Det hände igen

Det här kanske är min nya grej? Att se på 2 filmer under en helg alltså, gjorde samma sak förra helgen också. Tycker det bara är positivt att jag har börjat kolla på fler filmer. Har alltid gillat att tittat på film, ni ska bara se på min filmsamling, så det här ser i alla fall bra ut! Hoppas det håller i sig också! 
 

Rough night. Komedi från 2017. Betyg 2,9/5
Det började lite segt men när allt kom igång var filmen rätt så underhållande. Tyckte inte riktigt Scarlett Johansson passade in i den här filmen men de andra gjorde en bra insats. Själva handlingen var ju rätt så annorlunda, dem dödad en man och försöker under filmen gång göra sig av med kroppen. Förklaringen hur alla inte hamnar i fängelse sen är bara löjlig och inte riktigt genomtänkt. Och för att i en hel film försöka göra sig av med en kropp så tycker jag dem helt och hållet glömde bort honom i slutet. Jag fattar inte, vad hände egentligen med kroppen?!
 
 
Dude (netflix). Drama/komedi från 2018. Betyg 3/5.
För det mesta så gillade jag den här filmen, men vissa delar förstod jag mig inte på. Vissa scener var bara äckliga och hörde inte alls in i filmen. Men andra delar gillade jag mer, bland annat Lucy Hale som spelar Lily. Tycker överlag om de övriga tjejer som var med också, men mest Lucys rollkaraktär. Så kanske jag gav den ett för högt betyg men jag gillade som sagt vissa delar. Vissa scener men framför allt tjejerna vänskap. Det är nog därför den får en 3:a trots allt! 

Sammanfattning v.17

Lethal weapon 2x19
Jag tycker verkligen att Martin och Molly passar bra ihop, dem kompletterar varandra bra. Tråkigt att Martin hela tiden försöker förstöra det. Roger vart lite rädd där ett tag när han trodde att Trish var gravid, och hela grejen med Rianne, haha! Tråkigt var det ju när det visade sig att grannens fru var den som gravid och det avslöjades att hon hade varit otrogen!
 
Timeless 3x05
Lucy är verkligen så accepterande med allt som händer mellan Wyatt och Jessica. Som hon övertalade Jessica att stanna med Wyatt, det skulle inte många göra. Vet inte hur jag ska känna, passar dem två verkligen ihop? För jag börjar shippa Lucy och Flynn också... tycker dem också passar bra ihop. Överlag var det väll ett helt okej avsnitt, men ibland fokuserar dem lite väl mycket på relationer och inte på det historiska, det kan dem ha lite mer av tycker jag.
 
Shadowhunters 3x05
Jace misstänker att det är något fel med Simons nya rumskompis och det visar sig tillslut att han har rätt. Han är en varulv som har blivit ditskickad för att hjälpa Simon. Isabelle är på dejt, vet inte riktigt vad jag tycker om honom än. Jag tycker hon passar bättre ihop med Raphael så.... Sen det hemskaste med det här avsnittet. När Jace fick i sig den där kärleksdrycken (anti-kärleksdryck) och slutade att älska Clary...
 
Lucifer 3x20
I det här avsnittet började Lucifer verkligen tappa det, helt och hållet! Allt han går igenom just nu, med Chloe och Pierce. Det tar hårt på honom. Men det jag gillade minst med det här avsnittet måste ändå vara när det visade sig att Maze låg bakom allt som hände Lucifer. Han trodde nämligen att han gick i sömnen (typ) och gjorde konstiga saker. Men det var bara Maze... sen det där i slutet, har Pierces märke verkligen försvunnit?
 

Nytt på Netflix / MAJ

Det känns som om maj kommer bli en bra månad, både serie och film väg - men också på det privata planet. Det är mycket som händer. Den 18 maj åker jag till exempel till Stockholm med några tjejer på en shopping/mat resa. Det ser jag fram emot!
 

The Rain - 4 maj
Unbreakable Kimmy Schmidt - 30 maj
12 monkeys - 20 maj
 

sen så kommer det ut rätt så många filmer på Netflix också:
 
Benjamin Buttons Otroliga Liv - 1 maj
Ghostbusters (2016) - 8 maj
I Am Legend - 1 maj
Julie & Julia - 30 maj
Millennium triologin - 1 maj
Yes man - 1 maj
 

FINAL TRAILER : Jurassic World: Fallen Kingdom

 
Låt oss prata lite om den nya Jurassic World trailern. Eller rättare sagt om den nya filmen som kommer ut nu i juni.
Vad tycker jag egentligen? Jag ser fram emot den här filmen, det vet jag. Jag vill ha mer dinusarier i mitt liv typ, hoppas framför allt dem gör dem rättvisa i alla fall. 
 
Sen ser det ju ut som att den kommer utspela sig någon annan stans än på den där ön. I alla fall stora delar av filmen. Om den gör det, så  har dem ju nästan kopierat lite från vad som hände i Jurassic park, lost World eller hur? Missförstå mig inte, det kan bli bra om den inte påminner för mycket om den filmen. 
Sen måste jag fråga - får inte ni känslan av att dinosaurierna är i fara? Alltså kanske utrotas? Kommer de ens överleva den här filmen? 
 
Ja, jag kanske tänker lite för mycket, men det är så jag känner just nu i alla fall. Tror att det kommer bli bra, mer spännande och det är kul att Blue verkar får vara med i den här filmen också. Mer Blue till folket! Någon mer än jag som gillar den dinosarien? 
 

Ny TRAILER till Venom

 
Jag gillar vanligtvis filmer med så kallad Anti-hjältar - i en värld full med "vanliga" hjältar så behöver man ibland en anti-hjälte. Jag tror Tom Hardy kommer göra Venom/Eddie Brock rättvisa, men man vet ju inte hundra procent utifrån en trailer om det blir bra eller inte. Men jag hoppas och tror att det här kan bli bra!
 
Vad tror du?
 

2 filmer med...

Saoirse Ronan. Vilken skådespelerska alltså, jag tror att hon är min nya favorit till och med. Nu i helgen såg jag på två filmer med henne i. Den första var How I Live Now från 2013 & den andra Hanna från 2011.
 

How I Live Now. Mitt betyg: 3,5/5.
Den kunde ha fått betyg 4 om vi hade fått mer bakgrundhistoria om Daisy, hur blev hon den hon blev egentligen? Annars så älskade jag det mesta med den här filmen, framför allt miljön och de vackra vyerna. Så skulle jag vilja spendera mina somrar! Sen till kärlekshistorian, den var fin om man bortser från att dem var "styvkusiner", så gillade jag allt med Daisy och Eddie. Synd att dem slets ifrån från varandra när kriget kom och var borta från varandra så länge. Sen undrar jag också, vad hände egentligen med Eddie medan dem var borta från varandra? TRAILER
 
 
 
Hanna. Mitt betyg: 3.5/5
Den här filmen har jag sett några gånger redan men den är lika bra ändå. När jag insåg att Saoirse Ronan spelade huvudrollen blev jag ännu mer sugen på den här filmen. Den är lite speciell, men Saoirse gör ett väldigt bra jobb som Hanna. Hon spelar en ung tjej som har blivit uppfostrad av sin pappa till att bli en lönmördare. TRAILER

Sammanfattning - v.16

Timeless 2x03 + 04
Äntligen hände det, Lucy och Wyatt gjorde lite mer än bara "nästan kysstes" om ni förstår vad jag menar. Men det höll inte i så länge när Wyatts döda fru, Jessica, kom tillbaka, och det ser ut som det är Rittenhouse som ligger bakom det. Men varför? Så typiskt att när det väl händer så kan dem inte vara tillsammans längre. Och det där samtalet, det var svårt att höra, men det enda Wyatt har velat är att få tillbaka sin fru och det verkar som Lucy förstår det? Men reaktionen Wyatt fick när han såg Lucy och Flynn komma ut ur tidsmaskinen... kan inte vara lätt för honom, men nu har han ju Jessica, så han kan faktiskt inte klaga!
 
Lethal weapon 2x18
Jag gillade det här avsnittet. Martin träffade sin pappa i fängelset. Han verkar ha ändrat på sig, för han sa förlåt till Martin? Tråkigt att hans pappa sedan hamnade i slagsmål och blev knivhuggen så att han hamnade i koma. Men han ser ut att ha överlevet. Roger försökte lära Rianne att köra bil, men är som vanligt förstörde Roger allt så att hon inte nästan inte klarade körkortet.
 
Shadowhunters 3x04
Nu börjar de andra inse att det är något fel med Jace, vi vet ju varför han inte minns vad han har varit. Men det smärtade att se att han trodde att han började tappa det mentalt. Det blev inte bättre när han fick reda på att hans mamma hade psykiska problem. Sen allt mellan Isabelle och Raphael - hoppas dem löser allt, för dem passar så bra ihop!
 

Just nu - listan (filmversion)

(Listan har jag hittat hos Seriedrottningen, men jag har gjort om den till en filmversion!)
 
Ska jag kolla på: Jag har några filmer på min att se lista, men en film jag har velat se ett tag är den Thor: ragnarök.
 
Senaste film-nyheten jag läste: att vi kanske kommer att få se James Mcavoy, Bill Hader & Jessica Chastain i den andra filmen om Det (It) och premiären sägs vara september 2019.
 

Tänker jag på: om jag ska titta om alla Iron man, Thor & Captin america filmer innan Avengers: infinity war har premiär.
 
Ser jag fram emot: Avengers, infinity war tätt följt av Jurassic World: fallen kingdom
 

Vill jag diskutera: får ni också känslan av att någon av hjältarna i Avengers kommer att dö? Det har jag, men jag hoppas innerligt att jag har fel!
 
Fasar jag för: att Avengers, infinity war inte kommer att vara bra. Hemsk tanke!
 
Önskar jag: att 2019 kommer fortare så jag får se på uppföljaren till Det. Jag vill ha Pennywise nu!
 

Teaser trailer / Jurassic world

 
Det har släppts en ny teaser trailer till filmen Jurassic World : fallen kingdom - ska bli så kul att få se på den här uppföljaren! Har ju alltid varit ett stort fan av Jurassic park/World filmerna, så det här ser jag verkligen fram emot.
 
Själva trailern säger väll inte så mycket, men det ska visst komma en ny, längre trailer nästa vecka på onsdag. Men det ser ut som att den här filmen kommer att skilja sig rätt så mycket från den andra filmerna. Får den känslan i alla fall! Vad tror du?
 

Sammanfattning - v.15

Vet inte vad det är med mig, men just nu kollar jag inte på lika mycket serier, har istället börjat intressera mig för film mer och mer. Det är säkert bara något tillfälligt, för visst tittar jag på serier, men inte lika mycket längre.
 
Timeless 2x02
Jag tycker det är kul att Jiya verkar få en större roll i den här säsongen. Kan inte sluta tänka på vad det kan vara för fel på henne? Varför såg hon Rufus skada på hans arm innan det ens hände? Lucy och Wyatt kysstes nästan igen, men blev såklart avbrutna! Hoppas dem inte drar ut på det här allt för länge, för jag vill se dem två tillsammans!
 
Shadowhunters 3x03
Ingen kan komma åt Simon längre, eller rättare sagt komma åt och slå honom utan att bli skadad själv. Så jag antar det är som i boken, men då får han märket av Clary om jag minns det rätt? Jace börjar tappa det på riktigt nu, han är övertygad att "ugglan" som har attackerat människor är Sebastian och gör vad som helst för att fånga denna "uggla". Så jag blev väldigt chockad när vi fick reda på vem ugglan var, hur är det ens möjligt??
 

JUST NU - listan

 
(Listan har jag lånat en gång i tiden av Emelie, hennes blogg hittar du här.)
 
Favoritserie just nu? - the Bold Type, älskar allt med den serien just nu!
 
Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? - det går i omgångar just nu, men jag har verkligen tappat greppet om The 100, som jag streckkollade den serien förut, nu kollar jag bara ibland...
 
Serie du ser fram emot just nu? - det finns några serier som jag verkligen vill se, när jag har tid. Men en som jag kommer ta mig tid att se på är Cloak and Dagger. Har redan listan den som en serie jag ser fram emot, men den verkar så bra, så jag tar upp den i den här listan också. Tror den förtjänar det!
 
Serie som helst kan avslutas just nu? - ööööööh. Kommer inte på någon den här gången heller...
 
Kvinnlig favoritkaraktär just nu? - Jane Sloan från The Bold type!
 
 

Manlig favoritkaraktär just nu? - Jag kommer nog alltid säga Sam & Dean på den här frågan
 
Favoritpar just nu? - jag antar väll att dem inte är ett par än, men Lucy och Wyatt från Timeless skulle passa så bra ihop!
 
Favorit vänskap just nu? - här får jag nog säga Rufus, Lucy och Wyatt. Jag gillar denna lilla trio!
 
Film du ser fram emot just nu? - den nya Fantastiska vidunder filmen med Eddie Redmayne, som kommer ut senare i år.
 
Favoritskådespelerska just nu? - hon är en ny favorit, men jag har verkligen fattat tycke för henne. Jag menar alltså Katie Stevens som spelar Jane Sloan i The Bold type.
 
Favoritskådespelare just nu? Peter Krause, gillar honom verkligen i serien 9-1-1 !
 

Filmer jag vill se på / MAJ


Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap - 4 maj
Deadpool 2 - 16 maj
Tully - 18 maj
I feel pretty - 25 maj
 

The Secret Scripture

 
Såg att den här filmen nu går att streama, bland annat på viaplay och när jag såg på trailern så fastnade jag verkligen för den. Historian som berättas är så vacker, men verkar även vara rätt så tragisk. Men det är framför allt en väldigt fin kärlekshistoria tror jag.
Rooney Mara gör ett strålande jobb som Roseanne Mcnulty, som anklagas för att ha dödat sitt egna barn och hamnar på ett mentalsjukhus. När hon är gammal bestämmer sig en doktor för att undersöka hur hon hamnade där. 
 
När jag har tid över kommer jag definitivt ge den här filmen en chans. Vad tycker du om den här filmen?
 

En serie jag har börjat se på

Namn: The Bold Type
Handling: "The Bold Type" is inspired by the life of "Cosmopolitan" editor in chief, Joanna Coles. The show is a glimpse into the outrageous lives and loves of those responsible for a global women's magazine.
Var ser du serien: SVT play
 

Tankar om serien: När jag såg att den var tillgänglig på SVT play fick jag lov att börja se på serien då jag en längre tid har velat se på den. Jag blev verkligen inte besviken, jag typ, älskar den här serien. Finns inget jag inte tycker om. Älskar att det är tre kvinnliga huvudkaraktärer. Älskar deras vänskap, den verkar så... genuin på något sätt. Gillar deras chef också, som faktiskt är snäll. Vanligtvis brukar man se en chef som är allt annat än snäll (typ som i The Devil Wears Prada) i en serie/film som utspelar sig på en tidning, så det gillade jag lite extra mycket.
Bästa karaktären: Jane Sloan. Det är något med henne som gör att jag verkligen gillar henner. Kanske för att jag verkligen gillar hon som spelar Jane, Katie Stevens. Det känns som jag har sett henne i någon annan serie/film förut... men de andra två tjejerna kommer inte långt efter.
Sämsta karaktären: Jag tror faktiskt jag inte har någon sådan än, jag har bara sett på 4 avsnitt, så det kanske inte är så konstigt. Men jag har svårt att se att jag kommer gilla någon mindre. Men vem vet!
 

the chilling adventures of Sabrina

En serie som jag ser fram emot just nu, är nytolkningen av serietidningarna om Sabrina. Den här gången kommer den skilja enormt mycket från tv-serien från 90-talet. Nu kommer vi att se på en mörkare tv-serie, fylld
med skräck och det ockulta.
 

Jag tycker det låter lovande ut, kommer lätt att kolla på den när den kommer ut. Netflix har köpt rättigheterna och kommer att visa serien senare i år. Bilden nedan (och ovan) visar i alla fall Sabrina och han som ska spela Harvey.  Gulliga, eller hur? 
 

Sammanfattning - v.14

Shadowhunters 3x01+3x02
Clary är nu en skuggjägare, för att hon bland annat stod emot ängels önskan. Men det ingen vet är att hon faktiskt använde önskan av ängeln för att återuppliva Jace. Det har kommit ett nytt hot som dem försöker lista ut vem det är. Jace har börjat få mardrömmar, han och Clary går också på en riktigt dejt men som blir en aning pinsam när dem hamnar bredvid Simon och Maia. Det verkar hända något med Simon också, om jag tror jag vet vad det är men det är bara för att jag har läst böckerna.
 
Timeless 2x01
Äntligen är Lucy, Wyatt och Rufus tillbaka med en ny säsong. Det måste vara jobbigt för Lucy att inse att hennes mamma tillhör Rittenhouse, hade själv svårt att ta in det. Tur nog kom Lucy tillbaka snabbt, gillar inte när serier drar ut på saker. Dem börjar redan hinta att det är något på gång med Lucy och Wyatt, den där nästan kyssen alltså! Och undra vad det är för fel på Jiya? Kanske hon kan hjälpa dem medan dem försöker rädda Rittenhouse från att förstöra världen!
 
Lucifer 3x19
Jag gillar verkligen inte den där Pierce just nu, han har något i kikaren men vad? Maze hamnade i lite problem, eller rätt så stora problem, när hon blev anklagad för ett mord. Men det visade sig att hon blev ditsatt för mordet. Jag är verkligen orolig för Maze, nästan lite rädd att hon ska göra något dumt. Känns som det och det ser verkligen inte bra ut just nu! 
 

Recension - Guardians of the galaxy

 
Handling:
"A group of intergalactic criminals are forced to work together to stop a fanatical warrior from taking control of the universe."
 
IMDb betyg: 8,1/10
Mitt betyg: 8,0/10
 
Vad tycker du om filmen?
Jag tycker nästan om allt med den här filmen. Från första scenerna med Chris Pratt karaktär Peter Quill, från det han var liten till han blev stor. Gillar särskilt scenen när han lyssnar på musik medan har går igenom något ställe fylld med små, läskiga smågnagare. Det är något speciellt med den scenen, jag gillar särskilt humorn som de scenerna frambringar.
Sen får jag inte glömma de övriga karaktärerna. Zoe Saldanas karaktär Gamora, tycker hon passar bra in i gänget och tillför precis det lilla extra. Hon är den där coola kickass tjejen helt enkelt!
Groot och Rocket är verkligen något extra, trots att Groot inte säger så mycket så tillför han mycket ändå. Han är stark och han räddade faktiskt hela gänget en gång!
Den enda som jag inte riktigt har fattat tyckte för, glömde faktiskt nästan bort honom, det är Drax. Även fast han var så där stark så gjorde han inget stort intryck på mig.
 
Gillar för övrigt storyn, tyckte det flöt på bra och det ska bli kul att få se på uppföljaren, trots att den kanske inte har fått lika bra recensioner. Jag vill såklart ge den en chans, så jag kan få min egna uppfattning om filmen. Så ni kan förvänta er en till recension inom en snar framtid.
 

Min PÅSK

Då är jag tillbaka igen, det har varit jätteskönt att vara ledig, jag har dessutom umgåtts med min familj extra mycket och det uppskattas alltid. Men jag har också hunnit titta på några serier och filmer.
 
Jag har börjat kolla på den tredje, och tråkigt nog, sista säsongen av Zoo. Jag gillar verkligen den serien, så det är alltid tråkigt när en serie man gillar läggs ner.
 

Förutom Zoo har jag också börjat kolla på den tredje säsongen av Shadowhunters, äntligen säger jag bara då serien redan har lagt upp två avsnitt, men dem tittade jag fort i kapp så nu längtar jag efter onsdag då det 3:e avsnittet kommer upp! Någon mer än jag som ser på Shadowhunters?
 

Jag har också tittat på två filmer, den ena är Guardians of the galaxy som jag kommer lägga upp en recension på senare, men jag kan redan avslöja nu att jag verkligen gillade den första filmen - undra om den andra filmen är lika bra?