Rebecka Martinsson del 8

Då har man kommit till det sista avsnittet för den här gången, och vad hände egentligen? På ett sätt så var sista delen det bästa avsnittet, det som faktiskt kändes mest spännande. Visst, det fanns fortfarande delar som är lite väl tråkiga för min del. Rebecka gjorde i alla fall något smart och lämnade den där snubben från Stockholm som jag har glömt namnet på.
Man fick reda på vem var mördaren tillslut (som vanligt), det var faktiskt ingen som jag misstänkte överhuvudtaget, så det gjorde dem bra. Men den som polisen misstänkte först, jag förstår inte varför han tog livet av sig, vad hade det med storyn att göra?
Annars förstod man varför den riktiga mördaren gjorde det. Hon ville ge igen men framför allt ha pengarna som jag tror hon trodde egentligen skulle vara hennes. Men för att pengarna ska bli hennes måste hon ta död av en hel familj, och hon lyckades nästan med det.
I slutet kom dock Rebecka och räddade dagen. En scen där var väldigt obehaglig att se på, för att inte avslöja var hon var någonstans fick hon lov att döda sin hund... nä, sånt gillar jag inte när det är med i filmer/serier. Fy.
Vanligtvis brukar serier/filmer sluta på ett lyckligt sätt, på ett sätt kanske det gjorde det, då hon lämnade en relation som man förstod bara hämmade henne. Men hon slutade inte upp med den "rätta" heller, och det har nog att göra med hennes förflutna, att hon inte känner sig värd kärlek. Det är ju såklart bara spekulationer men det är så jag tolkar den sista scenen i programmet.
Nu får vi hoppas på att Åsa Larsson som har skrivit böckerna om Rebecka Martinsson kommer ut med en ny bok, för det skulle vara intressant att se om/hur Rebecka utvecklas, och vad hon kan tänkas göra härnäst. För egentligen är väll Rebecka en väldigt bra karaktär, lite irriterande och konstig ibland, men vem vill läsa om en helt normal människa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: