Jordskott S2 - avsnitt 1


I går, söndag, hade denna serie premiär men man kunde också se den på svtplay natten mot söndagen. Gillade verkligen den förra säsongen så det kändes som en självklarhet att kolla på den andra säsongen också.
 
Jag kan nog tycka att serien är lite mer... mörkare och svt fick inte ens visa den tidigare än kl 21.00 pga innehållet. Det kan jag förstå, den är lite råare men dock så spännande.
Vi fick träffa Eva igen, 2 år efter att hennes dotter dog och man ser tydligt att det har påverkat henne. Hon känns mer borta i vissa scener, som om hon inte riktigt är där.  
Hon jobbar som polis igen i Stockholm, trots att hon inte längre bor i Silverhöjd verkar det ändå som det mystiska som fanns där även finns i Stockholm, och i det här avsnittet fick man se lite av det. Till exempel den där mannen, vem var han, eller rättare sagt vad var han? Och varför försökte han söka upp Evas mamma?
 
Som ni ser finns det fortfarande frågor att lösa, så det ska bli spännande att se vad som händer härnäst. Hur är det egentligen med Eva, man vet ju redan att jordskottet har förändrat Eva och i en scen när hon blev provocerad blev hennes ögon svarta. Kommer det att förändra henne ännu mer eller kommer hon att lära sig att leva med det som finns inuti henne?