mina tankar om

 Midnattssol, avsnitt 8
 bild: svt
 
Varning, det kan förekomma spoilers, så SLUTA läs nu om du inte vill veta vad som hände i det sista avsnittet av Midnattssol.
 
Då var det över, vilken underbar serie det här har varit. Det var ett bra slut, kanske inte det lyckligaste slutet, men ändå ett slut som man kunde acceptera. Serien kanske avspeglar lite grann hur det skulle ha blivit om det här hände i den verkliga världen, alla överlever inte, även om "hjälten" är där och hjälper till.
Eddie åkte till gruvan för att sätta sin plan i verk samtidigt som Anders och Kahina försöker förhindra hans planer. Det är 15 kvar på hans dödslista, det enda han vill göra är att hämnas sin syster Evelina som blev mördad av det här gänget. När det går upp för gruppen vem Eddie är, utbryter panik. Eddie berättar nämligen att dem ska dö tillsammans? Dem är fast i någon slags bunkar som dem inte kan öppna och den fylls sakta med vatten. När alla försöker komma ut sitter han där lugn och inväntar döden. Var det hans plan hela tiden? Tror nästan det. Kanske det är den ultimata hämnden, att vara med och se sina offer dö?
I slutet av avsnittet ser Anders på en video som Eddie har gjort, som handlar om samer, ett manifest, och i det ögonblicket fattade han nog ett beslut om att inte berätta för resten av världen om Eddies verkliga planer. För som han sen säger till Kahina "samer har inte ett ord för krig" så förstår jag honom nästan när han säger att han inte vill berätta för någon varför Eddies gjorde som han gjorde. Det skulle bara leda till mer hat. För det är väll det delar av den här berättelsen har handlat om, hatet till samerna?
Som sagt, fick ändå den här serien ett någorlunda lyckligt slut, visst, av 22 överlevde bara 1 person, men hon födde samtidigt ett nytt liv in i världen. 
#1 - - Evelina:

Tyckte avsnittet var ett bra avslut, men ett tag trodde jag nästan att alla skulle dö :)