälper till.
Eddie åkte till gruvan för att sätta sin plan i verk samtidigt som Anders och Kahina försöker förhindra hans planer. Det är 15 kvar på hans dödslista, det enda han vill göra är att hämnas sin syster Evelina som blev mördad av det här gänget. När det går upp för gruppen vem Eddie är, utbryter panik. Eddie berättar nämligen att dem ska dö tillsammans? Dem är fast i någon slags bunkar som dem inte kan öppna och den fylls sakta med vatten. När alla försöker komma ut sitter han där lugn och inväntar döden. Var det hans plan hela tiden? Tror nästan det. Kanske det är den ultimata hämnden, att vara med och se sina offer dö?
I slutet av avsnittet ser Anders på en video som Eddie har gjort, som handlar om samer, ett manifest, och i det ögonblicket fattade han nog ett beslut om att inte berätta för resten av världen om Eddies verkliga planer. För som han sen säger till Kahina "samer har inte ett ord för krig" så förstår jag honom nästan när han säger att han inte vill berätta för någon varför Eddies gjorde som han gjorde. Det skulle bara leda till mer hat. För det är väll det delar av den här berättelsen har handlat om, hatet till samerna?
Som sagt, fick ändå den här serien ett någorlunda lyckligt slut, visst, av 22 överlevde bara 1 person, men hon födde samtidigt ett nytt liv in i världen. 

TIPS // Saknad - en serie av Colin Nutley

Colin Nutley gör en ny serie som heter Saknad, den har premiär på C MORE 1 januari. Man ser bland annat Helena Bergström som polisen Maja silver i en av rollerna samt hennes dotter Molly Nutley är med och spelar rollen som Majas dotter.
 

Dagens / Filmtips - Spider-man: homecoming

Visste faktiskt inte att det skulle bli en ny spider-man film, men det blir det! Fast den här gången gör dem det lite annorlunda, nu är han yngre än han brukar vara i de andra spider-man filmerna som har kommit ut. En annan sak är att i den här världen så är Tony stark (Robert Downey, Jr) hans mentor (?).
 
 
 
Så här beskrivs den nya filmen i alla fall:
"A young Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), who made his sensational debut in Captain America: Civil War, begins to navigate his newfound identity as the web-slinging super hero in Spider-Man: Homecoming.  Thrilled by his experience with the Avengers, Peter returns home, where he lives with his Aunt May (Marisa Tomei), under the watchful eye of his new mentor Tony Stark (Robert Downey, Jr.). Peter tries to fall back into his normal daily routine – distracted by thoughts of proving himself to be more than just your friendly neighborhood Spider-Man – but when the Vulture (Michael Keaton) emerges as a new villain, everything that Peter holds most important will be threatened." källa
 
Vad tycker ni, hiss eller diss ?
 
 

IKVÄLL på tv

22.00 i TV8 - Wall street: Money never sleeps: Efter ett långt fängelsestraff är Gordon Gekko ute och redo att smida nya planer, den här gången med sin dotters fästman.
 
 
21.00 i kanal 11 - Kärleksbrev (message in a bottle): Theresa hittar ett kärleksbrev som hon tycker väldigt mycket om. När hon visar det för sina vänner på den stora dagstidningen i Chicago vet hon inte att brevet sen kommer att publiceras mot hennes vilja. Efter att ha fått in information på vem som kan ha skrivit kärleksbrevet får hon tillslut fatt på brevskrivaren.
 
 
 

Dagens // tips

Idag har den andra säsongen av Fuller house premiär - det verkar bli en riktigt mysig säsong, med mycket firande. Eller vad säger ni?
 

Dagens beauty // Felicity Jones

Felicity Rose Hadley Jones, född 17 oktober 1983
 
- hon starade sin karriär som barn i tv-programmet The Treasure Seekers (1996).
- 2014 gestaltade hon Jane Hawking i filmen The Theory of Everything som hon senare blev nominerad för en Golden Globe, SAG, BAFTA & Academy Award for Best Actress.
- hon har annars varit med i filmer som Like crazy (2011), The Amazing Spider-Man 2 (2014) och Inferno (2016).
- hon är nu aktuell i filmen Rogue One: A Star Wars Story som har världspremiär 14 december.
- hon har varit med i ett avsnitt av Girls (avsnitt : "Role-Play")
 
 

NYHET!

Läste nyss på aftonbladet att SVT kommer att visa denna underbara series andra säsongen pga av fansen påtryckningar, mycket tidigare än tänkt ! Så istället för att vänta tills i vår så börjar SVT visa den andra säsongen redan den 13 DECEMBER!!

A series of unfortunate events / Netflix

Här har ni en ny trailer till serien Lemony snicket's A series of unfortunate events. Jag tycker den ser väldigt lovande ut, men ibland händer det ju att trailern är bättre än en serie/film... Så jag ska definitivt kolla på den här när den kommer ut på Netflix och då berättar jag vad jag tycker!
 

Julklassiker DEL 2

 
Jag fortsätter att berätta lite om mina tips på bra julfilmer, som är riktiga julklassiker, första delen har du HÄR.

The santa clause - den här filmen tittar jag på varje år runt jul, Tim Allen gör verkligen ett bra jobb som tomten, men annars gillar jag historian. Pappan som inte trodde på tomten, men blev en själv efter att den förra tomten dog. Sen får man inte glömma sonen i filmen, vilken sötnos!

Home alone 1 & 2 - De två första Home alone (ensam hemma) filmerna är dem jag gillar mest, både filmerna pågår under julen och ja... man kan inte låta bli att gilla dessa filmer, framför allt vissa scener i filmen är riktiga klassiker :)
 
 

Hashtags # Jimmy fallon

 
 

Dagens // tips

Jag älskar att kolla på jul program och i år kommer jag nog att kolla på Dessärmästarnas jul som har premiär idag, tisdag, i kanal5. På torsdag har Jul med Ernst premiär som har blivit en tradition för mig, jag måste kolla på Ernst, tycker han är så mysig och han blir nästan extra mysig runt jul. Brukar ni kolla på något liknade program runt jul?
 
 

Nyhet // This is us till TV3

 
- TV3 kommer att börja visa den väldigt populära serien This is us redan i januari nästa år ! Har hört talas mycket om denna serie men inte haft tid att kolla på den än, så nu kommer jag vänta till januari och se den på TV3. För så mycket bra som jag har hört talas om den här serien måste jag helt enkelt titta på den - eller?
 
Bild/image source

mina tankar om...

Midnattssol avsnitt 7
 bild: svt
 
Äntligen fick vi alla svar som vi behövde, jag tror i alla fall vi har fått reda på allt nu? Vi vet nu vad de 22 gömde för något och Frankrikes inblandning i det hela. Sparens son dog för att skrämma dem att inte avslöja något. Anders och Kahina vet nu också vem som ligger bakom morden. Men framför allt så visades sig att Evelina som jag  trodde hade fejkat sitt självmord och levde egentligen var död och att... Eddie bara hade inbillat sig att hans syster levde. , Eddie är alltså en ensam mördare ... och han gjorde allt det här efter att 1 av dessa 22 mördade Evelina för vad hon visste, Sparen hade nämligen avslöjat för henne vad dem hade gömt i gruvan, franskt uran. Konstigt nog förstår jag nog Eddies smärta lite grann, visst, man går inte runt och dödar folk för det. Men det måste ha varit väldigt tufft för honom att förlora sin syster på det sättet! Nu är det ett avsnitt kvar, de kvarvarande av de 22 som är kvar är omedvetna i vilken fara dem är i samtidigt som Anders och Kahina försöker rädda sina barn som Eddie kidnappade för att få dem att inte ingripa i Eddies sista plan.  

Julklassiker DEL 1

 
Varje år kollar jag på ett antal filmer med jul tema. Kan tänka mig att det är mångas favoriter och kommer att tipsas om i ett flertal bloggar nu när julen börjar närma sig med storm steg. Jag kommer inte vara sämre, så här kommer mina tips vare sig ni vill ha dem eller inte ;)
 
1.Tomten är far till alla barnen - den är filmen är väll självklar att se på runt jul? Peter Haber gör verkligen ett strålande jobb i denna mycket underhållande film. Kanske inte en film med den bästa "julkänslan" men det är ändå värd att kolla på!
 
2. Ett päron till farsa firar jul (National Lampoon's Christmas Vacation) - det här är verkligen en riktigt klassiker, jag älskar verkligen den här filmen. Man lider verkligen med Clark, han har verkligen oturen med sig
 

Dagens // Filmtips

Ikväll kl 21.35 kommer TV4 att visa filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Det här är verkligen en av Robert Gustafsson bästa verk! - eller hur ?
 

Jennifer Aniston movie

På söndag kommer det upp ett inlägg om klassiska julfilmer men idag hade jag tänkt tipsa om en  nya film som har premiär nu i december. Office christmas party heter filmen och några av skådespelarna i filmen är: Jennifer Aniston, Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Kate McKinnon. Biopremiär 7 december.
 

FRIYAY

Idag tänkte jag fira att det är fredag lite extra, så här kommer en Singing whisper challenge från Jimmy Fallons show! 
åhhh *skratt* Jimmy och Ellen är nog mina favorit just nu (och emma stone är inte fy skam hon heller)! 
 

ikväll kl 18.45 !

Ni som missade att se på det första avsnittet av året julkalender,Selmas saga imorse, så har ni en ny chans ikväll kl 18:45. Jag kommer definitivt att kolla, har faktiskt blivit en tradition de senaste åren. Hoppas den är bra!
Bild/image source
 

Dagens beauty // Katherine Waterston

Katherine Waterston är för mig en okänd skådespelare som jag inte visste något om, men när jag såg henne i Fantastic beasts and where to find them så blev jag intresserad av henne, för hon var verkligen bra som Newt "vapendragare" Porpentina "Tina" Goldstein.
 
 

- Katherine Boyer Waterston är född 3 mars 1980
- hon gjorde sin film debut i filmen Michael Clayton (2007)
- hon har varit med i rätt så många filmer sen starten 2007, bland annat Robot & Frank (2012), Being Flynn (2012). 2015 porträtterade hon Chrisann Brennan i filmen Steve Jobs.
- hon är nu aktuell i filmen Fantastic beast and where to find them. Framöver har hon en ledande roll i filmen Alien: Covenant  som har premiär 2017.
 
 
 

Fantastic beasts

Igår var jag som sagt på bio och såg på Fantastic beast and where to find them - och vilken film det var alltså. Jag hade höga förväntningar eftersom den tillhör Harry potter världen och då förväntar man sig nästan att den ska vara bra (efter som jag är ett stort fan av Harry potter filmerna bland annat), och den var verkligen det också. Jag rekommenderar er verkligen att gå på den filmen! Den hade verkligen allt, magin (såklart), special effekterna, humorn och kemin mellan skådespelarna var verkligen bra. Sen måste jag nämna alla 'fantastiska vidunder' som Newt hade i sin väska, vilka varelsen alltså! Dem valde verkligen rätt skådespelare till rollen som Newt Scamander, så från och med nu är Eddie Redmayne min nya favorit skådespelare! Det är verkligen något speciellt med honom! Måste dock nämna att jag inte hade en aning om att Johnny Depp skulle vara med i filmen, visste ni det? 
Bild/image source 1 / 2