Första intryck av : Bron

 
Då var min favoritserie tillbaka med en fjärde säsong, och det var ett bra första avsnitt. Vissa scener var rätt så obehagliga att se på men det var kul att se Saga igen.
 
Det har gått 2 år sedan vi sist såg Saga och Henrik och nu sitter Saga i fängelse, dömd för mordet på sin mamma. Det verkar vara rätt så svårt för Saga i fängelset då hon inte gillar att andra bestämmer över henne. Hon gillar rutiner, men det ska vara på hennes villkor och det går ju inte i ett fängelse. Men hon verkar ha turen på sin sida när hon blir friad för mordet och ska släppas på fri fot. Men när hon ska lämna fängelset blir hon överfallen av en annan fånge och det ser inte bra ut för henne. 
Utanför fängelset blir Henrik kallad till en mordplats, där offret verkar ha blivit stenad till döds. Han har en ny kollega nu men han verkar vara allt annat än en bra person och man ser tydligt att han inte gillar honom särskilt mycket.
Den fjärde säsongen har liknade koncept som de tidigare säsongerna, så vi får följa andra person som på något sätt kommer ha med den här utredningen att göra.
Sen var det nog smart att avsluta första avsnittet med en cliffhanger, kommer Saga att överleva överfallet på henne i fängelset? Allt det där blodet... man förstår ju nästan att hon kommer att överleva, men man tänker ju ändå tanken. Tänk om hon inte överlever? Jag kommer definitivt att kolla på det andra avsnittet för att se om hon överlever, jag måste veta helt enkelt.
 
Bron kommer ut med nya avsnitt varje söndag klockan 21.00 på SVT1!