en serie jag gillar

dagens
Jag har alltid gillat tv-serien Sabrina tonårshäxan, brukade alltid se på det när det gick på tv förut - och idag kommer nog min efterlängtade dvd-box - Ja , jag har köpt första säsongen av Sabrina Tonårshäxan :)

Iallafall
, ni som inte vet så mycket om denna serie kommer här lite fakta : Huvudrollen spelas av Melissa Joan Hart och första avsnittet visades år 1996. Enligt Sabrinas körkort (i episod 3-15, "Sabrina and the Pirates) är Sabrina född 22 april 1981. Familjen Spellmans adress är 133 Collins Road i den påhittade staden West Bridge. Britney Spears gästade serien och sjöng "(You Drive Me) Crazy". Låten är döpt efter Melissa Joan Harts film Drive Me Crazy. Hart medverkar också i Spears musikvideo till samma låt. Sabrinas jobbiga kusin Amanda är spelad av Melissa Joan Harts riktiga syster Emily Hart. Sabrina och Salem (Nick Bakay) är de enda som medverkar i alla avsnitt från säsong ett till sju. Emily Hart är den enda gästen som syns i alla sju säsonger, mer än en gång. Bumper Robinson har spelat två karaktärer i serien: Clifford Weaver i säsong 1 och James i olika avsnitt från sjunde säsongen. Totalt blev det sju säsonger och 163 avsnitt. Serien har sänts i över 30 länder.

Handling:
Sabrina Spellman (Melissa Joan Hart) har flyttat in hos sina fastrar, Hilda (Caroline Rhea) och Zelda (Beth Broderick). Där ska hon lära sig om magin som hon har fått från sin far. I familjen ingår också den svarta katten Salem Saberhagen, som egentligen också är en trollkarl men som har blivit förvandlad till katt som straff för att han försökte erövra världen. På dagarna går Sabrina i en helt vanlig skola och har normala tonårsproblem, något som inte alltid blir lättare bara för att man kan åtgärda vissa saker med hjälp av magi. källa

sabrina