sammanfattning v.13

Den här veckans sammanfattning kommer upp en dag tidigare, för nu under påsk tänkte jag vara helt ledig och det inkluderar min blogg. Så vi syns igen på tisdag !
 
Blindspot 3x16
Nu vet teamet att Borden fortfarande lever och att Zapata visste om det. Pattersen tog det verkligen inte bra och det förstår jag men tanke på deras historia. Roman fortsätter att planera vad han nu håller på med. Men är han verkligen sjuk eller fejkade han det för att komma närmare hans chef?
 
Lucifer 3x18
När Lucifer ser att det kanske är något mellan Pierce och Chloe försöker han göra allt i sin makt att hålla dem i sär. Men lyckas inte så bra. Nu verkar det dessutom som att Pierce vill försöka med Chloe för att han tror att hon är nyckeln till sina problem. Sen undrar jag vad det är med Maze, hon är verkligen argare än vanligt just nu.
 

Dagens filmtips

 
Idag har filmen Ready Player One premiär. Tycker det verkar vara en väldigt bra film, gillar alla referenser som finns, det är som små påskägg gömda i filmen. Kan du lista ut vilka kända figurer/personer som finns med?
 
Kommer du att kolla på den här filmen?
 

Mini Recension - Justice league

Handling: "Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman's selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy."
 

IMDb betyg: 6,7/10 
Mitt betyg: 6,0/10 
 
Vad tycker du om filmen? 
Jag hade höga förväntningar på den här filmen, såg den aldrig på bio men i helgen kände jag att jag ville ge den en chans då jag nyligen har fått filmen på blu-ray. Hade väll inte hört allt för bra åsikter om filmen, men jag vill ge min egna uppfattning om filmen. Var den bra? Nej. Vissa scener gillade jag, men överlag var det här inte bra. Gillade inte alls Ben Affleck som Bruce Wayne /batman. Och vad gjord egentligen flash i den här filmen? Tyckte inte han hörde hemma alls, han var mest i vägen hela tiden.
Jag måste säga att jag tyckte den var rätt så tråkig, även fast den var full med action scener så tyckte jag det var tråkigt. Tyckte inte heller teamet passade så bra ihop, sen vet jag inte vad jag tycker om Diana och Bruce? Hintar dem verkligen dem två som par? Vet inte om det skulle vara en sådan bra match!
 
Det bästa med den här filmen måste nog vara scenerna med superman, där i början när Lois Lane sörjde hans bortgång var fint att se. Sen när han kom tillbaka... JA! Snacka om att han är överlägsen de andra i teamet. Han krossade dem verkligen när dem just hade tagit tillbaka honom till livet!
 
Med det sagt så vill jag bara avsluta och säga att jag verkligen trodde på den här filmen, den hade potential att bli något men jag tyckte dem inte riktigt nådde fram hela vägen.

Sammanfattning I v.12 I

Jag har inte tittat på så mycket serier den här veckan, vissa har ändå uppehåll just nu. Men nästa vecka blir det bättre, då tänkte jag bland annat börja se på den tredje säsong av Shadowhunters som nyss har haft premiär.
 
Blindspot 3x15
Roman fortsätter att överraska mig, han gör verkligen saker som jag aldrig trodde skulle hända. En fråga jag fortfarande har är : vilken sida är han på. För det han gör kan ju tolkas som något gott...
Annars försökte Jane och gänget rädda CIA från en attack med hjälp av en fd Sandstorm terrorist som har hjälpt dem i tidigare avsnitt.
 

Det här ser jag fram emot just nu :

  • Tv-serien Cloak and Dagger som har premiär nu till sommaren. I Trailer I
  • Andra säsongen av 13 reasons why (som inte har fått något premiärdatum än)
  • Jag kan inte låta bli, jag längtar redan efter den 3:e säsongen av Stranger Things.
  • Den sista Avengers filmen, Avengers: Infinity war
  • Jurrasic World: Fallen kingdom


Jag har tittat på...

9-1-1
 
Nu har jag äntligen sett det första avsnittet, förväntningen har varit stor. Har hört så mycket bra om den här serien och jag måste säga att den överträffade alla mina förväntningar. Det här är BRA, satt som fastklistrad framför tv hela avsnittet. Ville inte att det skulle ta slut!
 

Man kan nog säga att jag verkligen gillar den här serien, det var ett bra första avsnitt, man kom lätt in i seriens tempo och huvudkaraktärerna gjorde verkligen ett bra jobb. En bra blandning, jag vill veta mer om dem, så jag hoppas man får det i framtida avsnitt. Sen så tycker jag det var bra och annorlunda fall, så det gjorde mycket för att jag skulle gilla det också. I TRAILER
 
Den som jag gillar mest än så länge är nog... Connie Britton som spelar Abby Clark i serien, det är något med henne som jag verkligen har fattat tycke för.
 

Jag kommer med nyheter!

 

- Barnen från Stranger things kommer få en löneförhöjning inför den tredje säsongen av denna enormt populära serie, och det är inte mer än rätt tycker jag! Mille Bobby Brown som spelar Eleven har till och med förhandlat upp en högre lön än de andra pga av sin Emmy nominering! Det tråkiga är nog att vi får vänta tills 2019 innan en ny säsong blir av...
 
- Melissa McCarthy förfalskar brev i denna nya dramakomedi och jag älskar det - kanske inte en film man är van att sa henne i, men jag tycker hon gör ett strålande jobb!
 
- Nya Will & Grace förnyas med en tredje säsong. Travlers har också förnyats med en tredje säsong.
 
- James Wan gör en tonårsskräckis som påminner starkt om Scream och handlar kort om en tjej Makani Young som motvilligt flyttar med sin familj till Nebraska. Hon börjar i en ny skola, och plötsligt utan förvarning börjar hennes klasskamrater mystiskt att dö. Filmen har fått namnet There´s someone inside your house.
 
- Den blomstertid nu kommer är en ny svensk film som har premiär i sommar, och det här gillar jag faktiskt trots att det är en svensk film. Frågan är väll, vad är det som har kommit till Sverige, egentligen?
 

HAPPY MONDAY !

 
Det har alltså kommit en ny trailer till Avengers: Infinity war och jag säger bara WOW ! Det här är bra, väldigt bra och ett bra avslut på en annars väldigt bra filmserie. Jag vet i alla fall vad jag gör när den har premiär i april, sittandes i en biosalong - en sådan här film måste upplevas där, för det kommer bli episkt, eller hur?  

TIPS / Requiem

 
"Requiem follows award-winning cellist Matilda Gray (Lydia Wilson) as she seeks to solve the mystery behind her mother’s suicide. Evidence linking her mother to the unsolved case of a missing child in Wales is just the beginning of Matilda’s dark journey to the truth."
 
Jag har nog en skräckblandad förtjusning för skräckserier/filmer. Netflix kommer snart ut med den här serien och jag kan inte låta bli att bli lite nyfiken, trots att jag inte alltid kan kolla på sådana här serien. Det är inte bara skräck utan en psykologiskthriller, det plus lite skräck kan nog göra de flesta att få mardrömmar.
 
Vågar du kolla på den här serien? 
 

Sammanfattning - V.11

Blindspot 3x14
 
Patterson får problem i det här avsnittet och blir nästan dödad. Hon hamnar i koma och under tiden lever hon om samma dag för att på så sätt ta reda på vem som ligger bakom händelsen som gjorde att hon hamnade i koma. Jag gillade avsnittet, kändes som Måndag hela veckan (den där filmen med Bill Murray), gillar förövrigt alla avsnitt som fokuserar på Patterson.
 
Lucifer 3x17
 
Pierice är ledsen då han tror att det inte längre finns någon chans för honom att dö, Lucifer är rädd att hans pappa kommer göra illa Chloe igen och försöker undvika henne. Men det märks tydligt hur mycket han gillar Chloe i det här avsnittet och att hålla sig undan henne inte kommer att fungera.
 

16 november 2018

 
Låt oss prata om den nya trailern till Fantastiska vidunder. Det ska bli väldigt kul att åter få se Newt Scamander och följa med på hans äventyr igen. Eddie Redmayne är en av mina favoritskådespelare, så det här ser jag verkligen fram emot.
 

Det vi fick se i trailern var bland annat Jude Law som kommer spela den unga Dumbledore, har inte så mycket att säga om hans insats än, måste nog vänta tills filmen släpps för att se det. Men det ska i alla fall bli kul att få se honom gestalta denna karaktär. Annars måste jag nämna Johnny Depp och hans karaktär Gellert Grindelwald, han är perfekt för sådana roller så han kommer nog att göra ett bra jobb. Han kan nog vara en bra skurk också.
Tror det kommer bli en bra uppföljare, och det beror nog mest på de nya ansiktena i filmen. Speciellt Jude Law men också Zoe Kravitz & Callum Turner som kommer spela Newts bror Theseus Scamander.
 
Vad tycker ni om den här trailern?

Shadowhunter season 3

 
 
Nu är det bara 1 vecka kvar tills Shadowhunters är tillbaka igen (8 dagar för Sverige), vilket jag har längtat efter ett bra tag nu! Kommer ni att kolla?

Vad tycker jag om...

Jessica Jones, säsong 2.
 
 
Sen serien kom ut i torsdags så har jag hunnit se på 9 avsnitt (av 13), så det är nog ett första tecken på att jag gillar den här säsongen. Jag kom lätt in i serien, trots att det var ett bra tag sedan jag såg på den första säsongen. Visst, vi fick se henne i Defenders, men det är inte samma sak.
 
Den har ingen stor "skurk" i den här säsongen men det tycker jag inte gör så mycket, istället handlar mycket om Jessicas förflutna men framför allt vad som hände henne efter bilolyckan som dödade hela hennes familj.
Vissa detaljer, som till exempel varför hon har döpt sin byrå till Alias får vi reda på. Sen möter hon såklart nya ansikten, bland annat en kille men också en kvinna som har något med hennes förflutna att göra.
 
Nu återstår det ju några avsnitt, men jag kan nog redan nu säga att jag verkligen gillar den här säsongen och allt som har hänt, kommer att hända.
 
Jag tycker det är bra fortsättning på en redan bra serie. Gillar att hon möter en kille men också att vi fick reda på mer om henne och det var en del saker vi inte visste. Jag rekommenderar verkligen den här serien. Av alla andra Marvel serier som finns där ute är den här min favorit!
 

Sammanfattning - v.10

 
Blindspot 3x13
 
Teamet får besök av Nas efter att ett föremål blivit stulet från NSA. Dem försöker få tillbaka det stulna föremålet men hamnar såklart i trubbel. Roman och Blake kommer närmare varandra under en pokerkväll men det slutar med att hon blir kidnappad. För en gångskull så tror jag faktiskt att Roman gillar någon, på riktigt, även fast det inte var så i början kanske.
 
Lucifer  3x16
 
Lucifer försökte än en gång hjälpa Pierce (Kain) att ta livet av honom, den här gången tog han tillbaka Kains bror från helvetet men det slutade inte som dem ville. Chloe var orolig att hon höll på att förlora Lucifer till Pierce. Samtidigt försökte Charlotte bearbeta sina mardrömmar med hjälp av Linda.
 
Lethal weapon 2x17
 
Martin och Roger som bor tillsammans. Man märker verkligen hur olika dem är som person, jag är förvånad att Martin höll ut så länge som han gjorde. Han försökte hjälpa Roger att flytta in i sitt hem igen men det fick förhinder när det visade sig att Trish klient inte var en sådan laglydig person. Tur nog så löste sig allt och Roger flyttade hem igen. Äntligen!
 
Scorpion 4x15
 
Istället för att fira alla hjärtans dag fick gänget rädda två personer som på grund av vind kraschat in i ett skyskrapa. Walter försöker visa sin kärlek till Paige med olika presenter men som vanligt tar han det ett steg för långt. Men det slutade bra när Paige hittade ett band där Walter sjöng om henne. Världens gulligaste scen!

Internationella kvinnodagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det den internationella kvinnodagen (grattis till oss) och då väljer Netflix  att släppa den nya säsongen av Jessica Jones. Och vem är inte mer kickass än Jessica!
Vi fick vänta länge på den här säsongen, men nu så... jag vet i alla fall vart jag kommer spendera min torsdagskväll! För Jessica Jones är nog min favoritserie bland alla andra Marvel serier, så jag kommer lätt att sluka den här säsongen på nolltid!  
 
 Det var faktiskt den första serien jag började kolla på efter att jag hade skaffat mig mitt Netflix konto.
  

Filmer jag vill se på / APRIL


Ett veck i tiden - 6 april
Truth or dare - 20 april
Avengers: Infinity wars - 25 april
 
bildkälla/image source

Tv-serier med premiär i MARS


Det händer lite i Mars också, några nya men också gamla serier kommer tillbaka till rutan igen. Några som jag är extra nyfiken på är :
 
Jessica Jones - 8 mars
Life Sentence - 7 mars
 

Timeless - 12 mars
Shadowhunters - 20 mars
9-1-1 - 20 mars
Siren - 30 mars
 

Dagens filmtips / Lady Bird


Det var ett tag sedan jag tipsade er om en film, men nu hittade jag en film som jag bara måste tipsa om. Den Oscarsnominerade filmen Lady bird - tråkigt att den inte vann en statyett för Bästa film, för det tyckte jag den var värd! Jag tror dessutom att jag har hittat en ny favorit, hon som spelar Lady Bird i filmen, Saoirse Ronan - vilken otrolig skådespelerska hon är! Den har svensk premiär 8 mars.
 
Vad tycker ni, är den bra?

Sammanfattning - serier - v.9

 
Lucifer 3x15
 
Det hände inte så mycket förutom att Lucifer hade en återkommande dröm som gjorde honom "lite" frustrerad. Samtidigt försöker Maze att hantera Amenadiel och Lindas förhållande, men lyckas inte särskilt bra. I slutet tyckte jag dock synd om henne, hon verkar verkligen vara sårad!
 
Lethal weapon 2x16
 
Jag gillade det här avsnittet. Förutom allt bråk. Roger bråkade med Trish men också med Martin. Jag tycker ändå att Roger är "boven" i allt som händer mellan dem. Så jag hoppas innerligt att allt löser sig. I alla fall mellan Roger och Trish. Relationen till Martin kommer alltid vara som en berg och dalbana så den är jag inte så orolig över.  
 
Scorpion 4x14
 
Den här gången försäkte gänget att stoppa en tsunami, går det ens att göra? Tydligen. Toby hamnade i trubbel när han försökte hjälpa sitt ex samtidigt som Walter och Paige bråkade om vart dem först kysstes någonstans.

Mina första tankar om...

Advokaten. Det är Viaplays nya serie och handlar kort om Frank Nordling. När han var liten bevittnade han sina föräldrars död. I vuxen ålder jobbar Frank som advokat för en av Sveriges främsta advokatbyråer. Han har också en syster som är besatt att hitta vem som mördade deras föräldrar. När han sedan får reda på vem som ligger bakom mordet på dem blir han besatt utav hämnd själv.
 

Mina första tankar om Advokaten : Jag hade inte så stora förväntningar över den här serien, det måste jag medge, men jag gillade faktiskt det första avsnittet. Jag vill veta mer om Franks syster, hur hon blev den hon blev. För hon verkar inte ha det lätt och får bara träffa sin son varannan helg. Han som ska ha dödat deras föräldrar är jag också nyfiken på, vem är han egentligen. Den största frågan är väll ändå varför deras föräldrar blev mördade?
 
Som sagt så gillar jag det jag har sett och kommer ge den här en chans. Vem vet om jag tappar intresset efter några avsnitt, men då har jag i alla fall gett serien en chans.