Nanny

serietips
Ibland när jag har det tråkigt eller bara vill muntras upp brukar jag se på Nanny eller The nanny som det också kallas för (på svenska kallas den Morsa på låtsas).

Fakta:
Nanny är en amerikansk komisk tv-serie, skapad av Peter Marc Jacobson och Fran Drescher, producerad av Tristar som visades mellan åren 1993-1996.

Handling:

Efter att ha fått sparken från en bröllopsaffär av sin chef och fästman börjar Fran Fine sälja smink från dörr till dörr. Till slut kommer hon till den rika familjen Sheffield. Trots att hon inte är en utbildad barnflicka lyckas hon få anställning hos dem. Alla i familjen är i stort behov av henne.


Karaktärerna
:
Fran Fine : Fran Drescher - Fran Fine är född och uppvuxen i stadsdelen Queens i New York, hon är judinna och har alltid massor av smink, stort hår och korta kjolar. Hennes stora idol är Barbra Streisand som hon anser är större än Gud, men hon blir alldeles uppspelt när vilken berömdhet som helst besöker huset.

Maxwell Sheffield : Charles Shaughnessy - Maxwell Sheffield är änkling och producerar musikaler på Broadway. I början verkar han kall men är egentligen mycket osäker och har svårt att hålla ihop familjen efter sin frus bortgång. Med Frans hjälp lyckas han både med barnen och sitt eget liv.

Maggie : Nicholle Tom - Margaret "Maggie" var precis som alla andra i stort behov av Fran när serien startade, på den tiden var hon blyg.

Brighton : Benjamin Salisbury - Var en oseriös pojke innan Fran kom till huset. Han älskade att spela död och leka att han dödade. Han saknar sin bortgågna mamma och Fran lyckas fylla tomrummet.

Grace : Madeline zima - I början var Crace "Grecie" en mycket komplicerad flicka på 7 år som behövde terapi var och varannan dag.

Niles : Daniel Davis - Är den skämtsamme butlern i huset som håller stämningen uppe när han är i luven på C.C. Babcock. Niles hatar C.C. och C.C. hatar Niles. De fäller sylvassa kommentarer till och om varandra, men innerst inne gillar de varandra.

C.C Babcook : Lauren Lane - Claire Castity "C.C." Babcock är Mr. Sheffields medhjälpare i hans jobb, hon är även väldigt förtjust i Max och gillar att göra livet surt för både Fran och Niles som hon gärna förnedrar på skämtsamt vis, oturligt nog får hon mest tillbaka. Hon blir i slutet av serien mycket förtjust i butlern Niles och i sista avsnittet i den sjätte säsongen gifter de sig, över Fran som håller på att föda barn. Samtidigt som de gifter sig avslöjas också vad C.C står för, Chastity Claire.

Sylvia Fine : Renee Taylor - "Sylvia" är Frans mamma som hela tiden är på Fran att hon ska gifta sig. Hennes favoritsysselsättning är att äta. Sylvia är gift med Morty Fine som man aldrig ser förrän i sista säsongen.

Yetta Rosenburg : Ann Guilbert - "Yetta"
är Frans senildementa mormor, som bor på ett hem.

Val Toriello : Rachel Chagall - Valerie "Val" Toriello är Frans korkade bästis. Val har liknande kläder och hår som Fran.

källa

nanny

#1 - - MsSophie:

The Nanny var så roligt :)



/MsSophie