Don´t answer the phone. Don´t open the door. Don´t try to escape

Någon som firade halloween i helgen? Jag gjorde inte det, jag hade faktiskt planer på att titta på en riktigt bra rysare, men det blev inte av. Istället blev det en lugn helg, med födelsedagsfirande på söndagen. MEN, om ni är som mig och inte har firat halloween, så kommer här ett sista tips, idag kan man nämligen se på den första Scream filmen på bio. Den första filmen i Scream-serien som hade Sverigepremiär 1997.
Bild/image source

mina tankar om...

Midnattssol, avsnitt 2.
Bild svt.se
 
Kan innehålla information som avslöjar handlingen i serien, så läs inte vidare om du inte vill veta något om avsnitt 2!
 
Jag visste inte så mycket om vad som skulle hända i den här serien, så när vi fick reda på vad som hände Burlin i början av avsnittet... så fick man en sig en liten chock, det trodde jag inte skulle hända! Det är nu som Anders Harnesk tar över utredningen och han gör det väll bra, trots att hans kollegor inte verkar respektera honom överhuvudtaget. Han och Kahina Zadi letar efter samband mellan fransmannen Pierre Carnot och den döda helikopterföraren Kambo. Under avsnittets gång börjar framförallt Kahina att misstänka att Burlin blev förgiftad, dem tog inte upp det så mycket mer så jag antar att det kommer mer av det i kommande avsnitt. Morden fortsätter att hända och det är inte mindre äckligt än det var förut. Vi fick veta om en ledtråd som kan leda till motivet bakom mördaren/mördarnas mordturné.
 

Dagens filmtips - Fallen

Idag tänkte jag tipsa om en film som heter Fallen, den är kommande fantasy-drama äventyrfilm baserad på en bok med samma namn av författaren Lauren Kate.
Här har ni trailern. Vad tycker ni?
 

inför halloween #6

"Namnet Halloween kan spåras tillbaka till 1500-talet och är ett skotskt namn för ’all hallow’s eve’, vilket är kvällen före All Hallows Day" källa
 
Tänk så populärt Halloween egentligen är, över hela världen firar vi denna temadag, populärast är den nog i USA.  - När brukar ni fira Halloween? "Många i Sverige blandar ihop Halloween med Alla helgons dag som alltid infaller på lördagen som är mellan 31 oktober och 6 november", jag firar nog denna dag nu till helgen, halloween är ju alltid den 31 oktober, och det är nu på måndag. Jag kommer nog inte sitta uppe på måndag och se någon skräckis, så det blir nog nu till helgen jag gör det. Nu kommer jag inte klä ut mig eller gå på någon halloween fest, utan jag kommer "fira" hemma i mitt trygga hem framför en bra skräckis/rysare.
 
VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE!
Vanligtvis kanske man ska tipsa om någon bra film att se runt halloween (och det har jag gjort i andra inlägg, så läs dem också), men nu jag tänkte göra en liten tvist på den här och berätta om filmer jag helst inte vill se på alldeles själv.
Några av dessa är The Ring och The Grudge, fy vilka filmer alltså. Jag har sett dessa filmer själv förut, men det gör jag inte om igen. Det är något med de här filmerna som gör mig illa till mods, som gör att min fantasi spinner iväg och tillslut tror jag nästan att jag ska se en läskig liten flicka/pojke i ett hörn... och om man bor själv också, så blir det ju ännu läskigare.
 
En scen ur filmen The ring
jag menar, titta bara på den här bilden, fy fan om jag fick syn på det här på min tv!
 
 Det här är en scen ur filmen The grudge, ser ni också den lilla pojken i bilden...?
  
 

Dagens filmtips

Ikväll klockan 22.00 i TV6 visar dem filmen Knowing. Den handlar om en man och hans son som kommer över en tidskaspel där en av sakerna är ett dokument som listar katastrofer som har hänt de senaste 50 åren men som också förutser en stor katastrof i framtiden. I rollerna: Nicolas Cage, Chandler Canterbury & Rose Byrne.
 
 

Bok ----> film

Det finns många bra böcker ute i världen som aldrig har blivit till en film, vilket jag kan tycka är väldigt synd ibland, då jag absolut älskar när böcker blir till filmer. Visst, man brukar ju säga att böckerna är bättre än filmerna, det håller jag oftast med om, men ibland så blir det rätt ändå. För ibland berättar en bild så mycket mer än ord kan göra ibland. Tänk om inte Harry Potter böckerna blev film, skulle det ha varit ok för dig? Till saken, en bok som jag gärna skulle vilja bli till film är böckerna om Helena av författaren Josephine Angelini. Boken handlar om Helena (såklart), hon är extremt blyg, vilket inte gör saken bättre när hon är 17 år, lång, blond, bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle bli avundsjuk på. Här kanske ni tänker att det låter lite väl utseendefixerat, men grejen är att det har betydelse för bokens handling. En dag flyttar en ny kille till stan, som heter Lucas Delos. Hon vet inte varför men bara synen av honom, väcker sådant hat i Helena, hon vill verkligen döda honom. Efter en pinsam händelse i skolan där hon försökte strypa honom, visar sig i slutändan leda in Helenas liv i en helt ny riktning. Till exempel verkar inget vapen kunna skada henne. När Helena och Lucas känslor förvandlas från hat till något annat får de veta att deras liv är bundna till en tragisk händelse som hände för tusentals år sedan. Precis som Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull.
 
 
 
 

Open your heart

Jag brukar kolla på Så mycket bättre ibland, såklart missade jag när Jill Johnson sjöng en jätte fin version av Tommy Nilsson låt Öppna din dörr i lördags. OCH som hon sjöng, gillade verkligen henne i hennes program Jills veranda, så det här uppträdandet får mig att gilla henne ännu mer! Vilken var er favorit?
 

inför halloween #5

Nu är det inte så långt kvar till Halloween, så varför inte mellanlanda och göra en liten "quiz" så länge, som har något att göra med halloween. Nämn namnet på dessa serier i kommentarsfältet nedan.
 
1.

2.
 
3.
 
4.
 
 
 

 

Gilmore Girls: A Year in the Life - official trailer

 Som jag längtar, kan det inte bara bli 25 november någon gång då!!
 

Doctor strange posters+pic biopremiär 28okt

Bild/image source 1 / 2
 
 
 
 
 

mina tankar om...

Bild: svt
Midnattssol. I söndags hade serien premiär i SVT och vilken serie det är då! Bara öppningsscenen var otroligt dramatiskt men den scenen var också väldigt otäck. Det var nog det som gjorde att jag hajade till, hur avskyvärd det än må ha varit. Kahina Zadi är den franska polisen som kommer till Kiruna efter att en man, som var fransk medborgare, har blivit brutalt mördad. Där träffar hon chefsåklagaren Burlin och hans biträdande, åklagare Anders Harnesk. Rollen som Kahina Zadi görs av den mycket talangfulla skådespelaren Leïla Bekhti, hon gör verkligen rollen som den franska mordutredaren på ett mycket trovärdigt sätt som får en att vilja veta mer om henne. Första avsnittet var mycket händelserikt, efter att Kahina kommer till Kiruna begås ett nytt grymt mord mitt framför ögonen henne. Den här serien är verkligen inte för den svage, som inte tål att se lite blod. Men nu ska jag inte skrämma er för mycket, för serien har mycket djup också, med bra utarbetade relationer och vyerna är så förtrollande att jag nog själv skulle vilja åka dit och se det med egna ögon. Sen får jag inte glömma avslutningsscenen, vilket avslut, hoppas allt löser sig, men vi får se.
bild/image source

inför halloween #4

Halloween klassiker. När det kommer till tv-serier att kolla på runt halloween, så är en av mina favoriter Vänner -jag minns klart att jag alltid gillade deras avsnitt.
 
 
 
 
 
Bild/image source 1 / 2 / 3 / 4 / 5
 

frequency

Sakta men säkert börjar mitt serieschema att formas och nu har jag en till serie som jag vill ska finnas där. Frequency heter serien som är inspirerad av en film med samma namn utkommen 2000 . En kvinnlig polis upptäcker att hon kan prata med sin pappa över en ham radio, trots att han har varit död sen 1996. IMDb 8,1/10
 bild/image source

Inför halloween #3

Ett måste runt halloween är ju att se på en film med antingen ett halloween tema, alternativt en vanlig skräckis/rysare. Jag tittar inte på vad som helst när det kommer till denna genre, men en klassiker som jag ser om och om igen på är Scream filmerna (de tre första, den fjärde är inte lika bra) så dem filmerna måste jag helt enkelt tipsa om. Vem har liksom inte sett på dem filmerna och inte gillat dem?
Bild/image source 1 / 2 / 3 / 4

Hashtags - The tonight show starring Jimmy Fallon

 

TONIGHT

För en gångs skull så finns det faktiskt några bra serier att kolla på dumburken ikväll. Kvällen börjar med Lethal weapon (TV6). Sen klockan 21.00 i TV3 har den nya serien Svartsjön premiär som jag skrev om här. Efter det går den nya säsongen av The Blacklist. I kanal5 klockan 22.00 visas Law & Order: Special Victims Unit, säsong 17. Om det inte är något för er så finns det alltid Per Morbergs program vad blir det för mat eller Leila Lindholms Leilas supermat.
Bild/image source 1 / 2 / 3
 

mina tankar om...

bild:wikipedia
Kanal 5 visar den här serien på tisdagar, än så länge har jag bara sett på två avsnitt. Jag kan tycka att serien är lite för mycket ibland, skådespelarna (vissa) spelar över så extremt mycket att det inte alls blir roligt att se på. Dr. ken (Ken Jeong) är verkligen en irriterande karaktär som man inte kan relatera tills alls. Visst, det här är en komedi, men han är rent ut sagt löjlig, beter sig som ett vuxet barn ibland. Visst sonen i familjen, Dave (Albert Tsai) kan väll vara charmig, men det räcker inte. MEN, det här är nog ändå en serie man kolla på om man har tråkigt någon dag och behöver något att göra. Dock så är det inte hela världen om man missar ett avsnitt eller två. Tycker det är konstigt att den här serien har fått en andra säsong...
 Bild/image source

Svartsjön

Ett gemensamt projekt mellan Viaplay och TV3, Svartsjön heter tv-serien som beskrivs som en dramathriller. Vi får möta Johan (Filip berg) en rik kille som bestämmer sig för att öppna den nerlagda skidorten Svartsjön igen - 20 år efter ett uppmärksammat mord som begicks där. Huvudrollen spelas av Filip Berg och i rollistan finns även Valter Skarsgård, Aliette Opheim, Anna Åström samt Sarah-Sofie Boussnina och Nils-Ole Oftebro. Svartsjön har premiär imorgon 20 oktober klockan 21.00 på TV3.
 bild Viafree

inför halloween #2

bild/image source
VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE!
Vill ni gå på bio runt halloween? Då har jag ett tips på en skräckis som har premiär den 21 oktober. Den heter Ouija 2: Orgin of evil. Filmen utspelar sig i Los Angeles, 1965. En änka och hennes två döttrar jobbar med att spå människor, men företaget är mest en stor bluff. Men när dem lyckas att väcka liv i en livsfarlig ond ande som tar över den yngsta dotterns kropp måste den lilla familjen ta tag i sina egna rädslor för att rädda dottern och skicka tillbaka demonen till andra sidan.
Bild/image source

Tom felton

Jag måste erkänna, jag ligger efter, låt oss säga en säsong, av The Flash. Men när jag såg att Tom Felton ska vara med i ett avsnitt så funderar jag starkt att kolla ikapp den förra säsongen så att jag kan få se på det här avsnittet :)
 

mina tankar om

bild: wikipedia
 
Svenska Fox har börjat visa tv-serien Bull - serien med Michael Weatherly (NCIS) som spelar Dr. Jason Bull. Jag har ju hört talas om den här serien lite, den har fått mixade recensioner, men jag tyckte den förtjänade en chans. Gillade honom i NCIS, sååååå..... vet inte riktigt vad jag tycker om jag ska vara ärlig. Det är verkligen en annorlunda serie som man inte direkt ha sett förut, och det är väll bra. Det är Dr. Jason Bull som jag inte riktigt vet om man ska gilla eller inte. Annars var första avsnittet rätt så bra, man kanske skulle ha velat veta vem som egentligen var mördaren. Men det kanske bara är jag som är "skadad" från andra liknade serier där man alltid får veta vem mördaren är. Kommer i alla fall ge serien en chans, Bull kanske växer i mina ögon efter några avsnitt:)
 
Bild/image source
 

Inför halloween...

...vi värmer upp lite försiktigt, med ett klipp från Jimmy Fallons program "Jimmy and kevin hart visit a haunted house" - skulle du våga gå in i ett "spökhus"?
 

Dagens serietips

Jag älskade Katy Mixon i serien Mike&Molly och nu när jag såg att hon är med i en ny serie, måste jag kolla in den med. American housewife heter den och handlar om Katie (Katy Mixon) som är en viljestark mamma som försöker uppfostra sina barn i en rikt samhälle full med perfekta fruar (läs housewifes) och deras perfekta avkommor.
bild/image source
  

TONIGHT

Ikväll blir det idolhäng för min del, blir nog lite popcorn också - rätt så okej avslut på denna vecka. Tänkte först lägga ut några gifs på svenska idol, men jag hittade inga. Så här kommer några från amerikanska idol istället, eller rättare sagt, på Nicki minaj.

Power Rangers official trailer

Biopremiär 24 mars 2017. Kommer lätt att kolla på den här filmen när den har premiär nästa år, verkar vara en film i min smak!
bild/image source
 

Celebrities read mean tweets

Man får aldrig nog av Jimmy kimmel.  Eller hur? Ett favoritklipp i hans show är lätt den där när kändisar läser upp elaka tweets om dem. Titta bara på denna *skratt*
 

bio premiärer oktober/november

1. Inferno - premiär: 14 oktober. Ni kanske har läst böckerna av Dan Brown om symbolforskaren Robert Langdon? Om svaret är ja kanske den här filmen skulle vara något för dig? Det finns två tidigare filmer, den bästa vara helt klart Da vinci koden!
 
2. Flykten till framtiden - premiär: 11 november. Det här är faktiskt en svensk film med bland annat Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Ia Langhammer, Elias Palin, Victoria Dyrstad. Som titeln kanske avslöjar så kommer det handla om tidsresor. Året är 1973 och 22-åriga Svante som lider av ett hjärtfel, får reda på att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i allt hemsk öppnas en oväntad möjlighet som gör det möjligt att resa in i framtiden, närmare sagt 2016. I den moderna världen träffar han Elsa, en tjej som ska försöka hjälpa honom att laga sitt hjärta.
 
3. Doctor strange - premiär: 28 oktober. Här kommer en till Marvels film, med Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Han spelar arrogant men briljant kirurg, som får sitt liv förstört vilket tar hans liv in i en annan riktning. - att försvara världen mot ondska.
Bild/image source 1 / 2 / 3

 
 

sweet/vicious

Titta vad jag hittade på youtube, en ny serie från MTV som heter sweet/Vicious. Det kan bli bra, jag kommer i alla fall kolla och se om det är något att titta på. Hoppas den bara inte den här serien är ersättare för Scream... då blir jag arg!
 

Scream halloween special

Den 18 oktober visar tv-serien Scream ett halloween avsnitt, vilket jag verkligen ser fram emot, ska bli kul att se vad dem hittar på för något. Tycker alltid det är kul att titta på halloween avsnitt förresten, oavsett vilken serie det är jag kollar på. Om ni har sett den här tv-serien har ni säkert hört att det kanske inte blir någon 3:e säsong, det är inget sagt ännu, men jag tror MTV väntar med att berätta för oss hur det blir efter halloween avsnittet. Skulle i alla fall vara väldigt tråkigt om den här serien inte blev förnyad. Jag tycker att serien förtjänar en till säsong. Eller vad tycker ni?
 

"En film från mina hemtrakter"

Bild/image source
I ett tidigare inlägg berättade jag att jag hade varit på en marknad och köpt några filmer. En av filmerna var den här, Hallå Hallå. Jag köpte den nog mest för att filmen utspelar sig där jag bor nu, men den verkar också vara en rätt så mysig film. Det kanske inte är en film som kan vinna en Oscar, men det gör mig inte så mycket. Det hör inte direkt till vanligheten att en films handlig utspelar sig i dalarna. Så jag fick ju lov att köpa den, skulle du göra samma sak?
 

Shadowhunters 2x01 sneak peek

Säsong 2 har premiär 2 januari 2017 
Någon mer än jag som ser fram emot den nya säsongen av Shadowhunter? Det blir en rätt så lång väntan, men som man brukar säga väntar man på något gott väntar man aldrig för länge ;)
 

Dead of summer

Nu har jag sett några avsnitt av Dead of summer som jag tipsade om tidigare i den här bloggen. Jag måste säga att jag verkligen gillar den här serien än så länge. Men jag måste erkänna att jag inte riktigt trodde på den här serien, det krävs så mycket för att det ska bli bra, och oftast blir det fel (i alla fall de serier jag har kollat på sistone). Jag gillar upplägget på serien, man får bland annat följa en av karaktärerna (per avsnitt) lite mer ingående, så att man får en bättre uppfattning varför dem gör som dem gör nu. Alla verkar ha någon slags hemlighet, eller så har det hänt dem något som de inte vill avslöja för varandra. Så jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Första säsongen är på 10 avsnitt och det är nog en bra början, för det blir rätt så rörigt (och folk tappar intresset) om det blir för långa säsonger. Sen så tror jag inte att en sådan här serie skulle bli så bra om den var på 23 avsnitt eller mer!
Bild/image source
 

OUAT

Bild/image source

Ikväll börjar kanal11 visa den senaste säsongen av Once upon a time, vilket jag ser fram emot väldigt mycket ska ni veta. Visst, jag har läst att det inte började så bra som det vanligtvis brukar göra. Men jag tror på att serien blir bättre och bättre under seriens gång. Ska bli kul att se hur storyn kommer bli den här gången. Man vet ju lite grann vad som kommer att hända redan, men ouat brukar alltid överraska mig på något sätt.

 

I helgen...

Min helg har bestått av mycket tv-serie tittande, men jag har också hunnit med att gå på en marknad. Där fyndade jag några filmer för en billig peng, 7 filmer för 270 kr är väll ändå ett fynd? Så nu har jag något att göra den närmaste tiden. Serierna jag har kollat på i helgen är Luke Cage och Scorpion. Jag älskar verkligen serien Scorpion, det händer väldigt mycket i varje avsnitt, så man blir aldrig uttråkad och det gillar jag verkligen. För ni som inte har sett serien så är den baserad på Walter O'Brien liv, som är ett geni med IQ på 197. Walter blir tillbedd av Homeland Security att sätta ihop ett team av begåvade personer som ska hjälpa till att lösa de svåraste fallen som USA och världen kan träffa på.
 

NETFLIX


Den 7 januari 2017 kan ni skriva in i era kalendrar, för då har nämligen A series of unfortunate events (i Sverige har den fått namnet Syskonen Baudelaires olycksaliga liv) premiär på Netflix. Då kan du se de åtta första avsnitten av serien. Serien är baserad på böckerna med samma namn av Lemony snickets (som egentligen heter Daniel Handler) där får vi möta de tre syskonen Baudelaires som har förlorat sina föräldrar i en brand. De måste då bo hos en förmyndare, vid namn Count Olaf. Syskonen upptäcker tillslut en komplott av stora mått som verkar leda till deras föräldrars död.
Videon ovan får du möta Lemony Snickets, som spelas av Patrick Warburton, ungeför så här säger han ”Snälla, gör inte samma misstag som Netflix har gjort och titta bort redan innan den här förfärliga berättelsen filmas och undvik ödets grymhet, och det grymma öde som ska komma” (källa). Det här verkar vara något för mig, så jag kommer nog ge den här serien en chans när den kommer i januari. Ni kanske minns att det har gjorts en film också från 2004, då bland annat Jim Carrey var med?

 

3 filmer på DVD

1. Me Before you (livet efter dig) - 24 oktober

2. Jason Bourne - 28 november
 
3. X-men: Apocalypse - 17 oktober
 
 

"we're back"


Är det någon mer den jag som väntar som en galning tills den här underbara serien är tillbaka? Finns ni där ute någonstans? I så fall har jag hittat en litet klipp på youtube som får en att längta ännu mer (om det är möjligt) så titta om ni vågar. Jag blev i alla fall väldigt nostalgisk :)

 
 

First look : Marvel's Iron fist

Netflix spottar nästan ut bra serier efter varandra. Det är inte mycket till trailer, men det är i alla fall något som gör mig lite nyfiken. Måste se till att titta på den här serien när den kommer ut sen,  de andra Marvels serierna som har kommit ut på Netflix har ju inte direkt varit dåliga, så.... då måste man väll kolla?
 

NYHETER - Superhero fight club 2.0

Tänk om det här var på riktigt, men jag tror bara det är en trailern inför vad som kommer att hända i dessa fyra serier senare i höst. Alltså en crossover mellan Supergirl, The flash, Arrow & Legends of tomorrow. Det ska i alla fall bli kul att se hur den här crossovern kommer att se ut! Eller hur?
 

Dagens filmtips - kvinnan på tåget


"What you can see can hurt you"

Rachel Watson tar pendeltåget till jobbet varje dag och varje dag betraktar hon ett par som bor i ett hus där hennes tåg passerar. En dag får hon se något väldigt chockerande som kommer förändra hennes liv för alltid. 
Kvinnan på tåget (the girl on the train) är baserad på en bok med samma namn skriven av Paula Hawkins. Biopremiär: 9 november
 
Bild/image source 1 / 2
 

Dagens serietips


Premiär:3 oktober. IMDb:9,4/10. Skådespelare:Anthony Hopkins,Ed Harris,Evan Rachel Wood.

Westworld är en amerikansk science fiction-thriller skapad av Jonathan Nolan och Lisa Joy. Serien är baserad på en film med samma namn från 1973.
Jag har sett och läst mycket om den här serien på sistone, och jag kan säga att serien gör mig rätt så nyfiken (läs mycket). Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett på något liknade förut, och tv-serie världen behöver verkligen något helt nytt. Jag tror faktiskt att den kan bli en riktigt stor succé. Men vi får vänta och se, men vad tror du?
 

Mina tankar

Luke Cage hade ju premiär i fredags, så nu har jag hunnit kollat igenom nästan hälften av de 13 avsnitten som finns tillgängliga. Och vad är mina tankar om serien än så länge? Ni som har sett Jessica Jones vet att vi föst träffade honom i den serien, men som sagt har han fått sin egna lilla show, och han gör det så bra. Trodde inte jag skulle fastna så mycket som jag gjorde. Men fel hade jag, jag har verkligen fattat tyckte för den här serien, och speciellt han som spelar Luke, han gör det så bra, han ÄR helt enkelt Luke Cage. Tror man inte skulle hitta någon bättre skådespelare för den rollen faktiskt! Kommer jag fortsätta att kolla på den här serien? SJÄLVKLART! Den här serien kommer definitivt hamna på min serie lista över serier jag kollar på! IMDb 8,6/10
Bild/image source 1 / 2 

fantastic beasts and where to find them

blir kanske lite mycket av den här filmen på den här bloggen just nu, men jag kan inte rå för det. Här har ni i alla fall den nyaste trailern där vi får se lite mer om vad som kommer att hända :)