Recension : Unbelievable säsong 1

Unbelievable
 
 
 
 
Handling
 
"The true story of Marie, a teenager who was charged with lying about having been raped, and the two female detectives who followed a twisting path to arrive at the truth."
 
 
Tankar om säsong 1
 
Det här verkligen en gripande historia som berättas, om hur våltäkter ofta nedprioteras och ibland till och med misstros när dem försöker berätta om vad som har hänt. Marie Adler blir i den här historian den tjej som blir misstrod och sedan tvingad att ta tillbaka allt. Det kanske låter som en påhittad historia men det är inte det och bygger faktiskt på en artikel med namnet An unbelievable story of rape. Marie Adler som spelas av Kaitlyn Dever gör ett otroligt jobb och förmedlar sådana känslor som är svåra att beskriva, det måste man uppleva själv för att förstå. De två kvinnor som sedan kommer hennes förövare på spåren är ett rätt så omaka par spelade av talangfulla Merritt Wever och Toni Collette. Dem finnar varandra tillslut i den orättvisa om våldtäkter, och människorna som vill väll men ofta inte klarar av att hjälpa en person som har blivit våldtagen. 
 
foto: netflix
 
Säsongen består av 8 avsnitt som jag tittade klart på en helg, så man kan lugnt säga att den intresserade mig mycket. Jag fastnade verkligen för Marie och hennes bakgrund, ett fosterhemsbarn, som bara vill bli sedd men ofta blir sviken av vuxna personer som egentligen ska vara hennes trygghet. Jag tycker verkligen ni ska ge den här serien en chans, den har något viktigt att berätta för er.