Criminal Minds

serietips
Criminal minds är en amerikansk serie från 2005, skapad av Jeff Davis.

Handling:
Serien handlar om ett profileringsteam från FBI:s beteendeanalysenhet  från Quaantico i Virginia som arbetar med att gripa olika seriemödare. Serien skiljer sig från andra kriminalserier då de istället inriktar sig mer på brottslingen än själva brottet.

Huvudpersoner :

Joe Mantegna - David Rossi : Han var med och startade BAU-enheten men pensionerade sig efter en tid men kom tillbaka i säsong 3 för att utreda ett mord som plågat honom i 20 år.

Thomas Gibson - Aaron Hotchner : Innan han började på BAU-enheten så jobbade han på ett fältkontor i Seattle, han jobbade då som åklagare. Hans försök att balensera jobbet och familjelivet är ett återkommande tema i serien.

Paget Brewster - Emily Prentiss : hon började i teamet i andra säsongen. Hennes mor är ambassadör och god vän med Hotchner.

Shemar Moore - Derek Morgan :  Derek Morgan är specialist på tvångsmässiga brott. Han har svart bälte i judo och driver FBI.s självförsvarskurs. Vid tio års ålder bevittnade han sin far skjutas ihjäl. Efter det togs han omhand av ledaren för ett lokalt fritidcenter, som utnyttjade han sexuellt under en tid. I andra säsongen blir Morgan misstänkt för ett mord på en pojke men det visar sig vara felaktig.

Matthew Gray Gubler - Dr. Spencer Reid : Dr. Spencer Reid är ett geni som gick ur high school redan som 12-åring. Dr reid läser 20000 ord i minuten, har ett eidetiskt minne och har ett IQ på 187, vilket är högre än vad Albert Einstein hade.

Kirsten Vangsness - Penelope Garcia : - Penelope Garcia är FBI's teknikanalytiker som hjälper teamet från sitt kontor i Quantico. När hon var 18 år dog hennes föräldrar i en rattfylleolycka och sedan dess fördjupade hon sig i kodning. Hon blev placerad på FBI's hackerlista, och därifrån rekryterades hon. I seriens tredje säsong blir hon skjuten av en man som hon dejtade, men överlevde. Garcia har ett roligt förhållande med Derek Morgan. Hon har även sedan en tid tillbaka pojkvännen Kevin.

m
Du kan se serien i kanal 5 varje Torsdagar klockan 21.00 !

Egna tankar :
Har sett den här serien från början och gillar verkligen den, gillar hur serien är uppbyggd,  jag gillar också karaktärena enormt mycket.